KINFO: Hae hallinnon opiskelijaedustajiksi kiinnostaviin kohteisiin

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
La Elo 8 14:32:33 EEST 2020


Yliopiston Sote-akatemian ohjausryhmään haetaan opiskelijoita

Turun yliopiston Sote-akatemian ohjausryhmään haetaan kahta varsinaista jäsentä ja kahta varajäsentä 31.7.2022 päättyvälle kaudelle.

Turun yliopiston Sote-akatemia vastaa sosiaali- ja terveyspalvelujen integraation synnyttämiin osaamis- ja tietotarpeisiin. Se yhdistää kaikkien Turun yliopiston tiedekuntien sekä kauppakorkeakoulun osaamisen ja asiantuntemuksen. Sote-akatemia on keskeinen toimija yliopiston monialaisen ja monitieteisen opetuksen kehittämisessä.

Sote-akatemian ohjausryhmä ei ole päättävä elin. Sen keskeinen rooli on keskustella sekä käsitellä ja valmistella Sote-akatemian toimintaan kuuluvia ja sen johtoryhmään käsiteltäväksi meneviä asioita. Ohjausryhmän jäsenet edustavat kaikkia tiedekuntia.

Kaksi kertaa lukukaudessa järjestettävät kokoukset käsittelevät sekä koulutuksen että tutkimuksen teema-alueita.

► Lue lisää http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/yliopiston-sote-akatemian-ohjausryhmaan-haetaan-opiskelijoita-0

► Hae 17.8. mennessä

Hae kirjaston neuvottelukuntiin

Turun yliopiston kirjaston tieteenalakohtaisiin neuvottelukuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.8.2022 päättyvälle kaudelle. Turun yliopiston kirjasto on tieteellinen kirjasto, joka palvelee ensisijaisesti Turun yliopiston piirissä suoritettavaa tutkimusta, opetusta ja opiskelua. Kirjasto on lisäksi yleinen tutkimuskirjasto ja avoin kaikille tietoa tarvitseville.

Kirjaston ja yliopistoyhteisön yhteistyöeliminä toimivat tieteenalakohtaiset kolme neuvottelukuntaa, joihin haetaan opiskelijaedustajia seuraavasti:

-luonnontieteiden ja tekniikan sekä lääketieteen neuvottelukunta: yksi edustaja ja hänelle henkilökohtainen varajäsen
-kasvatustieteiden, kauppatieteiden, oikeustieteen ja yhteiskuntatieteiden neuvottelukunta: kaksi varajäsentä.

Kirjaston neuvottelukuntien tehtävänä on

-Edistää vuorovaikutusta ja toimia yhteistyöfoorumina kirjaston ja sen käyttäjien eli tiedeyhteisön ja opiskelijoiden välillä.

-Osallistua asiantuntijoina kirjaston hankkimien tietoaineistojen tieteenalakohtaisen tarjonnan kehittämiseen. Neuvottelukunnan jäsenet mm. toimivat asiantuntijoina käytössä ja tarjolla olevien aineistojen arvioinnissa ja käsittelevät aineistojen valintakriteerejä.

-Osallistua kirjaston palvelutarjonnan kehittämiseen erityisesti tutkimuksen ja opiskelun tarvitsemien palvelujen osalta ja tieteenalojen erilaiset palvelutarpeet huomioiden.

Neuvottelukunnat kokoontuvat keskimäärin kerran lukukaudessa.

► Lue lisää http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/hae-kirjaston-neuvottelukuntiin-1

► Hae 17.8. mennessä

Kasvatustieteiden tiedekunnan ja lääketieteellisen tiedekunnan johtokuntiin haetaan opiskelijoita

Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan ja lääketieteellisen tiedekunnan johtokuntiin haetaan opiskelijajäseniä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Tiedekuntien johtokunnat ovat keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekuntien korkein päättävä elin.

Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi, päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista, hyväksyä opetussuunnitelmat, tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä sekä päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita.

► Lue lisää http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/kasvatustieteiden-tiedekunnan-ja-laaketieteellisen-tiedekunnan-johtokuntiin

► Hae 17.8. mennessä

Yliopistokollegioon haetaan varajäsentä

Turun yliopiston kollegioon haetaan varajäsentä 31.12.2021 päättyvälle kaudelle. Turun yliopiston yliopistokollegioon kuuluu 30 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä 10 edustaa opiskelijoita.

Yliopistokollegion tehtäviin kuuluu mm. päättää yliopiston hallituksen jäsenmäärästä sekä hallituksen ja sen jäsenten toimikauden pituudesta samoin kuin hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten palkkiosta, valita muut kuin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita edustavat jäsenet yliopiston hallitukseen, vahvistaa yliopistoyhteisön ryhmien valinnat hallituksen jäseniksi, valita yliopiston tilintarkastajat, vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille.

► Lue lisää http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/yliopistokollegioon-haetaan-varajasenta-1

► Hae 17.8. mennessä

Turun yliopiston ylioppilaskunta
Ylioppilastalo A, 1. krs
Rehtorinpellonkatu 4 A
20500 Turku

tyy at utu.fi
p. 044 796 1067


**************************************
Viestin välitti:
Anita Komulainen
Tiedotusvastaava, TYK ry
tiedotus at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20200808/22935c12/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo