[Yk-yhdistys] Tervetuloa tekemään Viikkoa Venäjän ihmisoikeuksien puolesta

TYY tiedottaja tyy-tiedottaja at utu.fi
Mon Sep 23 09:35:03 EEST 2013


Pyynnöstä välitämme alayhdistysten tiedotuslistalle:



Vainoa vastaan - tervetuloa tekemään Viikkoa Venäjän ihmisoikeuksien puolesta 21.-27.10!



Suomalainen yliopisto-opiskelija vietti kesän 2013 työharjoittelussa Pietarissa sateenkaarijärjestössä. Yllätysratsiat kansalaisjärjestöjen tiloihin, raaka väkivalta ja pelon ilmapiiri saivat passivistin kömpimään ulos kolostaan.



Syntyi idea viikon kestävästä Venäjä-festivaalista Turussa. Nyt aktiivisesti mukana tukena ja toiminnassa ovat jo TYY, P-klubi, Amnestyn Turun paikallisryhmä, Tuseta, Vinokino-elokuvafestivaali, F-piste, Homoglobiini sekä seminaarin järjestäjänä Turun kaupunki. Lisäksi joukkoomme on liittynyt runsas määrä aktiivikansalaisia.



Festivaalilla on neljä päätavoitetta: Ensinnäkin haluamme saada aikaan poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua Venäjän ihmisoikeustilanteesta sekä Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkisuhteesta uuden repressiivisen lainsäädännön varjossa.

Toiseksi, olemme kutsuneet paikalle venäläisaktiiveja, joille haluamme tarjota mahdollisuuden verkottua ja ystävystyä suomalaisten kanssa.

Tärkeä konkreettinen tavoitteemme on lisäksi kerätä rahaa venäläisille sateenkaarijärjestöille sekä tukea sateenkaarikansaa videoviestein ja tukikirjeillä sekä muin tuenosoituksin.

Tiedotusvälineet uutisoivat nyt paljon Venäjältä. Konteksti kuitenkin usein puuttuu. Haluamme festivaalin aikana levittää ajantasaista informaatiota Venäjän ihmisoikeusloukkauksista, etenkin akuutista sateenkaariväestöön kohdistuvasta vainosta. Mitä Venäjällä oikeastaan tapahtuu, ja miten voimme auttaa ystäviämme itärajan takana?



Viikon ohjelmassa on jo yleisöluentoa, seminaaria, elokuvia ja tukibileitä. Tarvitsemme kuitenkin mukaan vielä lisää toimijoita ja tempauksia - tule mukaan tieteämykselläsi ja talentillasi! Keräämme lisäohjelmaa paperijulisteisiin painettavaksi 1.10. asti. Sen jälkeenkin toki päivitämme lisätempauksia sosiaaliseen mediaan.



Eikö kitara pysy hyppysissä? Pää tyhjä, luovasta toiminnasta kulunut vuosikymmen?

Mukaan voi tulla myös ilman suurempia ideoita! Pinssienpainajat, kahvinkeittäjät, venäläisaktiivien majoittajat ja julisteiden levittäjät lopulta tuovat festivaalin kaduille ja kahviloihin. Voit myös liittyä ohjelmatyöryhmiin: erityisesti perjantain ja lauantain tukibileisiin kaivataan ohjelmaa ja koristeita, ja katutempauskin olisi tulossa.



Kokoonnumme joka keskiviikko 18.9 alkaen kl.17-19 Turun Kirjakahvilassa - tervetuloa mukaan!



Festivaali on Facebookissa: https://www.facebook.com/events/557230984342379/



Viestiä saa mielellään välittää eteenpäin!



Kontaktihenkilöt:

Roosa Laaksonen, roosa.laaksonen at hotmail.com, +358 45 847 5655

Kirsi Mikkonen, kirsi.mikkonen at tuseta.fi, +358 44 287 2212



Viestin välitti
- - - - - - - -
Katja Keto
tiedottaja
[communications officer]
Turun yliopiston ylioppilaskunta
[Student Union of the University of Turku]

Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku
puh. (02) 276 9620
tyy-tiedottaja at utu.fi<mailto:tyy-tiedottaja at utu.fi>
www.tyy.fi<http://www.tyy.fi/>


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/yk-yhdistys/attachments/20130923/d448c3a6/attachment.html 


More information about the Yk-yhdistys mailing list