[Yk-yhdistys] Kuulumisia kokouksesta

Mari Taskinen mjtask at utu.fi
Thu Feb 8 20:38:21 EET 2007


Hei,
Hallitus kokoontui eilen Bremerissä. Tässä kokouksen antia:

- Kevään ensimmäinen opintopiiri järjestetään 19.2. klo 18.00 Ystävyyden talolla. Aiheena on YK:n peruskirja. Peruskirjaa käydään läpi myös Irakin sotaan liittyvän case-esimerkin avulla. 

- Minna kertoi, että Halisten läksypiiristä oli tullut pyyntö vakituisesta ohjaajasta, koska toinen vakituisista ohjaajista oli siirtymässä muihin tehtäviin. YK-yhdistyksestä tulevalle vakituiselle ohjaajalle maksettaisiin keskiviikon läksypiiriin osallistumisesta 10 euron korvaus tunnilta. Sovittiin, että Minna kysyy Satu Hussoa tehtävään. Mikäli Satu ei ole käytettävissä, vakinaisen paikkaan voidaan mahdollisesti valita Maiju tai Elina. 

-Koskien Sondipin varajäsentä, päätettiin nimetä varajäseneksi Mari Taskinen. 

- Sondip tulee järjestämään rasismin vastaisena päivänä seminaarin ja iltajuhlan. Mm. Iltajuhlan järjestelyihin ja mainoslehtisten jakamiseen tullaan jatkossa tarvitsemaan vapaaehtoisia. Suunnittelupalaveri tapahtumaan liittyen järjestetään 19.2. nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa. Myös seminaari ja iltajuhla järjestetään mainitussa paikassa.
Lisää tietoa tapahtumasta tulossa myöhemmin nettisivuille. 

- Seuraava Mahdollisuuksien torin suunnittelupalaveri on 27.2. klo 18.00 Kansainvälisessä kohtauspaikassa. Anne kyseli yhdistykseltä apuja Mahdollisuuksien torin yhteydessä järjestettävän seminaarin puhujien hankkimiseksi. Ideoitiin mahdollisia puhujatahoja esim. Unifem, YK-liitto. Anne lupaili ottaa jatkossa yhteyttä mainittuihin tahoihin.

- Kevään aikana tullaan uudistamaan yhdistyksen logo ja esite. Keskusteltiin logon ideakilpailun järjestämisestä. Sovittiin, että ideakilpailun avulla pyritään saamaan yhdistykselle uusi logo. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä oman ehdotuksensa postitse osoitteeseen Minna Hokkanen, Eerikinkatu 5 C 84, 20100 Turku tai sähköpostilla mkhokk at utu.fi 18.3.2007 mennessä. Päätettiin, että ideakilpailun voittajalle maksetaan palkintona 100 euroa. Ideakilpailun mainostamisesta huolehtivat kaikki yhdistysläiset, Anne tarjoutui tekemään mainostekstin, jota voi levittää vapaasti. Suunniteltiin, että mainosta voisi levittää eri sähköpostilistoilla ja paperiversion voisi viedä esim. Turun taideakatemian ja piirustuskoulun ilmoitustauluille. Mahdollisesti myös mainittujen oppilaitosten opettajiin tms. voitaisiin olla yhteydessä. 
Esitteen osalta sovittiin, että sen suunnittelua jatketaan myöhemmin. 

- Seuraava kokous päätettiin pitää kevätkokouksen yhteydessä 28.2.2007. Paikkana alustavasti Ystävyyden talo. Mikäli paikkaan tulee muutoksia tiedotetaan siitä nettisivuilla ja sähköpostilistalla.

Kokouksen jälkeen vietettiin uusien iltaa. Paikalle oli saapunut kymmenkunta uutta yhdistyksen toiminnasta kiinnostunutta. Hallituslaiset esittelivät vastuualueitaan ja tarjolla oli esitteitä sekä tietoa kevään ohjelmasta. Nachot maistuivat ja virallisimman osuuden jälkeen ilta jatkui epävirallisemissa tunnelmissa. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee kevään toimintaan mukaan! Seuraavaan hallituksen kokoukseen voi tulla vaikka ei hallituksessa olisikaan. Myös läksypiiriin ja Mahdollisuuksien torin järjestelyihin tarvitaan uusia vapaaehtoisia. Jos kiinnostuit läksypiiristä, ota yhteyttä mamu-vastaavaan Maijuun (maseli at utu.fi). Mahdollisuuksien toriin liittyvää tietoa saa Annelta (anne.nokua at utu.fi).

Mukavaa helmikuuta kaikille toivotellen,
Mari (siht.)


PS. Lopuksi vielä korjaus liittyen eiliseen keskusteluun kansalaisjärjestöjen asemasta YK:sta. Eli toisin kuin itse höpisin eilen, YK-liitolla on YK-liittojen maailmanliiton kautta konsultatiivinen eli neuvoa-antava asema YK:ssa, mutta ei yleiskokouksessa vaan Ecosocin (talous- ja sosiaalikomitea) yleisistunnossa. Lisää asiasta YK-liiton sivuilla: http://www.ykliitto.fi/yktieto/kansa.htm  


More information about the Yk-yhdistys mailing list