KINFO: Lauantailätinät 21.10.

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
La Marras 21 11:31:01 EEST 2017


Tässä numerossa:


1. TYY:n tapahtumat & Tyyali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat)

1.1 Onko sinun tuutorisi Supertuutori?
1.2 Vastaa Tylkkärin lukijakyselyyn 22.10. mennessä ja voita 300 tai 100 euroa!
1.3 TYYn blogissa TET-harjoittelija Julia Liusvaara


2. Tapahtumat

2.1 Ravistettuna, ei sekoitettuna -bileet ke 25.10.


3. Sekalaista

3.1 SHO:n Maakuntailta
3.2 Osuustoiminnan ja yhteisötalouden verkkokurssit alkavat


4. Loppukevennys

********************************************************************************
********************************************************************************
1.1
Onko sinun tuutorisi Supertuutori?

Jos sinun tuutorisi on toiminut esimerkillisenä opastajana yliopistomaailmaan, ilmianna hänet ylioppilaskunnalle! TYY palkitsee syksyllä 2017 ehdotusten perusteella tehtävässään ansioituneen tuutorin ja julistaa hänet Turun yliopiston Supertuutoriksi. Etsimme myös kansainvälisiä opiskelijoita ohjannutta Kv-Supertuutoria.

https://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/onko-sinun-tuutorisi-supertuutori

********************************************************************************
1.2
Vastaa Tylkkärin lukijakyselyyn 22.10. mennessä ja voita 300 tai 100 euroa!

Turun ylioppilaslehden lukijakyselyn verkkosivulla oli käyttökatkos lauantain 14.10 ja sunnuntain 15.10. välillä lehdestä riippumattomista syistä. Katkon takia vastausaikaa pidennettiin viikolla. Kyselyyn voi siis vastata sunnuntaihin 22.10. asti.

Harmistuttavan takaiskun vuoksi haluamme ilahduttaa vastaajia uudella rahapalkinnolla: 300 euron päävoiton lisäksi vastaajien kesken arvotaan uusi 100 euron palkinto!

https://link.webropolsurveys.com/S/321F3D6B2B5DBDF4

********************************************************************************
1.3
TYYn blogissa TET-harjoittelija Julia Liusvaara

Kiinnostaako nuoria politiikka?

"Nuorten sanotaan olevan tulevaisuus, mutta miten me voimme olla tulevaisuus, jos emme saa vaikuttaa siihen silloin kun olemme nuoria?"

TYYn TET-harjoittelija ja Turun nuorisovaltuuston jäsen, 9. luokkalainen Julia Liusvaara kirjoitti osana harjoitteluaan blogin häntä kiinnostavasta aiheesta.

********************************************************************************
********************************************************************************
2.1
Ravistettuna, ei sekoitettuna -bileet ke 25.10.

Painaako pimeä ja kylmä arki? Kaipaatko elämääsi jännittäviä juonenkäänteitä ja salaperäisiä silmäniskuja? Onko unelmasi olla timantinkova toimintasankari tai uhkea Bond-tyttö? Yritit sitten jäljittää kadonneita ydinsukellusveneitä tai estää vihollista tuhoamasta maailmaa lasersätein, on aikasi suunnata Synapsin ja EGEA Turun järjestämiin Ravistettuna, ei sekoitettuna -bileisiin. Ota mukaan supernopea sporttikaarasi sekä jäätävän hyvännäköiset aurinkolasisi ja valmistaudu kohtaamaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita Saaristobaarin tanssilattialla! Älä kieltäydy kahdesti, be there.

MITÄ??: Kekkerit Ravistettuna, ei sekoitettuna
MISSÄ??: Saaristobaari 💃
MILLON??: Ke 25.10!!!
PALJON??: 3 egee

Are you bored of your bland depressing life? Do you long for thrilling plot twists and secretive winks? Is your dream to become a diamond hard action hero or a luscious Bond girl? Whether your plan is to track missing nuclear submarines or to stop your enemy from taking over the world by using laser rays, it is time for you to head to Ravistettuna, ei sekoitettuna (Shaken, not stirred) - party hosted by Synapsi and EGEA Turku. Grab your striking sports car and your coolest sunglasses and come to satisfy your need for speed to Saaristobaari! Never say never again. Be there.

WHAT??: Ravistettuna, ei sekoitettuna/Shaken, not stirred party
WHERE??: Saaristobaari 🍸
WHEN??: 25.10
HOW MUCH??: 3€
MUUTA: 3€ sisään ja teinivermeet päälle!

********************************************************************************
********************************************************************************
3.1

Turun yliopiston Satakuntalais-Hämäläinen Osakunta SHO järjestää perinteikkään tapahtumansa Maakuntaillan perjantaina 10.11.2017. Vuosittain olemme kutsuneet Maakuntailtaan vieraaksemme vuoroin satakuntalaisen, vuoroin hämäläisen kunnan, ja tänä vuonna vuorossa on Someron kaupunki.



Kyseessä on akateeminen pöytäjuhla, mutta turhan jäykkää tilaisuutta pyrimme välttämään. Ohjelmassa illan aikana on luvassa maakuntaperinteitä, hämäläinen pitopöytä, osakuntamme ja somerolaisten ohjelmanumeroja, kahvittelua, köydenveto ynnä muuta pientä kivaa.


Ilta alkaa kello 18 Yo -talo B:n Osakuntasalissa (Rehtorinpellonkatu 4-6 B). Osallistumismaksu on jäsenillemme 30 €, muille 35 € sisältäen jäsenyysmahdollisuuden. Ilmoittautumiset osoitteeseen sho.utu.fi/tapahtumat/ilmoittaudu 3.11. mennessä.



Lämpimästi tervetuloa!


Dresscode: tumma puku tai kansallispuku, akateemiset ansiomerkit.


Tapahtuman Facebook: https://www.facebook.com/events/1522760751133403/

********************************************************************************
3.2
Osuustoiminnan ja yhteisötalouden verkkokurssit alkavat

TERVETULOA OPISKELEMAAN OSUUSTOIMINNAN VERKKO-OPINTOJA!

Ehdit vielä ilmoittautua loppusyksyn 2017 kursseille, jotka alkavat 30.10.
Ilmoittaudu tästä:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/79879/lomake.html

Kevään 2018 kursseille ilmoittautuminen:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/83433/lomake.html


Loppusyksystä 2017 järjestetään seuraavat kurssit:

 PERUSOPINNOT

CNS-P4 Osuuskuntien liiketoiminta
-     Osuuskuntien erityispiirteet liiketoiminnan tavoitteiden ja harjoittamisen näkökulmasta. Tavoitteena oppia tunnistamaan osuuskuntien ominaispiirteitä ja niiden vaikutuksia erityisesti osuuskunnan hallintoon, päätöksentekoon ja markkinointiin sekä johtamiseen.

 CNS-P5 Osuuskunnat ja kestävä kehitys
-      Tutustutaan kestävän kehityksen konseptiin, sen perusteisiin ja historiaan sekä erilaisiin käytännön ratkaisuihin. Opiskelija saa perustiedot kestävän kehityksen ja osuustoiminnan yhteyksistä ja siitä, kuinka osuuskunnat pystyvät globaalisti ja kansallisesti vastaamaan kestävän kehityksen haasteisiin.

AINEOPINNOT – Edeltävät opinnot: kolme ensimmäistä perusopintokurssia, P1, P2 ja P3, oltava suoritettuina

CNS-A1 Osuustoiminnan arvot ja periaatteet II
-          Kurssi antaa syvemmän ymmärryksen siitä, mikä osuuskuntayritys on ja millaisille arvoille ja periaatteille se rakentuu. Kurssin aikana tutustutaan osuustoiminnan arvojen ja periaatteiden konkreettisiin haasteisiin ja sovelluksiin erityyppisissä osuuskunnissa.

CNS-A4 Osuuskuntien kilpailuetujen kehittäminen
-          Opintojakso antaa tiedot osuuskuntien taloudellisista kilpailueduista ja niiden yhteiskunnallisesta vastuusta. Tähän tarvitaan erikoistietoja ja -taitoja osuuskuntien taloushallintoa koskevasta lainsäädännöstä ja taloushallinnon toteuttamisesta.


Keväällä 2018 järjestettävät CNS-verkkokurssit

PERUSOPINNOT

CNS-P1 Osuustoiminnan arvot ja periaatteet I
15.1.-4.3.2018
Mikä osuuskuntayritys on ja millaisille arvoille ja periaatteille se rakentuu? Tutustutaan erityyppisiin osuuskuntiin ja siihen, miten ne ovat käytännössä soveltaneet opintojaksolla käsiteltäviä teemoja.

CNS-P2 Osuuskuntaoikeus I
12.3. - 6.5.2018
Antaa perustiedot suomalaisen osuustoiminnan oikeudellisista reunaehdoista ja erityisesti voimassa olevan osuuskuntaoikeuden keskeisistä piirteistä, mm. osuuskuntalain suhde osakeyhtiölakiin, keskeiset osuuskuntaoikeudelliset periaatteet, osuuskunnan perustaminen ja alkurahoituksen hankkiminen, vallan ja vastuun jakaminen osuuskunnassa, osuuskunnan toimielimet, tilinpäätös, tilintarkastus ja varojen käyttö.

CNS-P4 Osuuskuntien liiketoiminta
12.3.-6.5.2018
Osuuskuntien erityispiirteet liiketoiminnan tavoitteiden ja harjoittamisen näkökulmasta. Tavoitteena on oppia tunnistamaan osuuskuntien ominaispiirteitä ja niiden vaikutuksia erityisesti osuuskunnan hallintoon, päätöksentekoon, markkinointiin ja johtamiseen.

CNS-P5 Osuuskunnat ja kestävä kehitys
12.3.-6.5.2018
Tutustutaan kestävän kehityksen konseptiin, sen perusteisiin ja historiaan sekä erilaisiin käytännön ratkaisuihin. Opiskelija saa perustiedot kestävän kehityksen ja osuustoiminnan yhteyksistä ja siitä, kuinka osuuskunnat pystyvät globaalisti ja kansallisesti vastaamaan kestävän kehityksen haasteisiin.

AINEOPINNOT - kolme ensimmäistä perusopintokurssia, P1, P2 ja P3 oltava suoritettuina

CNS-A2 Osuuskuntaoikeus II
15.1.-4.3.2018
Kurssilla tarkastellaan osuuskuntaoikeutta kansainvälisestä näkökulmasta osuustoiminnan tutkimusjohtaja Hagen Henr˙n johdolla. Hän on tämän alan erikoisasiantuntija niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kurssilla käsitellään myös muita oikeuden alueita, kuten työ- ja vero-oikeutta sekä kilpailuoikeutta.

CNS-A3
15.1.-4.3.2018
Kurssin tavoitteena on syventää kurssilla CNS-P3 opittuja asioita osuustoiminnallisen liiketoiminnan monimuotoisuudesta. Kurssi antaa muun muassa näkökulmia osuustoiminnan erilaisiin painotuksiin ja toimintamalleihin eri maissa ja maanosissa.

CNS-A5 Osuuskunnat vaihdantainstituutiona
12.3.-6.5.2018
Osuuskunnat ovat vaihdantainstituutioita, jotka ovat tietyillä vaihdannan osa-alueilla osoittautuneet kilpailukykyisiksi, joskus jopa ylivoimaisiksi. Näin on esimerkiksi maataloustuotteiden ensimmäisen asteen jalostuksessa, jossa osuuskuntien kautta kulkee reilusti yli puolet maailman maataloustuotteista. Kurssin painopiste onkin tuottajaosuuskunnissa.


Lisätietoa, opinto-opas, ym.:
http://www.helsinki.fi/ruralia/koulutus/coop/opetus.htm

Hyvää loppusyksyä toivottaen

Tytti Klén
Co-op Network Studies -opintoverkosto

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Pientä teepuotia pitävä Irma halusi uudet lakanat ja uuden peiton itselleen. Hän tilasi itselleen netistä hienot mittatilaustyönä tehdyt peitteet. Voisi sanoa siis, että teetäti teetätti teetäkin, missä oli teetäkin.


********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin,
Matias Kari
Lauantailätinöiden päätoimittaja
tiedotus at tykry.fi​​

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20171021/9d9f5f27/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo