KINFO: Lauantailätinät 8.1.

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
La Tammi 8 11:02:18 EET 2022


Hyvää uutta vuotta (bio)kemistit!


Kuluneella viikolla on vietetty loppiaista ja vuoden 2022 hallitus on järjestäytynyt. Pikkuhiljaa on myös aika palailla arkeen, joten tervetuloa lukemaan vuoden ensimmäisiä Lauantailätinöitä. Talviset terveiset myös TYK ry:n uudelta tiedottajalta!


************************************************************************

1. Seuraava hallituksen kokous / Next board meeting

2. TYK ry:n viralliset kanavat / The official social medias of TYK ry

3. TYK ry:n tiedotettavat / TYK ry informs

4. TYY:n tapahtumat & Tyyali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat)

4.1 Muista maksaa vuoden 2022 terveydenhoitomaksu Kelalle!
4.2 Keltainen aika jatkuu TYYssä toistaiseksi
4.3 Yliopiston kirjastot avataan rajoituksin 10.1. alkaen
4.4 Kammion kirjoituskilpailu

5. Sekalaista

5.1 Stem Cells course, 5 ECTS
5.2 Projektitutkija bioanalytiikan laboratorioon (tutkimusavustaja, mikäli opinnot ovat kesken)
5.3 Last Minute Applications to Study Abroad Spring & Summer 2022
5.4 Juliana von Wendtin säätiön haettava opinnäytetyöpalkinto
5.5 Aalto yliopiston markkinointitutkimus

6. Loppukevennys


************************************************************************
************************************************************************

1. Seuraava hallituksen kokous

Hallitus kokoustaa seuraavan kerran tiistaina 11.1. klo 17:00 Kraatterilla. Jäsenistöllä on mahdollista osallistua kokoukseen  Zoomissa.

The next board meeting will be held on 11.1. at 17 o’clock in Kraatteri. Members of TYK ry are welcome to join in Zoom.

Kokouksen Zoom-linkki / Zoom link for the meeting: https://utu.zoom.us/j/66216158359


************************************************************************
************************************************************************

2. TYK ry:n viralliset kanavat / The official social medias of TYK ry

TYK ry:ä voit sähköpostilistan lisäksi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Ota siis seuraavat tiedot haltuun! / You can also follow TYK ry in various of social medias. Take a look at these!

Facebook: Turun Yliopiston Kemistit TYK ry (facebook.com/tykry)
Instagram: @tyk_ry

TYK ry:llä on myös oma Discord-palvelin, johon pääset liittymään alla olevasta linkistä. Muistathan lukea heti ensimmäisenä palvelimen pelisäännöt säännöt-kanavalta! / TYK ry also has a Discord-server. You can join from the link below. We have an TYKRY-in-English -channel too! Remember to read rules from the rules-channel.

linkki Discord-palvelimeen:
https://discord.gg/FmMhxn6


************************************************************************
************************************************************************

4.1 Vuoden 2022 terveydenhoitomaksun voi maksaa nyt Kelalle

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2022. Koko kalenterivuoden eli kevät- ja syyslukukauden 2022 maksun voi maksaa kerralla. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti. Maksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Kevätlukukauden terveydenhoitomaksu pitää maksaa viimeistään 31.1., jos opiskelija on siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Terveydenhoitomaksun voi maksaa OmaKelassa<https://www.kela.fi/omakela>. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi siksi, että opiskelijalla ei ole suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksia, maksun voi maksaa tilisiirtona. Kelan verkkosivuilla on ohjeet, miten terveydenhoitomaksu maksetaan<https://www.kela.fi/nain-maksat-korkeakouluopiskelijan-terveydenhoitomaksun>.

► Lue lisää<https://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/vuoden-2022-terveydenhoitomaksun-voi-maksaa-nyt-kelalle>

************************************************************************

4.2 Keltainen aika jatkuu TYYssä toistaiseksi

Koronavirustilanteen vuoksi suosittelemme opiskelijajärjestöjä välttämään kaikkien tilaisuuksien järjestämistä toistaiseksi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Varsinais-Suomen alueella 15.1. asti henkilömäärästä riippumatta. Aluehallintovirasto on määrännyt suljettaviksi myös yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Tiedote aluehallintoviraston päätöksistä löytyy täältä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928730

Monet opiskelijoiden kokoontumiset eivät ole yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. TYY kuitenkin suosittelee edelleen välttämään myös yksityistilaisuuksien järjestämistä.

Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi aina, kun ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.

Yliopistolla kolmas periodi pääosin etänä – lähiopetukseen palataan heti kun mahdollista

Yliopisto on linjannut, että kolmas periodi järjestetään pääosin etäopetuksenav 21.1. asti. Jatkosta linjataan viimeistään 19.1. Yliopistolla palataan lähiopetukseen heti kun mahdollista.

TYY pitää erittäin tärkeänä, että etäyhteyksin todella järjestetään nykyisen linjauksen mukaisesti vain sellainen opetus, joka on pedagogisin perustein mahdollista ja järkevää toteuttaa etäopetuksena. Linjauksen ylitulkitseminen olisi oppimisen, yhteisöllisyyden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta kohtuutonta. Pidämme tärkeänä myös sitä, että linjausta ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoiden lähiopetusmahdollisuuden painottamisesta toteutetaan kaikilla aloilla.

► Turun yliopiston linjaukset löytyvät täältä<https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/L%C3%A4hiopetukseen-palataan-heti-kun-mahdollista-%E2%80%93-yliopisto-keltaisen-koronavalomallin-tasolla.aspx>


************************************************************************

4.3 Yliopiston kirjastot avataan rajoituksin 10.1. alkaen
Kirjastot avoinna yliopistoyhteisön jäsenille

Kirjastot ovat 10.1.2022 alkaen avoinna Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle normaalein aukioloajoin. Kirjastokohtaiset aukioloajat ja palvelut löytyvät kirjaston verkkosivuilta<https://www.utu.fi/fi/yliopisto/kirjasto/aukioloajat-yhteystiedot>. Asiakaspalvelu on avoinna kaikissa yksiköissä ja kokoelmat sekä opiskelutilat ovat käytettävissä kirjastojen aukioloaikoina ja kirjastojen 24/7-tilat laajemmin.

Yliopiston linjauksen mukaisesti rakennusten ulko-ovet pidetään lukittuina, mutta henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kirjastoihin aukioloaikoina tulostus-/kulkulätkällä.

Kirjaston tiloissa tulee välttää tarpeettomia lähikontakteja ja käyttää aina kasvomaskia, paitsi jos tilassa ollaan yksin. Asiakasmäärä on rajattu max 50 henkilöön/kirjasto.

Erikoisjärjestelyitä riskiryhmiin kuuluville, lisätietoa kirjasto at utu.fi<mailto:kirjasto at utu.fi>

Kirjaston avaaminen vain yliopistoyhteisön jäsenille perustuu yliopiston tekemiin linjauksiin. Kirjaston käytäntöjä ja ohjeita päivitetään sitä mukaa kuin yliopisto päivittää omaa ohjeistustaan.

************************************************************************

4.4 Kilpailukutsu Kammiolta

Miltä tuntuu, kun rupi lähtee? Entä, kun lika irtoaa pinnasta tai ikkunat ovat keväällä puhtaan kiiltävät? Kun lima lähtee kurkusta, ja korvat aukeavat lukosta? Mitä ajattelet, kun aurinko sulattaa loskan pois pihalta?

Kerro se meille!

Luovan kirjoittamisen oppiaineyhdistys Kammio ry:n perinteinen kirjoituskilpailu alkaa, ja haemme tekstejä teemalla kevätsiivous, puhtaus ja lika.

Kilpailun parhaista teksteistä koostetaan antologia, jonka Kammio julkaisee ensi keväänä. Kilpailuun toivotaan ensisijaisesti proosaa, mutta olemme kiinnostuneita myös lyriikasta.

Kilpailu on avoinna kaikille Turun yliopiston entisille ja nykyisille opiskelijoille sekä työntekijöille. Osallistujan ei tarvitse opiskella luovaa kirjoittamista tai olla Kammion jäsen. Myös avoimen yliopiston opiskelijat saavat osallistua kilpailuun.

Tekstin enimmäispituus on 10 liuskaa, fontti Times New Roman tai vastaava, fonttikoko 12, riviväli 1,5 ja marginaalit 2 cm sivun joka laidalla. Teksti tulee lähettää Word-tiedostona. Ylipitkät kilpailutyöt hylätään.

Tekstien viimeinen palautuspäivä on ystävänpäivänä 14.2.2022 osoitteeseen kammion.antologia at gmail.com.Tähän sähköpostiin voit myös olla yhteydessä, mikäli kilpailuun liittyen herää jotakin kysyttävää.

Luemme tekstit anonyymisti, joten kirjoita tekstitiedostoosi nimimerkki. Kirjoita lisäksi sähköpostiviestiisi nimi, nimimerkki ja sähköpostiosoite.

Parhaista teksteistä annetaan yksilöity palaute, ja valittuja tekstejä hiotaan tarvittaessa edelleen. Antologiassa voi esiintyä joko omalla nimellä tai nimimerkillä.

Kirjoitusiloa!


Terveisin
Kammion antologian toimituskunta


************************************************************************
************************************************************************

5.1 Stem Cells -course, 5 ECTS

Dear All,

Stem cells (5 ECTS) is an advanced course organized by Åbo Akademi cell biology. It is suitable for MSc students (4-5th year) and PhD students in the bioscience field in both ÅAU and UTU.

The aim of the course is to provide theoretical knowledge on the biology and application of stem cells, including the use of stem cells in basic research and regenerative medicine. In addition, the course will provide insight into ethical considerations on stem cell research and therapy. The course consists of lectures, a journal club, a mini-review and an exam. The course language is English.

The course will begin on January 18th at 10:00, and it will be held as a distance course (in zoom only) or as a hybrid course (Aud. Biology in Biocity 2nd floor/zoom), depending on the new ÅA recommendations for period 3. You can register for the course through the ÅAU Peppi system or via email to me. I am the responsible teacher for the course, and for more detailed and updated information, please follow the course Moodle page.

Information about the course:

Moodle: https://moodle.abo.fi/course/view.php?id=7566
Studiehandboken: https://studiehandboken.abo.fi/sv/kurs/223001.0/2519?period=2020-2022
UTU study guide: https://opas.peppi.utu.fi/en/course/ÅA__8181/7502

Best regards,
Malin Åkerfelt

-----------------------------------------------------------------------------------------
Malin Åkerfelt, PhD, Docent
University Teacher in Cell Biology
Cell Biology
Faculty of Science and Engineering
Åbo Akademi University

Address: Biocity 2nd floor, Tykistökatu 6A, 20520 Turku, Finland
Email: malin.akerfelt at abo.fi
Phone: +358 50 3229868


************************************************************************

5.2 Projektitutkija bioanalyytikan laboratorioon (tutkimusavustaja, mikäli opinnot ovat kesken)

Projektitutkija bioanalytiikan laboratorioon

Turun yliopiston biolääketieteen laitoksen <https://www.utu.fi/fi/yliopisto/laaketieteellinen-tiedekunta/biolaaketieteen-laitos> bioanalytiikan laboratorioon<https://www.utu.fi/fi/yliopisto/laaketieteellinen-tiedekunta/biolaaketieteen-laitos/coretoiminnot/bioanalytiikan-laboratorio> haetaan projektitutkijaa vuoden määräaikaiseen tehtävään 1.2.2022 alkaen (tai sopimuksen mukaan mahdollisimman pian).

Bioanalytiikan laboratorio
Bioanalytiikan laboratoriossa kehitetään ja validoidaan analyyttisiä menetelmiä (esim. LC-MS/MS) pienien molekyylien kvantitointiin asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Bioanalytiikan avulla saadaan lisätietoa altistumisesta prekliinisissä tai kliinisissä farmakokineettisissä tutkimuksissa, mutta lisäksi kehitetään menetelmiä biomarkkeri- ja ympäristötutkimuksiin. Laboratorio on GLP-sertifioitu. Bioanalyytikan laboratorio sijaitsee Aurumissa<https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/aurum-on-valmistunut>, jossa on opetukseen ja laboratoriotyöskentelyyn täysin uudet ja nykyaikaiset puitteet.

Työtehtävät
Projektitutkijan tehtäviin kuuluu kvantitatiiviset näyteanalyysit. Lisäksi hän osallistuu innovatiivisten LC-MS/MS –menetelmien kehittämiseen moninaisille näytematriiseille. Hän osallistuu käytännön töihin laboratoriossa sekä osallistuu tutkimussuunnitelmien ja tutkimusraporttien kirjoittamiseen. Tehtävä voi soveltua tieteellisen jatkotutkinnon aloittamiseen Turun yliopistossa.

Edellytykset

  *       Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (esimerkiksi kemian, biokemian tai elintarvikekemian alalta)
  *       Bioanalyyttinen tutkimuskokemus ja -taidot, erityisesti nestekromatografisista ja massaspektrometrisista menetelmistä
  *       Microsoft Office -ohjelmien hallinta
  *       Oma-aloitteellisuus, hyvät sosiaaliset taidot ja aktiivisuus
  *       Organisointikyky ja sopeutumisvalmius muuttuviin/vaihtuviin työtilanteisiin
  *       Sujuva suomen- ja englanninkielen taito

Tehtävään voidaan valita myös maisteriopintojen loppuvaiheessa oleva henkilö. Tällöin tehtävänimike on tutkimusavustaja.

Eduksi katsotaan

  *       GLP-kokemus tai valmius kouluttautua GLP-ympäristöön
  *       Kokemus LC-MS/MS-laitteiden huollosta ja ylläpidosta
  *       Kokemus erilaisista näytteenkäsittelytekniikoista

Palkka
Projektitutkijan tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasojen 2-4 mukaisesti (2078,27– 2591,28 €/kk). Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on 6 - 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Tutkimusavustajan tehtävässä vaativuustaso on 1, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 1889,69 €/kk.

Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Hakeminen
Hakemukset tulee jättää viimeistään torstaina 20.1.2022 (klo 23:59) yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki hakulomakkeeseen löytyy osoitteessa www.utu.fi/tyopaikat<http://www.utu.fi/tyopaikat> kyseisen tehtävän tiedoista hakemuksen yläosasta kohdasta ”Täytä hakemus”.

Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, cv ja tutkintotodistukset. Suosittelijoita, jotka ovat antaneet luvan, että käytät heitä suosittelijoina, pyydetään nimeämään kaksi (2).

Lisätietoja tehtävän sisällöstä voit tiedustella apulaisprofessori Aleksi Torniolta, aleksi.tornio at utu.fi, +358 50 476 5715.

Hakuprosessista lisätietoja antaa henkilöstöasiantuntija Kristiina Nuutila (kristiina.nuutila at utu.fi), +358 503135224 tai henkilöstösihteeri Päivi Aalto, paivi.aalto at utu.fi

Lue lisää Turun yliopistosta työnantajana<https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-toihin>

************************************************************************

5.3 Last minute Applications to Study Abroad Spring & Summer 2022

Last Minute Applications to Study in Asia, Europe or Latin America - Spring Semester 2022

The autumn semester is coming to an end and the spring semester lays ahead. It is still not too late for students to study abroad in the upcoming spring or summer semester! Our last minute applications are the perfect solution for spontaneous students who are still looking for a study abroad destination.

