[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Suomen historian ma.professori

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Tammi 29 12:53:52 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Suomen historian ma.professori
--------------------------------------------
Suomen historian ma.professori
Turun yliopiston humanistisen tiedekunnassa on haettavana Suomen historian professorin määräaikainen työsopimussuhteinen tehtävä ajalle 1.8.2019 - 30.3.2021. Määräaikaisuuden peruste on avoimen tehtävän hoito. Tehtävä täytetään ulkoisella haulla.

Professorin tehtävään haetaan tieteellisellä uralla meritoitunutta henkilöä, jolla on vahva kokemus ja näytöt tieteellisestä tutkimuksesta ja yliopistotasoisesta opetuksesta.

Tehtävän sijoituspaikka on Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksessa historian ja arkeologian oppiaineryhmässä.

Ma professorin tehtävän hoitajalta edellytetään Turun yliopiston johtosäännössä määriteltyä professorin pätevyyttä.

Professorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorin tutkintoa, korkeatasoista tieteellistä pätevyyttä, tutkimusaktiivisuutta, kokemusta tieteellisen tutkimuksen johtamisesta, kokemusta edustamansa tutkimusalan kansainvälisestä yhteistyöstä sekä kykyä antaa korkeatasoista tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä.

Tutkimuksen sijoittuminen laitoksen ja oppiaineen tutkimuksen painopistealueisiin katsotaan eduksi. Suomen historian oppiaineen tutkimushankkeissa painottuvat kaupunkikulttuuri, aate- ja oppihistoria, sukupuolihistoria ja taloudellisen toimijuuden historiaan liittyvät ilmiöt kansainvälisessä kontekstissa. Haettavana olevan professuurin vastuualue painottuu 1800-luvun kuluessa modernisoituvan ja modernin Suomen historiaan, ja hakijan laaja-alaisuus katsotaan eduksi. (Katso https://www.utu.fi/fi/yliopisto/humanistinen-tiedekunta/historian-kulttuurin-ja-taiteiden-tutkimuksen-laitos/tutkimus

ja https://www.utu.fi/fi/yliopisto/humanistinen-tiedekunta/suomen-historia/tutkimus.

Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan huomioon tieteelliset julkaisut ja muut tutkimustulokset, joilla on tieteellistä arvoa, opetuskokemus ja pedagoginen koulutus, taito tuottaa oppimateriaalia, muut opetustoimessa saavutetut ansiot ja opetusnäyte sekä osallistuminen tohtorikoulutukseen. Lisäksi otetaan huomioon hakijan aktiivisuus tiedeyhteisön toiminnassa, tarvittaessa käytännöllinen perehtyneisyys tehtäväalaan, menestyminen täydentävän tutkimusrahoituksen hankkimisessa sekä ulkomainen tieteellinen työskentely ja kansainväliset tehtävät.

Tehtävässä maksettava palkkaus vastaa opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasojen 8 - 10 mukaista palkkausta, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 4719,77 – 6016,79 euroa kuukaudessa. Lisäksi tehtävään kuuluu henkilökohtainen palkanosa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Hakemukset tulee jättää viimeistään 21.2.2019 yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on tämän ilmoituksen alussa (”Täytä hakemus”).

Hakemukseen tulee liittää sähköisessä hakulomakkeessa mainitut liitteet: CV (eli ansioluettelo), julkaisuluettelo, akateeminen portfolio ja viiden sivun pituinen tutkimussuunnitelma. Ansioluettelo laaditaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan mallin mukaisesti, julkaisuluettelo Suomen Akatemian mallin mukaisesti ja akateeminen portfolio yliopiston ohjeen mukaisesti. Ohjeet asiakirjojen laatimista varten ovat oheisilla www-sivuilla:

https://www.utu.fi/fi/yliopisto/humanistinen-tiedekunta/ura-tiedekunnassa/opetus-ja-tutkimustehtavat

Lisätietoja tehtävästä antaa professori Kirsi Vainio-Korhonen, s-posti: kirvai at utu.fi.

Tiedusteluihin vastaa palvelupäällikkö Mari Husu, s-posti: marihusu at utu.fi.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Kirsi Vainio-Korhonen
kirvai at utu.fi


Ilmoitus vanhenee: 21.2.2019 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/suomen-historian-ma-professori/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko