[H-verkko] Työpaikkailmoitus: SKS hakee kirjastoonsa tietoasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
To toukokuu 3 20:53:12 EEST 2018


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
SKS hakee kirjastoonsa tietoasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen
--------------------------------------------
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä henkilöä.

SKS hakee kirjastoonsa tietoasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen

Tietoasiantuntija tulee kehittämään ja ylläpitämään kirjaston elektronisia aineistopalveluja. Hän vastaa osaltaan e-aineistojen hankinnasta ja käyttöön saattamisesta.

Tietoasiantuntijan työhön kuuluu e-aineistotarjonnan seurantaa, aineistojen ja palvelujen lisensiointia, e-lehtien ja -kirjojen luettelointia sekä indeksien ja käyttöliittymien ylläpitoa. Tietoasiantuntija pitää yllä yhteyksiä kotimaisiin ja kansainvälisiin palveluntuottajiin, arvioi asiakasliittymien käytettävyyttä ja kehittää niitä SKS:n tarpeisiin. Lähiaikojen kehittämiskohteena on e-aineisto- ja muiden kirjastopalvelujen markkinointi ja käyttäjäkoulutus. Lisäksi tietoasiantuntija tulee osallistumaan uuden e-kirjapalvelun ja kirjastojärjestelmän hankinnan valmisteluihin.

Tietoasiantuntija osallistuu myös muihin kirjaston työtehtäviin. Toimenkuva määräytyy lisäksi valittavan henkilön kokemuksen ja osaamisen sekä kirjaston muuttuvien tarpeiden perusteella. Työssä käytettäviä järjestelmiä ovat muun muassa Voyager, DSpace, SFX, VuFind, EDS, PCI ja LibApps. Työssä on hyötyä Finnan toteutusteknologioiden (PHP, HTML, CSS, Bootstrap) perusteiden tuntemuksesta.

Edellytämme tehtävään valittavalta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, johon liittyy informaatiotutkimuksen aineopintoja. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää lisäksi työkokemusta tieteellisestä kirjastosta, e-aineistoihin liittyvä osaaminen on välttämätöntä. Edellytämme myös erinomaista suomen kielen taitoa ja hyvää englannin ja ruotsin kielen taitoa. Katsomme eduksi kulttuurien tutkimukseen tai kirjallisuudentutkimukseen liittyvän koulutuksen, ja arvostamme yhteistyökykyä, joustavuutta ja kiinnostusta SKS:n toimintaa kohtaan.

SKS:n kirjasto on kulttuurien tutkimuksen ja kotimaisen kirjallisuudentutkimuksen tieteellinen erikoiskirjasto. Se palvelee suullisen ja kirjallisen kulttuurin tutkimusta osana SKS:aa sekä tieteellisten kirjastojen verkostoa. Viime vuosina kirjasto on keskittynyt kulttuurien tutkimuksen tieteenalapalvelujen ja e-aineistopalvelujen kehittämiseen.  Työskentely SKS:n kirjastossa tarjoaa tietoasiantuntijalle haastavat ja itsenäiset tehtävät sekä mielenkiintoisen näköalapaikan suomalaiseen tiedemaailmaan ja kulttuurityöhön.

Toimi täytetään 1.8.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Lähetä hakemuksesi liitteineen ja palkkatoivomuksineen 16.5.2018 mennessä osoitteeseen sks at finlit.fi. Kirjoita viestin aihekenttään otsikoksi Tietoasiantuntija.

Lisätietoja tehtävästä antaa kirjastonjohtaja Cecilia af Forselles 4.5., 9.5. ja 14.5.2018 klo 14–16, puh. 044 322 2373.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Cecilia af Forselles
cecilia.forselles at finlit.fi
044 322 2373
https://www.finlit.fi/fi/sks/tyonantajana-ja-harjoittelupaikkana/sks-hakee-kirjastoonsa-tietoasiantuntijaa-vakituiseen#.Wum4ZX_YW70

Ilmoitus vanhenee: 17.5.2018

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/?post_type=announcement&p=24845
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricolaLisätietoja postituslistasta H-verkko