Please find attached all study abroad destinations that are still accepting applications for spring or summer 2022. Or click here<https://asiaexchange.org/application-deadlines/> to see all application deadlines for the upcoming semesters. Feel free to share the application deadlines with your students.

Asia Exchange enables students to join a study abroad program despite COVID-19. In addition, Asia Exchange's little sister, Beyond Abroad<https://www.beyondabroad.org/>, offers safe destinations in Europe and America.

Kind regards,

TEAM ASIA EXCHANGE
ASIA EXCHANGE LTD.
info at asiaexchange.org
+358 45 322 1230
www.asiaexchange.org
Vuorikatu 3, 33100, Tampere, Finland

************************************************************************

5.4 Juliana von Wendtin säätiö julistaa haettavaksi Opinnäytetyöpalkinnon.

Palkinto myönnetään eläinaiheiselle opinnäytetyölle, joka edistää eläinkokeille vaihtoehtoisten menetelmien käyttöä tai eläinten ja ihmisten hyvinvointia. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota työn merkitykseen eläinten kannalta, sen vaikuttavuuteen, sovellettavuuteen ja innovatiivisuuteen. Palkinto on avoin suomen, ruotsin tai englanninkielisille opinnäytetöille kaikilta tieteen aloilta. Palkinto myönnetään opinnäytetyölle, joka on valmistunut vuonna 2021 suomalaisesta oppilaitoksesta tai korkeakoulusta.

Palkintosumma on 500 euroa. Lähetä hakemuslomake (max 300 sanaa) säätiölle viimeistään 1.2.2022 sähköpostissa (jvws ät jvws.org). Löydät lomakkeen säätiön sivuilta www.jvws.org<http://www.jvws.org>. Sisällytä hakemukseesi myös linkki opinnäytetyöhösi. Voit myös ehdottaa tuntemaasi ansiokasta opinnäytetyötä palkittavaksi.

Olet ehkä kuullutkin jo yleisestä tietosuoja-asetuksesta (General Data Protection Regulation), jonka tarkoituksena on parantaa henkilötietojen suojaa Euroopassa. Juliana von Wendtin säätiö käyttää osoitteistoaan vain tiedottaakseen toiminnastaan ja apurahoista. Emme myy emmekä luovuta tietoja. Jos tahdot että tietosi poistetaan voit ottaa yhteyttä Juliana von Wendtin säätiöön, jvws (at) jvws.org

************************************************************************

5.5 Kyselytutkimus

Hei opiskelija!

Olen Aman Sher Agha ja olen aktiivinen Aaltoes:n, Aalto entrepreneurship society, aktiivinen jäsen ja meillä olisi sitä kautta projekti alkamassa. Tässä projektissa teemme ensin esi- ja markkinatutkimusta. Tutkimuskyselyllä koitamme selvittää edullisen yksityistutoroinnin ja -opetuksen kysyntää.

Kyselyyn ei mene kuin 2min ja toivoisimme, että vastaat rehellisesti ja ajatuksella. Vastaamalla kyselyyn osallistut 50€ lahjakortin arvontaan verkkokauppa.com:iin, mikä on mainio palkinto näin jouluna! Lahjakortteja on arvonnassa 3 kpl.


Kysely löytyy tämän linkin takaa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEWoADANUkr_L5A2OXfx486_hJahqTxtDHP784CtAoFzlIEg/viewform?usp=sf_link


Jos haluat kysyä tutkimuksesta/kyselystä tarkemmin, voit olla minuun yhteydessä.

Ystävällisin terveisin,

Aman Sher Agha,
aman.sheragha at aaltoes.com
+358 442444946.

************************************************************************
************************************************************************

6. Loppukevennys

Astetta tujumpia suihkusaippuoita valmistanee Napalmolive.


************************************************************************
************************************************************************

Terveisin,
Jasmin Toukoniemi
Lauantailätinöiden päätoimittaja
tiedotus at tykry.fi

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20220108/1920055b/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo