[H-verkko] Artikkelipyyntö: Yle 100: Pohjoiset kertomukset ja digitaaliset horisontit: Konferenssi pohjoismaisen julkisen palvelun mediahistoriasta

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ma Helmi 12 09:47:47 EET 2024


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi artikkelipyyntö: 
--------------------------------------------
Yle 100: Pohjoiset kertomukset ja digitaaliset horisontit: Konferenssi pohjoismaisen julkisen palvelun mediahistoriasta
--------------------------------------------
Pohjoiset kertomukset ja digitaaliset horisontit: Konferenssi pohjoismaisen julkisen palvelun mediahistoriasta

25.-26. huhtikuuta 2024, Iso-Paja
Radiokatu 5, Helsinki
Paperi- ja paneeliehdotukset

Yle 100 -historiahankkeen tutkijaryhmä kutsuu tutkijoita ja Ylen historiasta kiinnostuneita sidosryhmiä pienimuotoiseen konferenssiin, jossa syvennytään ennen kaikkea Ylen viime vuosikymmenien historiaan mediahistoriallisesta näkökulmasta.

Pääteemoja on kolme: “Digitaaliset horisontit” tarkastelee pohjoismaisen julkisen lähetystoiminnan sopeutumista digitaaliselle aikakaudella arvioiden toiminnan vaikutusta yleiseen mielipiteeseen, kulttuuri-identiteetteihin ja yhteiskunnallisiin kertomuksiin digitaalisten alustojen kautta. “Media ja kansallinen identiteetti” tutkii julkisen lähetystoiminnan historiallista roolia pohjoismaisten kansallisten identiteettien muokkautumisessa ja pohjoismaisen yleisön kulttuuritietoisuuden lisääntymisessä. Kolmanneksi “Pohjoismaiset äänet” jäljittää julkisen lähetystoiminnan historiallista roolia kansalliset rajat ylittävänä voimana. Mikä on yleisradiotoiminnan rooli kulttuurimuutoksissa, teknologisissa edistysaskelissa ja kulttuuri-identiteetin muotoutumisessa pohjoismaissa?

Lisäksi toivotamme lämpimästi tervetulleiksi esitykset, jotka nivoutuvat mediakentän yleiseen muutokseen Suomessa ja pohjoismaissa. Pakottavatko populismi, poliittinen paine, mediakentän pirstoutuminen ja kansalaisten kuplautuminen uuteen tulkintaan julkisen palvelun roolista vai onko poliittinen kamppailu vain palannut resursseihin ja sisältöihin liittyviin kysymyksiin?

Voit ehdottaa yksittäistä paperia/esitystä tai kokonaista 3-4 paperin paneelia. Ehdotusten jättöpäivä on 29. helmikuuta. Paperi- tai paneeliehdotuksen voit jättää täällä.

Konferenssiin osallistuminen on maksutonta.

Lisätietoja:
Yle 100 -tutkimusohjelma
CfP in English
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Olli Turunen
olli.turunen at helsinki.fi
0294124979
https://blogs.helsinki.fi/yle-100-tutkimusohjelma/

Ilmoitus vanhenee: 29.2.2024 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/yle-100-pohjoiset-kertomukset-ja-digitaaliset-horisontit-konferenssi-pohjoismaisen-julkisen-palvelun-mediahistoriasta/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola



Lisätietoja postituslistasta H-verkko