[H-verkko] Arvosteltavaksi: Petsamo 1920‒1944 ㅡ Suomi Jäämeren rannalla

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ke Syys 19 12:54:17 EEST 2018


Agricola - Suomen humanistiverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X). Jos haluat arvostelukappaleen lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com> ilmoita kirjan nimi ja kustantaja sekä oma postiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Petsamo 1920‒1944 ㅡ Suomi Jäämeren rannalla
Lapin maakuntamuseon julkaisuja 19 (2018), s.194

Tarunhohtoinen Petsamo kuului itsenäiseen Suomeen vuosina 1920‒1944, mutta alueen asutushistoria yltää jopa yhdentoista tuhannen vuoden takaiseen aikaan. Kapea Jäämeren rantakaistale kasvoi koko Suomelle merkittäväksi alueeksi jäättömän sataman, laivayhteyksien, meren runsaiden antimien, kaivannaislöytöjen ja eksoottisen luonnon ansiosta. Maantien ja majoitustilojen valmistuttua tuhannet matkailijat huristelivat tutkimaan Petsamon nähtävyyksiä, luontoa, kolttakyliä ja ortodoksisuutta.

Tähän julkaisuun sisältyy Lapin maakuntamuseon Petsamoa esittelevän perusnäyttelyosion keskeinen sisältö, jota on täydennetty kattavalla esinekatalogilla. Lisäksi julkaisu sisältää useita asiantuntijoiden laatimia artikkeleita, jotka käsittelevät Petsamon geologiaa, maiseman kehitystä, luontoa, esihistoriaa, tiestöä, kolttia, taidetta ja väestön uudelleen asuttamista. Teos täydentää monin ansiokkain tavoin laajaa Petsamo-aiheista kirjallisuutta.

Artikkeleiden kirjoittajat:
FT, erikoisasiantuntija Peter Johansson & FT Laura S. Lauri, GTK
FL, museonjohtaja, arkeologi Hannu Kotivuori, Lapin maakuntamuseo
FM, emeritustutkija, Heikki Kauhanen, Heinola
Erkki Lilja, rakennusmestari, tie perinnehenkilö, Rovaniemi
FM, Sonja Tanhua, Giellagas instituutti, Oulun yliopisto
FT, taidehistorian professori, Tuija Hautala-Hirvioja,  Lapin yliopisto
KM, Tiina Harjumaa, väitöskirjatutkija, Lapin yliopisto
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, joten jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen, jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista myös muussakin julkaisussa – muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina sekä tallentuu "Agricolan kirja-arvostelut" julkaisun sivulle: https://agricolaverkko.fi/arvostelut/.




-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20180919/1ea4d621/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko