[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Haemme uutta päätoimittajaa Tekniikan Waiheita -lehdelle

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Elo 26 09:43:36 EEST 2019


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Haemme uutta päätoimittajaa Tekniikan Waiheita -lehdelle
--------------------------------------------
Tekniikan Historian Seura etsii päätoimittajaa Tekniikan Waiheita -lehdelle aikaisintaan 1.1.2020 alkaen. Uuden päätoimittajan perehdytys alkaa heti valinnan jälkeen syksyllä 2019.

Tekniikan Waiheita on ainoa pohjoismainen teknologian historian aikakauskirja. Vuoden 2019 alusta lehti on ilmestynyt Diamond Open Access -verkkojulkaisuna TSV:n Journal.fi -alustalla. Lehti on arvioitu Julkaisufoorumin tasolle 1 ja se noudattaa asiantuntija-arvioinnissa TSV:n ohjeita vertaisarvioinnista. Lehdessä julkaistaan korkeatasoisia vertaisarvioituja artikkeleita ja muuta tieteellistä keskustelua teknologian historian ja teollisen kulttuuriperinnön alalta. Tekniikan Waiheita ilmestyy neljästi vuodessa avoimesti verkossa. Osan numeroista toimitukseen käytetään vierailevia päätoimittajia erikseen sovitun mukaisesti. Lehdessä julkaistaan tekstejä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Päätoimittajalla on päävastuu lehden toimituksesta ja sisällöstä. Toimitustyössä päätoimittajaa tukevat ja avustavat toimitussihteeri (oikoluku ja taitto), kirjallisuusarviotoimittaja ja erikseen sovittava joukko toimittajia. Lehdelle ollaan suunnittelemassa toimituskuntaa tukevaa ja lehden tieteellistä linjaa kehittävää toimitusneuvostoa. Päätoimittaja toimii yhteyshenkilönä julkaisijan ja toimituskunnan välillä.

Etsimme tehtävään väitellyttä tai väitöskirjaansa viimeistelevää tutkijaa, jolla on kokemusta tieteellisestä julkaisemisesta ja kiinnostusta julkaisutoiminnan kehittämiseen. Päätoimittaja johtaa toimitusprosessia saapuneista käsikirjoituksista valmiiseen lehteen saakka. Käytännössä päätoimittaja etsii vertaisarvioitsijat, kutsuu pääkirjoitusten kirjoittajat, varmistaa julkaisun tieteellisen laadun ja huolehtii aikataulusta. Kyky seurata teknologian historian kansainvälistä kehitystä ja teollisen kulttuuriperinnön tilaa ovat suositeltavia.

Edellytämme päätoimittajalta erinomaista suomen kielen taitoa sekä hyvää ruotsin ja englannin taitoa. Pidämme kiinnostusta sosiaalista mediaa sekä suomalaista tiedejulkaisemista kohtaan tärkeänä.Kyseessä on luottamustehtävä, josta ei toistaiseksi ole maksettu palkkiota. Päätoimittajan on kuitenkin mahdollista hyödyntää THS:n edustajana sellaisia etuja, joihin seuralla on oikeus.Tehtävästä kiinnostuneet voivat jättää vapaamuotoisen hakemuksen 30.9.2019 mennessä THS:n hallitukselle (Sihteeri Outi Peninkangas: Outi.Penninkangas at tampere.fi). Lisätietoja tehtävästä saa lehden nykyiseltä päätoimittajalta (aaro.sahari at gmail.com) sekä Tekniikan Historian Seuran puheenjohtajalta (ansivu at utu.fi). Päätoimittajan valitsee Tekniikan Historian Seura nykyisen päätoimittajan esityksen pohjalta.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Aaro Sahari
aaro.sahari at gmail.com
+358405926206
http://www.ths.fi

Ilmoitus vanhenee: 1.10.2019 klo 01:00

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/haemme-uutta-paatoimittajaa-tekniikan-waiheita-lehdelle/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko