PILTTI-KINFO: Infoa ainejärjestömme toimintaan liittyen!

TYK ry puheenjohtaja puheenjohtaja at tykry.fi
Ti Elo 30 13:03:35 EEST 2022


If you have anything to ask about our organization in English, please send an email to international at tykry.fi. This info is only in Finnish but we are more than happy to answer any questions you may have! Our website has an English section: https://tykry.fi/info-in-english/



Moikka uudet piltit!



Mukavaa alkanutta syksyä! Tähän viestiin olemme koonneet tärkeää tietoa ainejärjestöömme liittyen, suosittelemme kaikkia lukemaan tämän läpi ja kysymään rohkeasti, jos jokin jää mietityttämään!


__________________


Tiedottajan terveiset


Heipä hei piltit ja tervetuloa Kinfo-sähköpostilistalle, jonka kautta tiedotetaan ainejärjestön ajankohtaisista asioista. Kaikki TYK ry:n virallinen tiedotus kulkee tätä kautta. Kinfon kautta välitämme omien tapahtumiemme ja infojen lisäksi suoraan kaikki biokemian ja kemian opiskeluun liittyvät tiedotteet sekä tiedekuntajärjestöjemme Hybridin ja Technican sekä ammattiliittojen Loimun ja TEK:in tiedotteet.


Joka lauantaina ilmestyvistä Lauantailätinöistä näet vilauksella seuraavan viikon tapahtumat, TYK ry:n omat tiedotettavat sekä saat koosteen TYY:n tapahtumista ja Tyyali-viesteistä. Lisäksi lauantailätinöiden sekalaisesta osiosta voi lukaista mm. työpaikkailmoituksia, muiden järjestöjen tapahtumaviestejä, tutkimuskutsuja ja muita viestejä, joita ei ole välitetty suoraan Kinfo-listalle kuluneella viikolla.


Ota myös ihmeessä muut TYK ry:n tiedotuskanavat käyttöön. Muista kanavista eniten on käytössä Instagram, Discord ja tietenkin Tapahtumakalenterimme, jonka voit näppärästi lisätä omaan kalenteriisi (löytyy nettisivuiltamme):


Instagram   @tyk_ry

Discord        https://discord.com/invite/FmMhxn6

Facebook    https://www.facebook.com/tykry

Nettisivut     www.tykry.fi


Syksyisin tiedotusterveisin,


Jasmin Toukoniemi

Tiedottaja

Turun Yliopiston Kemistit TYK ry



_________________



Järjestömme tilat

Järjestöllämme on kolme tilaa, joista ensimmäinen, Orbitaali, sijaitsee Aurumilla. Orbitaalille pääset pääovien vasemmalla puolella olevasta sivuovesta. Orbitaalilla pidetään kaksi kertaa viikossa päivystyksiä, joiden aikana voit ostaa esimerkiksi labratakkeja, luentomonisteita ja haalarimerkkejä. Orbitaalilla on myös tarjolla ilmaiseksi kahviä ja teetä jäsenistöllemme. Tila on toistaiseksi vapaasti käytettävissä hengailuun ja opiskeluun, kun paikalla on hallituslainen tai toimihenkilö. Tila pyritään avaamaan jäsenistölle syksyn aikana, ilmoitamme tästä myöhemmin asian edetessä.

Vetokaappi on (bio)kemistien oleskelutila PharmaCityn 6. kerroksessa molekulaarisen kasvibiologian tiloissa (huone 6054). Huone löytyy opetuslabrojen vierestä hätäsuihkua vastapäätä ja on käytettävissä silloin kun tilat ovat muutoinkin avoinna (klo 8-16). Vetokaapista löytyy tällä hetkellä istumatilaa sekä kahvinkeitin.

Kolmas tilamme Kraatteri sijaitsee Q-talon alakerrassa (Nummenpuistokatu 2). Kraatteri on avoinna vain erikseen ilmoitettuina aikoina hallituksen toimesta, kulku tilaan tapahtuu Q-talon nurkalla sijaitsevasta metalliovesta, portaat alas ja ovi vasemmalla. Jäsenistö saa vuokrata Kraatterin omaan käyttöönsä täysin veloituksetta, lisäinfoa löytyy nettisivuiltamme, https://tykry.fi/tilat/ .

Kulkuohjeet Orbitaalille ja Vetokaapille löydät ainejärjestömme Instagram-tilin kohokohdista.

_________________

Toiminta

Järjestössämme on monipuolista toimintaa kaikille! Hallitus päivystää Orbitaalilla joka tiistai klo 12-13 ja torstai klo 16-17. Päivystysaikaan voit ostaa itsellesi mm. haalarimerkkejä, luentomonisteita ja kangaskasseja tai saapua jutustelemaan hallituksen ja muiden opiskelijoiden kanssa.

Hallitus kokoustaa kerran viikossa vakiokokousaikaan, yleensä tiistaisin klo 17. Kokouksiin osallistumisesta saa pilttipassiin merkinnän Viralliset-osioon.

Ainejärjestömme järjestää toimintaa laidasta laitaan. Järjestämme muun muassa deadline-piirejä, kraatterihengailuja, pakohuonepelejä, sitsejä, bileitä, rastikierroksia, ekskursioita, yritysvierailuita, lajikokeiluja ja mahdollisuuksien mukaan myös kerhotoimintaa, kuten lautapeli- tai käsityökerhoa.

Järjestämme kerran tai kaksi vuodessa verenluovutustempauksen, jonka aikana käymme porukalla luovuttamassa verta järjestömme oman veriryhmän nimissä. Osallistumme erilaisiin kampanjoihin ja tempauksiin, tänä syksynä jatkuu esimerkiksi Opiskelijoiden mielenterveyspäivä -kampanjan innoittamana aloittamamme hyväntekeväisyysneuletempaus.

Ainejärjestömme pelaa kyykkää tasaisin väliajoin ja järjestömme oma urheilujoukkue, Kemistien Raittiusseura, osallistuu erilaisiin turnauksiin Campussport Cupissa. Uudet pelaajat ovat aina tervetulleita, joten lähde rohkeasti mukaan! Myös kulttuuri on meille tärkeää, teemme yhdessä retkiä esimerkiksi museoihin ja käymme katsomassa HybridiSpeksiä porukalla.

Nettisivuiltamme löydät tapahtumakalenterimme, jota päivitämme ajantasaisesti.



_________________


Miten mukaan toimintaan?


Hallitus ottaa aina mielellään apua ja ideoita vastaan, ja näistä onkin tarjolla esimerkiksi nakkipisteitä ilman sen pidempiaikaisempaa sitoutumista. Mikäli kuitenkin mielesi tekee lähteä säännöllisemmin mukaan ainejärjestötoimintaan, voit liittyä TYK ry:n toimihenkilöksi! Toimarina saat ensikädessä tiedon tapahtumistamme, joihin etsimme apukäsiä ja pääset mukaan myös virkistystilaisuuksiimme. Toimareita haetaan ihan yleisesti, mutta myös spesifisemmin erilaisiin tehtäviin. Tarkemmat toimarikuvaukset löydätte nettisivuiltamme. Jos mielessäsi on uusi toimaripesti, ehdota sitä rohkeasti hallitukselle. Jos haluat mukaan toimariksi, laita viestiä: kemistit at lists.utu.fi.


Mikäli laaja-alaisempi vaikuttaminen kiinnostaa, voit myös hakea syyskokouksessa hallitukseen! Järjestämme ennen syyskokousta hallituskisuttelut, jolloin hallitustoiminnasta kiinnostuneet saavat entistäkin tarkemman selonteon hallituksen eri tehtävistä.


_________________


Apua opintoasioihin liittyen


Mikäli esimerkiksi jokin kurssi tuntuu vaativan aivan liikaa työtä saataviin opintopisteisiin nähden tai mikä tahansa muu asia kurssijärjestelyissä tuntuu mättäävän pahasti, voitte ensisijaisesti olla yhteydessä hallituksemme koulutuspoliittisiin vastaaviin: Tiia Siivola on biokemian kopo (biokemiankopo at tykry.fi) ja Hilla Nieminen kemian kopo (kemiankopo at utu.fi). Kopomme hoitavat yhteydenpidon laitoksiin ja yliopistohallintoon sekä yleisesti huolehtivat opintoasioiden seuraamisesta ja kehittämisestä. Olkaa rohkeasti yhteydessä, tuntui asia kuinka suurelta tai pieneltä tahansa!



_________________


Lopuksi haluamme vielä toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi iloiseen (bio)kemistien joukkoomme! Toivottavasti nähdään syksyn tapahtumissa ja yliopistolla! Kysykää rohkeasti, jos jokin jäi vielä mietityttämään, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. 😊



Syysterveisin,

Anni Nyman ja Aino Laasonen
Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
Turun Yliopiston Kemistit TYK ry

puheenjohtaja at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20220830/a3617278/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo