KINFO: Nyyti ry:n vertaistuki-ryhmätoiminta ja muutama tutkimuskutsu (FI)

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
Ke Kesä 15 18:31:40 EEST 2022


 Hei opiskelija, mietitkö mistä saada vertaistukea?


TUKEA ON TARJOLLA:


NYYTIN CHATISSÄ

Haluaisitko jutella erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aiheista porukalla anonyymisti? Kaikille täysi-ikäisille opiskelijoille avoimet ryhmämuotoiset  chatit pyörivät kello 18–20 suomeksi torstaisin ja ruotsin- ja englanninkieliset vuorottelevat tiistai-iltaisin. Chattiin pääsee mukaan ilman ennakkoilmoittautumista ja ilmaiseksi. Teemat vaihtuvat joka kerta! Syksyn ensimmäinen chat 18.8. “Uudet opinnot alkamassa ja perhosia vatsassa” on suunnattu uusille opiskelijoille:

“Uusien opintojen aloittaminen lähestyy! Haluaisitko jakaa tuntemuksiasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa? Mietitkö millaista elämä opiskelijana tulee olemaan ja kuinka se sopii nykyiseen elämäntilanteeseesi? Vai etkö ole edes ehtinyt vielä ajatella asiaa? Ei hätää - kaikki uusia opintoja aloittavat opiskelijat ovat tervetulleita juttelemaan tuntemuksistaan chattiin. Voidaan jakaa vinkkejä toisillemme tai sitten olla vain yhdessä ihan yhtä pihalla asioista.”

Tästä saa vinkata opintoja aloittavalle tuttavalle ja kurkkaa myös kaikki ensi syksyn teemat ja lisätiedot chatistä täältä: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/



NYYTIN RYHMISSÄ

Ensi syksy tulee olemaan ryhmätoimintaa täynnä siksi kannattaa ottaa Ryhmät -sivustomme seurantaan<https://nyyti.us12.list-manage.com/track/click?u=272e9c7ace4a58df6e8fcc369&id=889e6e580b&e=337bdbd158>! Sivulle päivittyvät ajankohtaiset tiedot ryhmistä ja niihin ilmoittautumisista. Tulossa ovat ainakin kaikille opiskelijoille avoimena Elämäntaitokurssi sekä Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät. Lisäksi kohdennetusti toimintaa on tulossa mieheksi itsensä identifioiville opiskelijoille MiehenTila -vertaisryhmissä sekä aikuisemmiksi opiskelijoiksi itsensä identifioiville vertaistuokioita, joihin otetaan toiveita aikataulujen ja teemojen osalta vastaan mielellään.

Vastaa lyhyeen anonyymiin kyselyymme ryhmätoiminnoista 11.8. mennessä ja vaikuta tuleviin ryhmiin: https://q.surveypal.com/Toiveet-ryhmatoimintaan-kesa2022


  *   YKSINÄISYYS MIELESSÄ -VERTAISRYHMISTÄ LISÄTIETOA

Koetko olosi yksinäiseksi? Tuntuuko siltä, että ihmissuhteesi ovat pinnallisia? Onko sinulla olo, ettet kuulu kaveriporukkaan tai jäät ulkopuoliseksi?

Syksyllä alkavissa vertaisryhmissä pyritään lieventämään yksinäisyyden tunnetta ja löytämään uusia, konkreettisia keinoja toimia oman yksinäisyyden vähentämiseksi. Ryhmän päättyessä omiin ajatus- ja toimintatapoihin on löytynyt uudenlaisia oivalluksia ja näkökulmia.

Ryhmät kokoontuvat kuuden viikon ajan verkkovälitteisesti joko Discord- tai Zoom -alustalla. Discord-ryhmässä jaetaan kokemuksia kirjoittamalla. Zoom-ryhmässä vuorovaikutus tapahtuu videoyhteyden välityksellä kasvokkain keskustellen.

Molemmissa ryhmissä pääsee jakamaan omia ajatuksiaan ja kuulemaan muiden opiskelijoiden kokemuksia yksinäisyydessä. Vertaiskeskusteluiden lisäksi ryhmissä tehdään erilaisia harjoituksia. Lisätietoa ryhmätoiminnasta löytyy täältä: https://tinyurl.com/yksinaisyys

Ryhmien ennakkoilmoittautuminen on nyt käynnissä. Ilmoittautumislomake löytyy täältä: https://tinyurl.com/ilmoittaudunyt



  *   MIEHENTILA -VERTAISRYHMISTÄ LISÄTIETOA

18–29-vuotiaille korkeakouluissa opiskeleville miehille

Ryhmissä keskustellaan yksinpärjäämisen kulttuurista, korkeasta kynnyksestä hakea apua, yksinäisyydestä, itseluottamuksen puutteesta ja kuinka miesten ongelmiin kiinnitetään apua vasta myöhäisessä vaiheessa. Nämä aiheet nousivat esille hanketta varten tehdystä laajasta tarvekartoituksesta. Tarkoituksena on vertaisina puhua miehiin ja miehuuteen liittyvistä asioista.

Tavoitteena on edistää osallistuneiden mielenhyvinvointia, osallisuuden kokemusta ja kykyä puhua mielenterveydestä. Vertaistuella pyritään madaltamaan avunhakemisen kynnystä.

Ryhmät starttaavat elo-syyskuun vaihteessa. Yhteen ryhmään mahtuu kuusi osallistujaa. Ryhmiä on kaikkiaan viisi tulevana syksynä. Ryhmä tapaa aina kahden viikon välein, yhteensä 8–10 kertaa. Ennakkoilmoittautumislinkki julkaistaan Nyytin nettisivuilla kesäkuun aikana.



Mukavaa kesää sekä vertaistuen täyteistä tulevaa syksyä toivottaen koko Nyyti ry:n väki ❤️

Lisätietoja meistä:

www.nyyti.fi<http://www.nyyti.fi/>

www.facebook.com/nyytiry<http://www.facebook.com/nyytiry>

https://twitter.com/nyyti_ry

https://www.instagram.com/nyytiry/

 www.youtube.com/c/Nyytiry4students

<http://www.youtube.com/c/Nyytiry4students>

Ystävällisin terveisin viestin välittää Atte Rimppi





________________________________________________


Hei matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelija!

Tiesitkö, että vain 60% matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opiskelijoista suorittaa opintonsa loppuun? Selvitämme, kuinka voisimme auttaa opiskelijoita saamaan tutkintonsa valmiiksi, ja tarvitsemme apuasi!

Käy vastaamassa alla olevaan kyselyyn, ja voit voittaa leffalippuja!
Jokainen vastaus on tärkeä, kiitämme jo tässä vaiheessa.


  1.  Kirjaudu ViLLEen Haka-tunnuksillasi: https://ville.utu.fi/
  2.  Klikkaa etusivusi kurssit-kohdasta "Lisää kurssi", ja kirjoita siihen koodi: 4469 1461
(Lite-näkymässä löydät tämän oikean yläkulman valikosta)
  3.  Vastaa kyselyn kumpaankin osioon, ja muista joka osion jälkeen klikata "Lähetä vastaukset".
Molempiin osioihin vastanneiden kesken arvomme 5 x 2 kpl Finnkinon lippuja.


Kysely on osa Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opetuksen kehittämistä. Tämän tutkimuksen aineistojen keruusta vastaa Oppimisanalytiikan keskus (http://oppimisanalytiikka.fi/). Kysely on myös osa väitöskirjatutkimustani.

Henkilötietoja tarvitsemme ainoastaan kyselyjen ja opintosuoritustietojen yhdistämiseen, eikä niitä käytetä tulosten analysoinnin yhteydessä. Henkilötietoja eivät käsittele muut kuin tutkimusryhmän jäsenet (ks. Tietosuojaseloste<https://seafile.utu.fi/f/626118732a2d407ab57f/>). Vastaukset käsitellään ja säilytetään ehdottoman luottamuksellisesti. Kysely koostuu kahdesta osasta, joihin vastaamiseen kuluu noin 10-20 minuuttia per osio ja vastausaikaa on 19.6. asti.

Kiitos paljon vastauksistasi! Vastaan mielelläni aihetta koskeviin kysymyksiin.

Terveisin
Henna Pesonen
Väitöskirjatutkija, Turun yliopisto
henna.k.pesonen at utu.fi<mailto:henna.k.pesonen at utu.fi>

--------------------------

Terveisin
Henna Pesonen
Koordinaattori / Lounais-Suomen LUMA-keskus
Yliopisto-opettaja / Fysiikan ja tähtitieteen laitos
Turun yliopisto
henna.k.pesonen at utu.fi
050 5709267

Instagram @lumaturku
https://sites.utu.fi/luma/


________________________________________________


Hei,



Teen kyselytutkimusta ruuan valinnasta ja kestävyydestä osana EU:n innovaatio- ja teknologia-alustan (EIT) kehittämistä, jonka tavoitteena on ratkaista nykyisiä ruokaan liittyviä kestävyyshaasteita sekä helpottaa kuluttajien mahdollisuutta valita terveellisempää ja kestävämpää ruokaa.

Tutkimuksessani selvitän ruuan kestävyysnäkökulmia ja sitä, kuinka kuluttajien arvojen tunnistaminen voisi auttaa yrityksiä tehostamaan investointi, tuotekehitys sekä valmistusprosesseja kestävyys ja vastuullisuus periaatteiden mukaisiksi.



Linkki kyselyyn:

https://link.webropolsurveys.com/S/3BCB101446B63DD7



Kyselyn täyttämiseen menee noin 20 minuuttia. Arvomme kaikkien vastaajien kesken 20 kappaletta ruoka-aiheisia lahjoja.


Lisätietoa EIT-projektista: EIT Food | European Institute of Innovation & Technology (EIT) (europa.eu)<https://eit.europa.eu/our-communities/eit-food>


Tutkimus on julkisesti rahoitettu (EU) ja yleiseen hyötyyn tähtäävä, eikä sisällä kaupallisia kolmannen osapuolen toimijoita. Tutkimuksen tulokset ovat myös kaikille avoimia. Kysely toteutetaan kotimaisella Webropol-kyselyalustalla, jonka tietoja ei käsitellä EU:n ulkopuolella. Analyysit tehdään VTT:n turvallisessa IT-ympäristössä SPSS-ohjelmalla, EU-tietosuojavaatimukset (GDPR) huomioon ottaen. Tietosuojalomake on tarkasteltavissa kyselylomakkeen toisella sivulla.



Mukavaa kesänjatkoa ja toivottavasti ehtisit vastamaan!



Ystävällisin terveisin,

Tom Tamlander

tom.tamlander at vtt.fi<mailto:tom.tamlander at vtt.fi>

0504977485

Research trainee, Future customer research, VTT

Tekniikantie 21, 02150 Espoo, Finland



**************************************
Viestit välitti:
Jasmin Toukoniemi
Tiedotusvastaava, TYK ry
tiedotus at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20220615/b5691777/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo