[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Seutumuseotutkija Pirkanmaan maakuntamuseoon

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ke Joulu 18 15:48:43 EET 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Seutumuseotutkija Pirkanmaan maakuntamuseoon
--------------------------------------------
Tervetuloa meille töihin!

Tampereella, Museokeskus Vapriikissa toimiva maakuntamuseo on kulttuuriperintöä laaja-alaisesti tarkasteleva kulttuuriympäristöviranomainen, 1.1.2020 alkaen alueellinen vastuumuseo. Museon mottona on, että kulttuuriperintöä vaalitaan ihmisiä varten, yhdessä ihmisten kanssa. Pirkanmaan maakuntamuseossa työskentelee joukko tiimityöhön tottuneita tutkijoita ja käytännön osaajia, kuten rakennustutkijoita, arkeologeja, maakuntamuseotutkija ja perinnerakennusmestari.

Nyt etsimme joukkoomme uusista käytännöistä kiinnostunutta seutumuseotutkijaa. Tehtävä on määräaikainen 1.2.2020–31.12.2021.

Pirkanmaan maakuntamuseo on kehittänyt viimevuosina opetus- ja kulttuuriministeriön tuella uutta mallia maakunnallisen museotyön tueksi. Seutumuseotutkija toimii Pirkanmaan maakuntamuseosta käsin, mutta tarjoaa seudullisia museopalveluita rajatulle määrälle kuntia. Nyt haussa on kuuden kunnan (Pirkkala, Nokia, Ylöjärvi, Pälkäne, Lempäälä, Orivesi) seutumuseotutkija Tampereen seutukunnassa. Seutumuseotutkijan tehtävänä on edistää museoammatillista kulttuuriperintötyötä, mahdollistaa näyttelytoimintaa, alueellista kokoelmahallintaa, kulttuuriperinnön dokumentointia ja hoitoa. Työssä tuotetaan myös informaatio- ja opetussisältöjä kulttuuriperintökasvatuksen ja matkailun tarpeisiin. Seutumuseotutkijan erityisosaamista on kehittää museoiden seudullista yhteistyötä ja välittää hyviä malleja kunnasta toiseen. Seutumuseotutkijan tukena toimivat Pirkanmaan maakuntamuseon maakuntamuseotutkija, seudullinen yhteistyöryhmä ja museoalan yhteistyöverkostot.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja monipuolinen, vähintään kahden vuoden museoalan työkokemus sisältäen kokemusta näyttely- ja kokoelmatyöstä ja museopedagogiikasta. Sähköisten kokoelmanhallintaohjelmien hallinta on eduksi. Kokemus museoissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä ja museopedagogiasta katsotaan eduksi. Työssä edellytetään lisäksi hyviä vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja sekä hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa, hyvää paineensietokykyä sekä erittäin hyvää kykyä hallita monimuotoista työn kuvaa.  Hakijoita vertailtaessa annetaan painoarvoa heidän käsitykselleen ja kokemukselleen paikallismuseoiden kehittämistarpeista, museossa tehtävästä vapaaehtoistyöstä sekä vuorovaikutus- ja neuvottelutaidoille.  Työssä edellytetään B-ajokorttia.

Pirkanmaan maakuntamuseo tarjoaa mielenkiintoisen toimintaympäristön, kannustavan työyhteisön ja Tampereen kaupungin tarjoamat monipuoliset työsuhde-etuudet, kuten työaikaliukuman.

Työaika on 36,75 h/vk. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES). Tehtävässä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja tehtävästä antaa maakuntamuseotutkija Anu Salmela, puh. 0500 830 130 tai yksikönpäällikkö Tuija-Liisa Soininen, puh. 040 520 1282.  Sähköpostiosoitteet ovat etunimi.sukunimi at tampere.fi.

Hakuaika päättyy 10.1.2020. Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat TampereRekrystä, puh. 040 806 3184.

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
anu.salmela at tampere.fi


Ilmoitus vanhenee: 10.1.2020 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/seutumuseotutkija-pirkanmaan-maakuntamuseoon/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko