[H-verkko] Arvosteltavaksi: Viipurin vangeista ja kuninkaan kesämatka Suomeen 1802

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ke Tammi 18 16:59:42 EET 2017


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
 Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia  osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com<https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko>>, jossa ilmoitat kirjan  nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen  kirjan.
***
VIIPURISTA VENÄJÄN VANGIKSI 1710-22
Kyläkoski, Kaisa
128 Sivua
ISBN 978-952-286-850-3

Venäjä valloitti Viipurin kesäkuussa 1710. Kaupungin puolustajat vietiin vankeina Venäjälle. Suuri osa jäi rakentamaan Pietaria, mutta upseerit vietiin pidemmälle itään. Osa päätyi Siperiaan asti. Tässä kirjassa seurataan heistä yhden, Gabriel Saréenin (1687-1741), vankeudesta tunnettuja vaiheita. Samalla kerrotaan muidenkin Viipurissa vangittujen reitistä sekä kokemista asioista
Kirja sisältää luettelon Viipurissa vangituista upseereista ja virkamiehistä sekä näiden mukana vankeuteen kulkeneista naisista ja lapsista.
***
KUNINGASPARIN KESÄMATKA SUOMEEN 1802
Kyläkoski, Kaisa
172 Sivua
ISBN 978-952-339-537-4

Kesäkuun 11. päivä 1802 nousivat Turussa aluksistaan kuningas Kustaa IV Aadolf ja kuningatar Fredrika Dorotea alamaistensa hurratessa Aurajoen rannoilla. Tästä alkoi kahden kuukauden matka, jonka aikana kuningaspari kiersi lähes kaikki Suomen kaupungit ja näki myös pitkät pätkät niiden väliin jäävää maaseutua.

Tämä kirja kertoo matkasta ja kesästä 1802 Suomessa, jossa syötiin pettua ja vasta harjoiteltiin perunan viljelyä.
________________________________
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat  vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et  saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale  Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen  arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin  julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös  Agricolassa.

Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen  Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/  josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja  julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20170118/3d0fa973/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta H-verkko