[H-verkko] Arvosteltavaksi: "Elämää ja taistelua - Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja sen edeltäjät 1925-2010

Tapio Onnela tapio.onnela at utu.fi
Ti Nov 5 13:19:00 EET 2013


Agricola - Suomen historiaverkko tarjoaa kirjoja arvosteltavaksi Agricolan kirja-arvostelujulkaisuun (ISSN 1796-704X)
 
Jos haluat saada kirjasta arvostelukappaleen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: <agricolan.arvostelut at gmail.com>, jossa ilmoitat kirjan nimen ja kustantajan sekä postiosoitteesi (maaposti!). Tiedot toimitetaan kustantajalle, joka lähettää sinulle kirjan. Perustele lyhyesti miksi juuri sinä haluaisit arvostella kyseisen kirjan.
***
Tampereen yliopiston ylioppilaskunta julkaisi loppukeväästä 2013 ensimmäisen historiateoksensa "Elämää ja taistelua - Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja sen edeltäjät 1925-2010". Teos kokoaa yhteen ylioppilaskunta Tamyn 85-vuotisen historian vaiheet Helsingistä Tampereelle.
 
”Tamy ei ole tehnyt historiateosta aikaisemmin, joten teoksen merkitys on ainutlaatuinen. Teoksesta voit lukea hauskoja sattumuksia aikojen varrelta, mm. sen, kuinka Tampereen kaupunkiin perustettiin ylioppilaskunnan aloitteesta Tampere siistiksi -toimikunta. Aloite tehtiin pesemällä Hämeensilta patsaineen kaikkineen torvisoittokunnan soittaessa tahtia. Voit myös lukea, kuinka Tamy hukkasi oman perinteensä - Vappuna Hämeensillan Suomen neito -patsaan lakittamisen. Teoksesta pystyt myös selvittämään, mikä yhdistää Suomen akateemisten pienviljelijäin ja poroerottelijain keskinäistä vakuutusyhdistystä, Suurinta mahdollista hyötyä ja kohtuullista haittaa sekä Takinkääntäjiä.”

"Ylioppilaskunnassa on vaikuttanut monta edunvalvojasukupolvea, joita ovat kohdanneet toisistaan erilaiset valtakunnalliset kuohut. Heitä kuitenkin yhdistää palo taistella opiskelijan paremman huomisen puolesta", pohtii Tamyn hallituksen historiateoksesta vastaava Sanni Pietilä ja jatkaa: "lähes 90 vuoteen on sisältynyt niin voittoja kuin tappioita. Teoksen myötä Tamylla on mahdollisuus ensimmäistä kertaa katsoa historiaansa silmästä silmään ja oppia tulevaa 90 vuotta varten."
***
HUOMIO! Uusia arvostelukappaleita toimitetaan vain niille jotka ovat vanhat arvostelunsa kirjoittaneet. Kirjoista on kova kysyntä, jos et saa arvosteluasi kirjoitettua lähetä saamasi arvostelukappale Agricolan toimitukseen jotta sitä voitaisiin tarjota uudelleen arvosteltavaksi. Kirja-arvostelun voi julkaista lisäksi muussakin julkaisussa ja muualla julkaistun arvostelun voi julkaista myös Agricolassa.
 
Liitä valmis arvostelusi suoraan sitä varten tehtyyn lomakkeeseen Agricolan sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/ josta se lähetetään ensin Agricolan toimittajalle, joka tarkistaa ja julkaisee arvostelun. Arvostelu lähtee sen jälkeen H-verkko ja Kultut- listan tilaajille sähköpostina. Arvostelu tallentuu "Agricolan kirja- arvostelut" julkaisun sivulle: http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja- arvostelut/.