KINFO: Korona ja kesätyöt - Loimun edunvalvonta vastaa ja vinkit työnhakuun

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
La Maalis 28 18:41:12 EET 2020


Moi luonnon-, ympäristö- tai metsätieteellisen alan opiskelija!

Koronaviruksen myllerrys yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla on herättänyt opiskelijoiden keskuudessa paljon kysymyksiä. Osa niistä on jo kantautunut Loimun edunvalvontatiimin korviin. Kokosimme sivuillemme usein kysyttyjä kysymyksiä pandemian mahdollisista vaikutuksista kesätöihin ( https://www.loimu.fi/korona-tyosuhde/kesatyot-ja-opinnot?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=korona-opjarj )

 Päivittyvältä sivulta löytyy tällä hetkellä vastaukset kysymyksiin:

Opintoja siirtyy kesätöiden päälle koronasta johtuen. Miten tässä tilanteessa kannattaa toimia?
Mitä tukea voi saada, jos työt peruuntuu eikä opintotukikuukausia ole jäljellä? Kuka korvaa, jos työt ovat peruttu? Mistä saan tuloja?
Voidaanko työsopimus purkaa ennen töiden alkua tai niiden aikana koronan takia? Jos voidaan, millä perusteilla?
Voiko työsopimuksen purkaa koeajalla koronan takia?
Voidaanko minut lomauttaa kesätöiden aikana koronasta johtuen? Miten toimin, jos näin käy?

Kesätöihin liittyvien kysymysten lisäksi sivulle on koottu muita kysymyksiä ja vastauksia pandemian vaikutuksista työ- tai virkasuhteeseen esimerkiksi lomautuksiin, yt-neuvotteluihin ja etätyöhön liittyen. Jos sinulla on omaan tilanteeseesi liittyvä kysymys mielessä ja olet Loimun jäsen, ole yhteydessä edunvalvontatiimiimme edunvalvonta at loimu.fi.  Jos et ole vielä Loimun jäsen, pääset liittymään jäseneksi verkkosivuillamme https://www.loimu.fi/mika-on-loimu/miksi-kannattaa-liittya/liittymislomake_opiskelijat

Loimun urapalvelutiimin terveiset:

kesätöitä kannattaa koronaviruksesta huolimatta hakea normaalisti. Kesätyönhakuun ja omien urapohdintojen tueksi hyviä materiaaleja ovat esimerkiksi:

-Loimun opiskelijaliite (https://www.loimu.fi/lehti/etusivu/2019/7?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=korona-opjarj)
-Loimun avoimet työpaikat: tutustu työpaikkoihin ja tee hakuvahti esimerkiksi alojemme kesätöille! (https://tyopaikat.loimu.fi/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=korona-opjarj)
-Loimun Työllistyminen ja ura -sivut, joilla on alakohtaista tietoa työllistymisestä (https://www.loimu.fi/urapalvelut/tyollistyminen-ja-ura?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=korona-opjarj)
-LinkedIn: 1) Hae hakusanakentästä henkilöitä esimerkiksi omalla opiskelualallasi, erikoistumisalallasi tai mielenkiintoisella menetelmällä 2) Rajaa haku haluamaasi maantieteelliseen alueeseen 3) Sukella urapolkujen loputtomaan maailmaan ja katso, löytyykö tätä kautta kiinnostavia työnantajia joihin voisit olla yhteydessä

Loimun jäseniä urapalvelumme palvelevat normaaliin tapaan. Opiskelijajäsenenä voi lähettää esimerkiksi hakupaperisi kommentoitavaksi allekirjoittaneelle ??

Jos et ole vielä Loimun jäsen ja haluat näinä hulluina aikoina palveluidemme piiriin, voi liittyä opiskelijajäseneksi seuraavasta linkistä: https://www.loimu.fi/mika-on-loimu/miksi-kannattaa-liittya/liittymislomake_opiskelijat. Fukseille kassaton opiskelijajäsenyys on ilmainen vuoden loppuun asti ??

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ry on monialainen akavalainen ammattijärjestö. Jäseniä Loimussa on yli 14 000. Jäsenemme ovat koulutukseltaan fyysikoita, matemaatikoita, biologeja, biotieteilijöitä, kemistejä, geologeja, limnologeja, metsänhoitajia, ympäristötieteilijöitä, meteorologeja, maantieteilijöitä, tilastotieteilijöitä- ja monia muita.

Loimuavin terkuin

Henri Annila

Järjestöasiantuntija
Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ry
09 6226 8550
Mikonkatu 8 A 8. krs 00100 Helsinki
www.loimu.fi
www.linkedin.com/in/annila

**************************************
Viestin välitti:
Anita Komulainen
Tiedotusvastaava, TYK ry
tiedotus at tykry.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20200328/37511df2/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo