KINFO: Lauantailätinät 11.1.

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
La Tammi 11 21:02:15 EET 2020


Lauantaita!


Uusi vuosi, uusi hallitus ja uusi tiedottaja!


Myös TYK ry:n tiedotus uusiutuu hiukan uuden vuoden myötä: jatkossa pöytäkirjoja ei jaeta KINFO-sähköpostilistan kautta, vaan ne löytyvät TYK ry:n verkkosivuilta tykry.fi. Verkkosivuilta löytyvät myös vanhat pöytäkirjat. Kaikki pöytäkirjat löytyvät osoitteesta https://drive.google.com/drive/folders/1c3iOR_my8ZEWkGvbQXz_ljxWqihor42h?usp=sharing.


 Lisäksi viikkotapahtumat- ja liikuntainfot tulevat jatkossa vain lauantailätinöihin. KINFO-listalta suoraan tulevat edelleen sitsimuistutukset ja -ilmot, Loimun ja Hybridin tiedotteet sekä kopoasiat.


************************************************************************


1.Seuraava hallituksen kokous


2. Tapahtumat


2.1 TYK ry:n leffailta 13.1.

2.2 Perinnesitsit: sitsilaulut 16.1.


3. Sekalaista


3.1 Turun Wappuradio - Comeback

3.2 Kutsu kauran aistinvaraiseen arviointiin

3.3 Kutsu aivotutkimukseen

3.4  Opettajan pedagogisten opintojen haku on auki

3.5 Tule mukaan Opena-kuoroon!

3.6 Potkaise kevät käyntiin aloittamalla ITF Taekwon-Do hyvässä seurassa!

3.7 VR:n säästölipuista pysyvä alennus opiskelijoille


4. Loppukevennys


************************************************************************

1.


Seuraava hallituksen kokous TYK ry:n toimistolla maanantaina 13.1. klo 17.


************************************************************************

************************************************************************

2.1


TYK ry:n leffailta Tarinoita Trebarista (2019)

13.1. klo 18 @Arc1


Paikalla myös elokuvan tuottaja


************************************************************************
2.2


Nyt saa laulaa!

Perinnesitsit ovat palanneet. Tällä kertaa teemanaan sitsilaulut. Illan aikana tullaan tutustumaan tunnettujen sitsilaulujen variaatioihin ja hämyiseen historiaan sekä tietysti rallattelemaan upouusien laulujen tahdissa.

Tätä tapahtumaa ei kannata jättää välistä! Laulukirjana toimii Digitin ja Nucleuksen upouusi Urho-Matti 3.0, mutta kannustammekin erittäin lämpimästi ottamaan mukaan oman yhdistyksesi/seurasi värssyvihon ja jakamaan omat lempisitsilaulusi muille.

Perinnesitsit järjestetään B:llä (Åbo Akademin juhlatila), torstaina 16.1. klo 18.00 alkaen ja kustantavat 15 euroa (12€ alkoholiton). Hintaan sisältyy ruoat sekä virvokkeet (2 tiukkaa, 1 mieto sekä 1 punssi).
HUOM!, että tilassa ei saa nauttia omia juomia vaan tapahtumaa ennen on mahdollisuus ostaa juomakortteja, jotka toimivat koko illan ajan (ja myös muina iltoina B:llä).

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 6.1. klo 15.00 osoitteessa digit.fi/ilmo/54<https://digit.fi/ilmo/54>
Sitsit maksetaan paikan päällä, jolloin saa myös ostaa juomakortteja.
Peruutukset otetaan vastaan kolomeseiska at gmail.com<mailto:kolomeseiska at gmail.com> su 12.1. klo 23.59 mennessä. Kysymykset sekä murheet voit myös lähettää kyseiseen sähköpostiin.

MITÄ: Perinnesitsit: Sitsilaulut
KENELLE: Kaikille sitsikulttuurista sekä -lauluista kiinnostuneille
MISSÄ: B (Axelia, Piispankatu 8)
MILLOIN: to 16.1. klo 18-22
HINTA: 12 €/15 € (holiton/holillinen)
PUKUKOODI: Smart casual

pst. Laulukirjaan pääset jo nyt tutustumaan osoitteessa urhomatti.fi<https://urhomatti.fi/>
​
Perinteisin terveisin

Sami Nieminen
Kolmeseiska ry


************************************************************************

************************************************************************
3.1


Turun Wappuradio – Comeback!


Turun kaunein opiskelijaradio tarjoilee jälleen timanttista ohjelmaa tulevalla vappuviikolla kellon ympäri. Olemme kuultavissa 23.–30.4. osoitteessa turunwappuradio.com<http://turunwappuradio.com/>. Ohjelmatarjonta on kaikkien opiskelualojen poikkileikkaava otos Turun opiskelijaelämästä yli korkeakoulurajojen.


Haluatko mukaan?


Ohjelmahaku aukeaa 7.1. kello 12:00 osoitteessa turunwappuradio.com<http://turunwappuradio.com/>. Järjestämme ennen lähetystä juontajakoulutuksen sekä kutsumme kaikki juontajat mukaan kiitosiltaan. Jos pelkkä ohjelman tekeminen ei riitä, vaan haluat mukaan esimerkiksi tekniikka- tai markkinointitiimiin, laita viestiä toimituksellemme: toimitus at turunwappuradio.com<mailto:toimitus at turunwappuradio.com>. Tai tuu meidän kokoukseen. Ne on yleensä Proffassa.


Wapputerkuin,


Toimitus

Turun Wappuradio


************************************************************************
3.2


Osallistu kauran aistinvaraiseen arviointiin!

Tervetuloa osallistumaan kauran aistinvaraiseen arviointiin. Tutkimus on osa elintarvikekemialla ja ‑kehityksellä käynnissä olevaa hanketta, jossa tutkitaan kauralajikkeiden välisiä eroja. Tutkimukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta aistinvaraisista arvioinneista. Osallistujat koulutetaan ennen varsinaisia arviointeja.

Koulutuskertoja on neljä (n. 45 min/kerta) ja arviointikertoja kuusi (45 min/kerta riippuen osallistujasta).  Osallistujien edellytetään osallistuvan kaikkiin koulutuksiin ja arviointeihin. Koulutukset järjestetään 21.1-7.2. välisenä aikana. Arvioinnit järjestetään 13.-27.2.

Ilmoittaudu tutkimukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saanmus at utu.fi<mailto:saanmus at utu.fi>. Ilmoittautuneille lähetetään myöhemmin linkki koulutus- ja arviointiaikojen varaamiseen.

Koulutukset ja arvioinnit järjestetään Turun yliopiston elintarvikekemian laitoksella elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen aistilaboratoriossa PharmaCityn 7. kerroksessa (Itäinen Pitkäkatu 4 C, 20500 Turku).

Tämä arviointi on tutkimuksen ensimmäinen osa ja se jatkuu vielä myöhemmin tänä vuonna. Voit halutessasi osallistua vain tähän ensimmäiseen osaan tai molempiin. Lisätietoja ja kysymyksiä tutkimukseen liittyen voi kysyä minulta (saanmus at utu.fi).

Tutkimukseen osallistumisesta on mahdollista saada opistopisteitä. Lisätietoja Oskar Laaksoselta (osanla at utu.fi).

Terveisin,
Sari Mustonen


************************************************************************
​3.3

Herättääkö musiikki sinussa tunteita? Tunnetko joskus pelkoa? Olet juuri etsimämme henkilö!
Osallistu siis aivotutkimukseen, jossa selvitetään mielihyvän, pelon ja empatian taustalla olevia aivomekanismeja.

Tutkimus koostuu PET- ja magneettikuvauksista Valtakunnallisessa PET-keskuksessa TYKS:ssä. Kuvauksissa mm. kuuntelet mielimusiikkiasi ja olet samassa tilassa elävän käärmeen kanssa ja samalla mittaamme aivojesi toimintaa. PET- ja magneettikuvaukset ovat rutiinitoimenpiteitä.

Osallistumisesta maksetaan korvaus.

Saatat soveltuva koehenkilöksi, mikäli olet:

 1.     Perusterve 20–50-vuotias nainen
 2.      Painoindeksisi on 20–30 kg/m2
 3.      Kuukautiskiertosi on suhteellisen säännöllinen
 4.      Kehossasi ei ole metallia eikä sinulla ei ole pysyvää ripsivärjäystä
 5.      Et ole metallialan työntekijä tai harrastaja
 6.      Et polta tupakkaa tai käytä nuuskaa säännöllisesti
 7.      Et käytä huumeita tai runsaasti alkoholia

Meille on tärkeää löytää mukaan ihmisiä, jotka nauttivat musiikista ja pelkäävät käärmeitä eri tavoin. Etsimme sekä paljon pelkääviä, vähän pelkääviä ja kaikkia siltä väliltä että paljon nauttivia, vähän nauttivia ja kaikkia siltä väliltä.

Ota siis meihin yhteyttä!

maria.h.paavilainen at utu.fi

Terveisin,

Maria Paavilainen, tutkimusavustaja, Turku PET Centre
Vesa Putkinen, tutkijatohtori, Turku PET Centre, vesa.putkinen at utu.fi
************************************************************************ 3.4

Hei opiskelija,



oletko kiinnostunut opiskelemaan aineenopettajaksi? Opettajan pedagogisten opintojen (aineenopettajakoulutus ja aikuispedagogiikka) haku on parhaillaan auki 31.1.2020 saakka.



Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan opiskelijoille järjestetään oma infotilaisuus opettajan pedagogisiin opintoihin liittyen ensi viikon tiistaina 14.1. klo 13-14 Quantumin auditoriossa. Koulutussuunnittelija Anni Mäki kasvatustieteiden tiedekunnasta kertoo opintoihin hakeutumisesta. Tilaisuudessa on mukana myös laitostemme aineenopettajakoulutuksesta vastaavia henkilöitä, joilta voit kysellä eri aineiden opettajaopintojen sisällöistä.



Voit lisäksi lukea opettajan pedagogisista opinnoista kasvatustieteiden tiedekunnan verkkosivuilta: https://www.utu.fi/fi/kasvatustieteiden-tiedekunta/opettajan-pedagogiset-opinnot.​


************************************************************************

3.5


Moi! Kiinnostaako rento laulaminen hyvässä porukassa? Tule mukaan Opena-kuoroon!

Opena on helposti lähestyttävä sekakuoro opiskelijoille ja muille nuorille aikuisille. Emme järjestä koelauluja, vaan jokainen saa tulla mukaan lähtötasosta riippumatta.

Tänä keväänä teemana on kevyen musiikin klassikot. Biisejä harjoitellaan koko kevään ajan ja kausi huipentuu konserttiin toukokuussa. Lisäksi esiinnymme mahdollisuuksien mukaan pienkeikoilla pitkin kevättä.


Treenaamme tiistaisin Educariumilla (pääovista sisään, aulan portaiden taakse ja nurkan perimmäisestä ovesta musiikkikäytävään) klo 17:30-20:00.

Ensimmäiset treenit ovat ti 7.1. Mikäli koet vähääkään kiinnostusta, tule testaamaan meininki! Uudet laulajat ovat tervetulleita kokeilemaan ja ihastumaan tammikuussa kolmiin ensimmäisiin treeneihin (7.1., 14.1. ja 21.1.). Mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä joko Facebookin kautta tai sähköpostitse.


Toivottavasti nähdään treeneissä ja päästään isolla porukalla nauttimaan hyvästä seurasta ja musiikista!


Ystävällisin terveisin, Opena

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/523144941746288/


************************************************************************

3.6


In English below

Potkaise kevät käyntiin aloittamalla ITF Taekwon-Do hyvässä seurassa!

Taekwon-Do on korealainen kamppailulaji, joka tarkoittaa jalan ja käden tietä. Lajin osa-alueita ovat liikesarjat, ottelu, itsepuolustus, voimamurskaus sekä erikoistekniikat. Taekwon-Do on monipuolinen laji, joka kehittää harrastajaa niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Turun ITF Taekwon-Do ry järjestää uusille harrastajille tarkoitetun peruskurssin 8.1. alkaen. Kurssi sopii kaikille 15 vuotta täyttäneille, eikä yläikärajaa ole. Mukaan saa liittyä ja lajia kokeilla ilmaiseksi 12.2. asti, jonka jälkeen uusia kurssilaisia ei pääsääntöisesti oteta mukaan. Peruskurssi päättyy toukokuussa järjestettävään vyökokeeseen.

Peruskurssin harjoitukset järjestetään maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 19.30–21.00 Liikuntakeskus Alfassa (Raunistulantie 15).

Asusteeksi peruskurssille soveltuu t-paita ja verryttelyhousut tai muu urheiluun soveltuva asu. Lisäksi tarvitset lipokkaat tai sandaalit pukuhuoneesta harjoittelusaliin siirtymistä varten. Kelloja ja koruja ei käytetä harjoitusten aikana.

Peruskurssin kurssimaksu on 85 €. Tuomalla kaverin mukaan peruskurssille kumpikin saa 10 euron alennuksen kurssimaksusta! Mikäli olet harrastanut lajia jo aikaisemmin, olet erittäin tervetullut jatkamaan treenaamista kanssamme! Jatkokurssilaisten harjoitukset järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Ilmoittaudu mukaan kurssille lähettämällä sähköpostia seuralle ja kerro milloin pääset osallistumaan ensimmäisen kerran. Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
turunitf at gmail.com<mailto:turunitf at gmail.com>
turunitf.wordpress.com<https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fturunitf.wordpress.com%2F%3Ffbclid%3DIwAR1Dq6Z_UAo327l0NsfR-iYtvWjAsjrRgoPQRTHhVf-51QCZyRH7FDMRiik&h=AT3SXxmiUvK4vlOLaB1KJ48n3nhLQ3tF9QBWBSsKR9dF5CbNbbMiNzyfyCRaUjbu-Ao4ElTUPcc_nIgNKU9O-1JQ7goCHJnV-vt4fvHYdfuUPvUVuEiSu0PKQbcNJyTrLp9WczE>


In English

Take part in the Taekwon-Do Beginners Course and begin ITF Taekwon-Do!

Taekwon-Do is a Korean martial art which means the Way of the Hand and Foot. Different fields of this sport are patterns, sparring, self-defence, power breaking and special techniques. Taekwon-Do is a great activity that improves you not only physically but also mentally.

Turun ITF Taekwon-Do ry will organize the Beginners Course on Mondays and on Wednesdays at 7.30–9.00 pm at Sport Centre Alfa (Raunistulantie 15). The course is for all aged 15 and above. You may come and try for free and we will take new beginners to the course until February 12th.

The Taekwon-Do Beginners Course will be held on Mondays on the Mat 4 (starting on January 13th) and on Wednesdays (starting on January 8th) on the Mat 5. The course will end to the belt test which takes place on May.

T-shirt and sweatpants or other clothes suitable for work out are needed. Also, you'll need some kind of slippers to be used while moving from the locker room to mat.

The course fee is 85 €. If you bring a friend with you, both of you get discount of 10 euros.

If you have already got into Taekwon-Do, you are more than welcome to continue training with us! The Follow-Up Course will be held on Mondays, Wednesdays and Sundays.

Enrollment for the course
Enroll yourself by sending email to us and please include the date when you are planning to participate for the first time.

Further information and enrollment:
turunitf at gmail.com<mailto:turunitf at gmail.com>
turunitf.wordpress.com<https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fturunitf.wordpress.com%2F%3Ffbclid%3DIwAR3QZlcezR5579dnyw48EluVf1ic6Gxw3ODcu6ezGPJQ_NZfwrSVIx4Qeog&h=AT3SXxmiUvK4vlOLaB1KJ48n3nhLQ3tF9QBWBSsKR9dF5CbNbbMiNzyfyCRaUjbu-Ao4ElTUPcc_nIgNKU9O-1JQ7goCHJnV-vt4fvHYdfuUPvUVuEiSu0PKQbcNJyTrLp9WczE> (only in Finnish)


************************************************************************

3.7


VR:n säästölipusta -30 %:n pysyvä alennus opiskelijoille 30.12. lähtien

Maanantaista 30. joulukuuta lähtien opiskelijat saavat jo valmiiksi edullisen säästölipun entistäkin halvemmalla. Säästölipun voimaan astuva alennus on opiskelijoille ja vapaa-ajan matkoja tekeville varus- ja siviilipalvelushenkilöille -30%, eli sama kuin peruslipusta. Uusi, edullisempi hinnoittelu koskee kaikkia 30.12. lähtien ostettuja säästölippuja. Tähän asti VR:n edullinen säästölippu on ollut saman hintainen kaikille eikä siitä ole saanut alennuksia.

Säästölippuja on tarjolla rajattu määrä kaikkiin junavuoroihin. Ruuhka-aikojen ulkopuolisille junavuoroille säästölippuja on kuitenkin saatavilla enemmän. Nyt voimaan tulevat säästölippujen alennusprosentit ovat samat kuin peruslipuissa ja alennus on voimassa sekä istuma- että makuupaikoille.

Säästöliput ovat VR:n peruslipputuotteista edullisimpia ja niitä on saatavilla rajoitetusti eri vuoroille – mitä aiemmin lipun ostaa, sitä varmemmin säästölipun voi saada. Niiden loppuessa myyntiin tulevat perusliput, joista opiskelijat sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöt luonnollisesti saavat edelleen alennuksen.

Edullisemmat säästöliput tulevat myyntiin 30.12. Tällä hetkellä sekä päivä- että yöjunien liput ovat myynnissä 29. huhtikuuta saakka.

Fakta: Esimerkki lipun hintojen muutoksesta

Opiskelijat ja varus- ja siviilipalvelushenkilöiden vapaa-ajan liput (-30 %)

  *   Helsinki–Tampere peruslippu: alkaen 18 €

  *   Säästölipun normaalihinta: 8,90 €

  *   Säästölippu alennuksella: 6,20 €

 Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/vr-laskee-saastolipun-hintaa-merkittavasti-opiskelijoille-elakelaisille-ja-lapsille-271220190715/



Ystävällisin terveisin VR:n puolesta,

Ville Heinonen

+358 50 413 7118

REBUBLIC


************************************************************************
************************************************************************
4. Loppukevennys


Mitä salakuljettaja sanoi tullissa?
Kamalasti pelottaa.


************************************************************************ ************************************************************************ Terveisin,


Anita Komulainen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
tiedotus at tykry.fi

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20200111/8d63748b/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo