[H-verkko] Arvosteltavaksi: Keisarin perintö – Tarinoita Helsingin sotilassaarten historiasta

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ke toukokuu 4 10:33:56 EEST 2016


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com<https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko>>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Jarmo Nieminen: Keisarin perintö – Tarinoita Helsingin sotilassaarten historiasta

Jarmo Niemisen kirja tarjoaa antoisan matkan näiden saarten ja läheisen Santahaminan menneisyyteen 1400-luvulta alkaen. Vankkaan tutkimustyöhön perustuva runsaasti kuvitettu teos herättää eloon asukkaisiin, tapahtumiin ja paikkoihin liittyvät tarinat. Helsingin sotilassaaret ovat olleet lännen ja idän välisten valtataistelujen tapahtumapaikka vuosisatojen ajan. Ne ovat suojanneet vuoroin Ruotsia ja vuoroin Pietaria. Saarten vaiheisiin liittyy monta kansallisuutta ja kulttuuria, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä ihmisten mieliin sekä saarten luontoon, rakennuksiin ja paikannimiin. Keisarin perintö valottaa saarten rikasta menneisyyttä Iivana Julman ajoista Viaporin kapinaan ja Suomen itsenäisyyden alkuhetkiin. Historioitsijana ja sotilassaarien oppaana Nieminen on löytänyt tarinoita, joissa saarten historia hengittää mukaansatempaavalla tavalla. Kiehtovien kertomusten lisäksi autenttiset arkistokuvat, havainnolliset kartat ja Alpo Tuurnalan tunnelmalliset akvarellit kertovat paikoista, joista monet avautuvat vasta nyt vierailijoille. Kirja on antoisaa luettavaa niin saarikäyntiä suunnitteleville kuin yleisemmin Helsingin vaiheista tai Suomen historiasta kiinnostuneille.
239 sivua. Gummerus 2016.

***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.


Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/h-verkko/attachments/20160504/f35b1b05/attachment-0001.html