[Yk-yhdistys] Mahdollisuuksien tori Vanhalla Suurtorilla lauantaina 19.5. klo 11-18

Suvi Seppälä sasepp at utu.fi
Tue May 15 10:56:33 EEST 2012


Mahdollisuuksien tori valloittaa Brinkkalan sisäpihan ja Vanhan Suurtorin alueet Turussa lauantaina 19.5. klo 11-18.  

Tapahtumassa kattaus kansalaisjärjestöjä, koukuttavia keskusteluja ja keväistä karnevaalitunnelmaa. Torialue täyttyy sykkivistä rytmeistä, iloisista väreistä ja herkullisista mauista. Tekemistä, näkemistä ja kokemista riittää koko perheelle!
 
Vuonna 2012 Mahdollisuuksien torin teemana on Ihmiset liikkeessä. Teeman puitteissa käsitellään paitsi muuttoliikkeitä ja pakolaisuutta, myös ihmisten toimintaa yhteiskunnallisissa liikkeissä.
Tapahtumassa tuodaan esiin ihmiset tilastojen takaa ja pohditaan erilaisia syitä liikkeelle lähtöön. Myös paikalliset kansalaisjärjestöt esittäytyvät ja esittelevät erilaisia tapoja vaikuttaa maailman menoon.  
 
 

Ohjelma
 
Vanha Suurtori 19.5.

Klo 11-18 Järjestökojut alueella. Täällä torikävijöillä on mahdollisuus tutustua paikallisiin kansalaisjärjestöihin ja muihin toimijoihin, jotka tekevät työtä maailmanlaajuisen yhteisvastuun ja globaalien kehityskysymysten merkeissä. Järjestökojuilla myös makuja, tuoksuja ja muita elämyksiä eri maista. Tervetuloa kokeilemaan!
Klo 12.00-12.40 Marionettiteatteri Mundo esittää: Lasten satunäytelmä Prinsessa Ruusunen. Kiertävä tarinankertoja saapuu suuren tarinakirjansa kanssa paikalle ja kertoo tarinaa Prinsessa Ruususesta. Kirjasta hyppäävät katsojien iloksi ja jännitykseksi prinsessa, lohikäärme ja tietysti haltijat. Tule mukaan mukavalle matkalle! Turkulaisen nukketaiteilija Marco Pinton lumoava ja taianomainen tulkinta klassikkosadusta.
Klo 11-18 Kukkahattutäti.com -valokuvanäyttely: Esillä kokonainen kukkahattutätien armeija puolustamassa rasismista ja seksismistä vapaata yhteiskuntaa.
Klo 11-18 Neukkumasisinistit järjestökojualueella. Vanhat autot Neuvostoliitosta herättävät katkeransuloisia nostalgisia muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Tule kuvauttamaan itsesi neuvostoautojen edessä poseeraten!
 

Brinkkalan sisäpihan lava 19.5.
Juontajana toimittaja Wali Hashi.

11.00 Avauspuheenvuoro: Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Kim Remitz
11.10-11.30 Vuoden pakolaisnainen Malai Rahim
11.45-12.00 Sinä valtaväestön edustaja, löydä sisäinen kukkahattutätisi! Taiteilijat Ninni Luhtasaari ja Anni Kössi kertovat riemastuttavasta yhteisötaidehankkeestaan.
12.15-12.20 Albaaniyhdistys Bashkimi ry: Lasten kansantanssiesitys
12.25-12.35 Bosnialaisten kulttuurikeskus Suomessa ry: Lasten kansantanssiesitys
12.45-12.50 Kehitysyhteistyönäkymiä Malista. Saana Rusi kertoo tuoreimmat kuulumiset Dodo ry:n ja yhteistyökumppaneiden Sinsibere-hankkeesta.
13.00-13.20 Monikulttuurinen muotinäytös
13.30-13.45 Turun venäläinen klubi ry: Naisten Pihlaja-kuoro
14.00-14.30 Poikkitaiteellinen Isokierto kollektiivi: Sua – rehellisesti optimistista taidetta esityksenä. Teoksessa proosallinen kirjallisuus, performanssi, tanssi, musiikki ja stand up komedia nivoutuvat huvittavaksi ja lämpimäksi yhtälöksi. Työryhmässä koreografi-tanssija Maija Reeta Raumanni, performanssitaiteilija Antti Helminen, kirjailija Riku Korhonen ja äänisuunnittelija Jussi Österman.
14.40-14.55 Katsaus Aasian pakolaistilanteeseen. Wachira Chotirosserane kertoo työstään thaimaalaisen burmalaisten pakolaisten leirin johtajana.
15.00-15.20 Katsaus turvapaikanhakijoiden elämään Suomessa. Professori Juha Suoranta kertoo tuoreimmasta kirjastaan Vastaanottokeskus. Suorantaa haastattelee turkulaisessa vastaanottokeskuksessa vapaaehtoisena työskennellyt Mari Kuukkanen. Avointa keskustelua.
15.20-15.40 Ruandalainen toimittaja Thierry Francis puhuu pakolaisuuden ja rajoitetun sananvapauden kytköksistä. Francisia haastattelee Annukka Kolehmainen Turun Amnestystä. (Ks. Thierry Francisin haastattelu Turun ylioppilaslehdessä.)
15.50 - 16.10 Runoilija, ihmisoikeusaktivisti Paul Polansky: Terveisiä sorretuilta ja unohdetuilta! Polansky lukee omaelämäkerrallisia tekstejään Kosovon mustalaisalueilta. Polanskya haastattelee Savukeidas-kustantamon Ville Hytönen. (Ks. Paul Polanskyn haastattelu Kaltio-lehdessä.)
16.45-17.45 Faso Kan. Räjähtävän energistä musiikkia Länsi-Afrikasta.
18.00 Loppusanat. Torikoordinaattorit Saana Rusi & Terhi Toppala. Toritapahtuma päättyy.
 



Iltaklubi 19.5.

Klo 22-02.00. Osuuskunta Turun Kirjakahvila ( os. Vanha Suurtori 3, Brinkkalan sisäpiha).
Supersankaridisko! Maailman pelastaminen on todellisten supersankarien puuhaa. Siksi myös Turun Mahdollisuuksien tori huipentuu supersankariteeman mukaiseen yhteiseen hauskanpitoon.


Lisätietoa:

http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/turku


More information about the Yk-yhdistys mailing list