KINFO: YH000042 Sustainable.now / Kestävyys.nyt -kurssi (5op)

TYK ry kemiankopo kemiankopo at tykry.fi
To Joulu 9 15:11:37 EET 2021


*This does not concern international students*


YH000042 Sustainable.now / Kestävyys.nyt -kurssi (5op)

Kestävyys.nyt on peruskurssi kaikille kestävästä kehityksestä ja ilmastonmuutoksesta kiinnostuneille matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan, yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan, humanistisen tiedekunnan sekä Turun Kauppakorkeakoulun opiskelijoille.

Kurssi tarjoaa tukevan tietopaketin kestävän kehityksen käsitteestä ja sen ekologisista, sosiaalisista, taloudellisista ja kulttuurisista ulottuvuuksista sekä näiden välisistä yhteyksistä ja jännitteistä.  Kurssin läpi kulkeva eettinen näkökulma luo pohjan tarkastella kestävää kehitystä myös poliittisena ja normatiivisena käsitteenä. Kurssi painottaa myös toimijuuden merkitystä sekä yksilön erilaisia rooleja. Opiskelijalle tarjoutuu mahdollisuus tarkastella oman elämäntapansa kestävyyttä yksilöllisten valintojen näkökulmasta, mutta toisaalta kestävyys- ja ilmastohaasteet esitetään myös rakenteellisena ja systeemisenä ongelmana.
Käytännön esimerkit ja case-kuvaukset havainnollistavat kestävyyshaasteita ja niiden ratkaisumahdollisuuksia. Kurssin ryhmätyöesseen kautta opiskelija syventää ymmärrystään kestävyyshaasteista ja saa vertaistukea toisilta opiskelijoilta. Ryhmässä työskentely opettaa opiskelijalle kollektiivista ja monitieteistä tiedonmuodostusta sekä yhteistyötaitoja, jotka ovat oleellisia kestävyyshaasteiden ratkaisussa.

Kurssi järjestetään 10.1.–21.4.2022 Moodle- ja Zoom-pohjaisena etäopetuksena. Kurssi alkaa maanantaina 10.1. klo 15–17 yhteisellä avausluennolla, jatkuu joka toinen viikko järjestettävällä tapaamiskerralla (parittomat viikot 3–13, tarkempi ajankohta riippuu opetusryhmästä, joihin opiskelijat jaetaan kurssien alkaessa) ja päättyy yhteiseen loppuseminaariin 21.4. klo 10–16.

Kurssi on luonteeltaan keskusteleva. Opiskelijat perehtyvät ennakkoon jokaista tapaamiskertaa varten materiaaleihin Moodlessa ja tekevät itsenäisesti materiaaleihin liittyviä tehtäviä, joista keskustellaan tapaamisissa yhdessä. Lisäksi opiskelijat jaetaan pienryhmiin, joissa he tuottavat yhdessä esseen valitsemastaan aiheesta. Ryhmät esittelevät omia esseitään yhteisessä loppuseminaarissa.

Kurssille ilmoittautuminen on auki 8.11.2021 - 12.12.2021 Pepissä. Kurssia kannattaa hakea kurssi-ilmoittautumisista Pepissä koodilla YH000042. Kurssi on Pepissä nimellä "Kestävyys.nyt - Kestävän kehityksen peruskurssi YH000042-3002".

Ilmoittautuminen on sitova.

Opettajat:
Maria Louna-Korteniemi amloun at utu.fi (matemaattis-luonnontieteellinen tdk)
Mikko Puumala mimapuu at utu.fi (yhteiskuntatieteellinen tdk)
Eeva Raike eeva.raike at utu.fi (humanistinen tdk)
Ville Lauttamäki ville.lauttamaki at utu.fi (Kauppakorkeakoulu)

Lisätietoa kurssista: https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/YH000042/21625?period=2020-2022
Kurssin traileri: https://youtu.be/kUmvSODCmvc


Ystävällisin terveisin
Maria Louna-Korteniemi

Projektitutkija
Biodiversiteettiyksikkö
Turun yliopisto


*********************************************

Viestin välitti

Juuso Pitkäniemi

Kemian koulutuspoliittinen vastaava

Turun Yliopiston Kemistit TYK ry
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20211209/4a3cbc7c/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo