[H-verkko] Työpaikkailmoitus: Tutkijatohtori, Euroopan historia

Agricola - Suomen humanistiverkko no-reply at agricolaverkko.fi
Ti Syys 26 13:00:54 EEST 2023


Agricolan ilmoituksiin on lähetetty uusi työpaikkailmoitus: 
--------------------------------------------
Tutkijatohtori, Euroopan historia
--------------------------------------------
Jyväskylän yliopiston Humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa on haettavana

TUTKIJATOHTORI, EUROOPAN HISTORIA, 1.1.2024 alkaen kahdentoista kuukauden määräajaksi (hanke).

Tutkijatohtorin tehtävä sijoittuu historian ja etnologian laitokseen historian oppiaineeseen.

Tässä tutkimusryhmän jäsenenä suoritettavassa tehtävässä tutkijatohtori valmistelee julkaistaviksi 2-3 tieteellistä artikkelia tai kirjan lukua. Julkaisut liittyvät akatemiaprofessorin tutkimushankkeen "Poliittinen edustuksellisuus. Parlamentin ja kansan väliset jännitteet vallankumousten aikakaudelta 2000-luvulle" teemaan eli edustuksellisuuden, demokratia tai kansan ja parlamentin välisten suhteiden historiaan 1700-luvulta nykypäivään ulottuvalla ajanjaksolla (ks. Political Representation — Humanities and Social Sciences (jyu.fi)). Tutkittava ajanjakso voi olla lyhyempi ja liittyä Alankomaiden, Britannian, Irlannin, Norjan, Ranskan, Ruotsin, Saksan, Suomen tai Tanskan historiaan tai näiden maiden vertailevaan ja ylirajaiseen historiaan. Tutkija hyödyntää tutkimustyössään hankkeessa koottua parlamenttidebattiaineistoa ja sen analysointia varten rakennettua käyttöliittymää. Sinusta tulee osa Suomen Akatemian ja Jyväskylän yliopiston rahoittamaa kansainvälistä ja monitieteistä tutkimusryhmää, joka tekee tiivistä ja innostavaa ylirajaista yhteistyötä.

Mitä odotamme hakijalta?

Tutkijatohtorin tehtävistä ja kelpoisuusvaatimuksista määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Yliopisto voi tarvittaessa myöntää erivapauden kielitaitovaatimuksista.

Tehtävä edellyttää poliittisen historian tai aate- ja käsitehistorian syvällistä tuntemusta ja näihin liittyvää tohtorintutkintoa. Tehtävän hoitamisessa on eduksi digitaalisen ja vertailevan historiantutkimuksen tuntemus sekä monipuolinen eurooppalaisten kielten osaaminen. Tehtävän hoidossa tarvitaan erinomaista englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Vaikkakaan ei pakollista, seuraavien kielten luetun ymmärtäminen auttaa tehtävässä: hollanti, norja, ranska, ruotsi, saksa, suomi, tanska.

Mitä tarjoamme?

Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Tehtävä asettuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle 5-6. Vuosiansio tehtävässä on alkaen 43 500€ sisältäen palkan sekä lomakorvauksen.

Tehtävää täytettäessä käytetään kolmen kuukauden koeaikaa.

Hakeminen

Sähköiseen hakujärjestelmään tulee liittää seuraavat dokumentit englanninkielisinä:

 	Ansioluettelo (CV) laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n ansioluettelomalli;
 	Motivaatiokirje;
 	Julkaisuluettelo laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n julkaisuluettelomalli;
 	Tutkimussuunnitelma, joka liittyy akatemiaprofessorin tutkimushankkeeseen (2-3 sivua);
 	Tutkintotodistukset;
 	Valitut julkaisut (enintään 5); liitä nämä yhtenä tiedostona kohtaan "Muut liitteet"

Hakemus tulee jättää viimeistään 27.10.2023 sähköisellä hakulomakkeella.

Lisätietoja antaa akatemiaprofessori Pasi Ihalainen, e-mail: pasi.t.ihalainen at jyu.fi, puh. +358 400 247 457.
Haku alkaa 25. syyskuuta 2023 ja päättyy 27. lokakuuta 2023, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, Historian ja etnologian laitos

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta on vahva ihmistieteisiin keskittyvä toimija, jolla on keskeinen rooli inhimillisen toiminnan ja yhteiskunnallisten rakenteiden ymmärtämisessä ja kehittämisessä. Tiedekunta on omaleimainen, vahvasti profiloitunut yksikkö, jossa tehdään monitieteistä, kansainvälisesti arvostettua ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tutkimusta. Tutkimus ja koulutus keskittyvät kulttuuriin, taiteisiin, traditioon, kieliin ja viestintään sekä yhteiskuntatieteisiin ja filosofiaan.

Jyväskylän yliopiston 2 600 asiantuntijan ja 14 700 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.
--------------------------------------------
Lisätietoja:
Pasi Ihalainen
pasi.t.ihalainen at jyu.fi
0400 247457
https://www.jyu.fi/hytk/fi/laitokset/hela/en/research/political-representation

Ilmoitus vanhenee: 27.10.2023 klo 23:59

Tämä ilmoitus on luettavissa Agricola-verkossa osoitteessa https://agricolaverkko.fi/announcement/tutkijatohtori-euroopan-historia/
--------------------------------------------
H-verkko - sähköpostilistaH-verkko at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/h-verkko
--------------------------------------------
Agricolan ylläpitoAgricola at lists.utu.fihttps://lists.utu.fi/mailman/listinfo/agricola


Lisätietoja postituslistasta H-verkko