[H-verkko] Artikkelipyyntö: Esitelmäkutsu 2019 Eläintutkimuspäiville

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Tammi 7 18:45:59 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Esitelmäkutsu 2019 Eläintutkimuspäiville
--------------------------------------------
Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen seura (YKES) järjestää Eläintutkimuspäivät 8.-9.4.2019 Helsingin Tieteiden talolla teemalla ’Arki ja juhla’. Tutkimuspäivien yhteydessä juhlitaan vuonna 2019 kymmenen vuotta täyttävää YKESiä.

Vuoden 2019 Eläintutkimuspäivien teema johdattelee tarkastelemaan eläimiä ihmisten maailman osana arjessa ja juhlassa. Ihmiset jakavat arkensa moninaisten toislajisten eläinten kanssa niin kotona kuin työssäkin. Kotejamme asuttavat lemmikkieläimet, kehojamme mikrobit. Eläinten käyttö on kiinteä osa ihmisten arkea myös eläimistä valmistettujen tuotteiden ja ruoan muodossa. Eläimet ovat läsnä symboleina ja toimijoina eri konteksteissa, kuten uskonnoissa, kirjallisuudessa, elokuvissa tai vaikkapa internetin kissavideoissa. Toisaalta monille eläimille ihmisten kanssa eläminen ja työskentely on osa arkea. Myös juhlassa eläimet ovat vahvasti läsnä. Eläinperäiset juhlaruoat, sirkuseläimet ja erilaiset pidot ja peijaiset kuvaavat miten eläimet ovat kautta aikain olleet ihmisille ehtymätön viihteen ja huvin lähde. Kissanristiäisiä, joissa eläimet nousevat juhlittavaksi, vietetään harvemmin. Entä miten eläimet itse juhlivat?

 

Keynote-esitelmät:

FT, Yleisen historian professori (Turun yliopisto) Taina Syrjämaa: “Lemmikit juhlissa. Monilajisen perheen historiaa”

VT, Sukupuolentutkimuksen dosentti, yliopistonlehtori (Helsingin yliopisto) Kuura Irni: “Queer visions of families and close relations with nonhuman animals”

FT, Johtamistieteen yliopistonlehtori (Keele Management School) Lindsay Hamilton: ”The Animal Effect: How and Why Animals Matter in Organizations and Society”

 

Abstraktit:

Toivomme tervetulleeksi esityksiä eri tieteenaloilta. Esitykset voivat olla joko suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä.

Lähetä enintään 300 sanan mittainen esitelmäehdotuksesi 31.1.2019 mennessä. Voit ehdottaa esitelmääsi suoraan osaksi alla lueteltuja työryhmiä. Lähetä tällöin abstraktisi työryhmän vetäjälle. Voit myös ehdottaa esitelmää näiden työryhmien ulkopuolelle, yleisen ‘Arki ja juhla’ -teeman alle lähettämällä ehdotuksesi osoitteeseen ykes.cfp[at]gmail.com. Tutkimuspäivien järjestelytoimikunta koostaa tällöin hyväksytyistä esitelmistä omat työryhmänsä.

 

Osallistumismaksu:

Päiville osallistuminen on Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen seuran jäsenille ilmaista, muille osallistumismaksu on 25 € (perusopiskelijoilta 10 €).

 

Työryhmät:

Eläimet työssä: (Ei-)inhimilliset toimijuudet inhimillisen vapaa-ajan konteksteissa
Kriittisen eläintutkimuksen haaste
The challenge of critical animal studies
Animal Participation, Consent & Empowerment within Technology Systems
Setting the agenda for human animal studies of work, business and organisation

Lisää tietoa tapahtumasta YKESin nettisivuilta (https://elaintutkimus.wordpress.com/esitelmakutsu-2019/) ja seuran Facebook-sivulta (https://www.facebook.com/hasfinland/).

 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Heta Lähdesmäki
hailah at utu.fi
https://elaintutkimus.wordpress.com/

Ilmoitus vanhenee: 31.1.2019

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/esitelmakutsu-2019-elaintutkimuspaiville/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko