[H-verkko] Artikkelipyyntö: Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia 10v. juhlanumeroonsa, teemana TULEVAISUUS

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Pe toukokuu 11 09:10:06 EEST 2018


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Tiedelehti Hybris etsii kirjoittajia 10v. juhlanumeroonsa, teemana TULEVAISUUS
--------------------------------------------
Tiedelehti Hybris hakee nyt kirjoittajia elokuussa ilmestyvään 10-vuotisjuhlanumeroonsa. Hybris on tiedelehti, joka tarjoaa julkaisufoorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille – tai kenelle vain, jolla on halua saada kiinnostava tieteellinen tekstinsä julki.

Numeron 2/2018 teema on TULEVAISUUS

Keskustelu tulevaisuudesta tuntuu kiihtyneen – ikään kuin se olisi jo täällä. Varautuminen paitsi tulevaisuuden uhkiin mutta myös sen tuomiin myönteisiin kehityskulkuihin puhuttaa. Siirtyykö ihminen joskus sankoin joukoin asumaan avaruuteen, vai tekeekö ilmastonmuutos planeetastamme asuinkelvottoman ennen kuin muutto toiselle planeetalle on mahdollista? Vapauttavatko tekoäly ja robotiikka ihmiset työn kahleista? Entä löytyykö uutta työtä niille, joiden ammattitaidolle ei teknologisen kehityksen vuoksi ole enää kysyntää? Työelämä ja sen muutokset eivät sinänsä ole uusi ilmiö, vaan ammatteja ja ammattikuntia syntyy ja katoaa aikojen saatossa. Millaiseksi tulevaisuus on kuviteltu eri aikoina? Millaisia odotuksia tulevalle menneisyydessä on ollut? Millainen tulevaisuudenpelko on aikaan sidottua ja millainen samanlaista aikakaudesta riippumatta? Ketkä ovat tulevaisuuden voittajia ja häviäjiä? Miten globaaleja ongelmia ratkotaan tulevaisuudessa? Katoavatko kansallisvaltiot? Millaisten visioiden ja ideologioiden varaan tulevaisuus tulisi rakentaa? Onko ihmisen kyky ennustaa tulevaa parantunut verrattuna aiempaan? Tule kanssamme pohtimaan tulevaisuutta ja tekemään Hybriksen 10-vuotisjuhlanumeroa.

Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisia juttuehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 31.5. osoitteeseen josefina.sipinen(at)uta.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset viikon 23 aikana. Mukaan valittujen tekstien deadline on 8.8. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittajilla on vielä viikko aikaa muokata tekstejään annetun palautteen pohjalta. Artikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita.

Hybriksen viimeisin numero (1/2018) ilmestyi 11.4. teemalla "Liike". Tähän ja aiempiin numeroihin voi tutustua osoitteessa www.hybrislehti.net. Meidät löytää myös Twitteristä @hybrislehti ja Facebookista www.facebook.com/hybrislehti/. Hybriksen kirjoittajaohjeet löytyvät täältä hybrislehti.net/content/kirjoita-hybrikseen

 
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Josefina Sipinen
josefina.sipinen at uta.fi
http://hybrislehti.net/

Ilmoitus vanhenee: 4.6.2018

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=announcement&p=25420
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola


Lisätietoja postituslistasta H-verkko