=?iso-8859-1?Q?KINFO:_Opiskelija, _muista_liitty=E4_ty=F6tt=F6myyskassaan!?=

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
Ma toukokuu 22 23:04:08 EEST 2017


Opiskelija, muista liittyä työttömyyskassaan!

Kesätyökauden kynnyksellä on hyvä palauttaa mieleen työttömyyskassaan liittymisen ja kuulumisen hyödyt sekä pelisäännöt. Kertaa tämän tietopaketin avulla opiskelijan kannalta olennaiset tiedot työttömyyskassasta. Lisätietoja aiheesta löydät Loimun sivuilta<https://www.loimu.fi/jasenasiat/tyottomyyskassa-ja-turva>.

Työttömyyskassa-asioiden mieleen palauttaminen kesätyösesongin alla on todella tärkeää, työttömyyskassaan voi liittyä vain silloin, kun olet työsuhteessa. Jotta ehdit kerryttää työssäoloehdon täyteen opintojen aikana kesätöiden avulla, täytyy sinun liittyä kassaan viimeistään kolmannen opiskeluvuoden kesätöiden alussa. Loimun jäsenet on vakuutettu Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon.

Työssäoloehdon kriteerit pähkinänkuoressa:

  *   Voimassa oleva palkkatyösuhde liittymishetkellä
  *   Opiskeluaikana yhteensä 26 työviikkoa, minimityöajan ollessa 18 tuntia viikossa. Opetustyössä työaika on kahdeksan opetustuntia viikossa
  *   Korkeakouluopinnot pidentävät tarkastelujaksoa korkeintaan seitsemällä vuodella. Muutoin tarkastelujakso jonka aikana työviikot tulee kerryttää, on 28 kuukautta
  *   Kokopäiväisessä työsuhteessa palkan pitää olla vähintään TES:n mukainen. Jos alalla ei ole työ­ ehtosopimusta, palkan on oltava täysiaikaisesta työstä vähintään 1 187 EUR kuukaudessa (2017). Osa-aikaisten ja tuntityöläisten palkat suhteutetaan työaikaan

Työttömyyskassan jäsenyyden avulla turvaat toimeentulosi, jos joudut työttömäksi jossain vaiheessa opintojesi jälkeen. Loimun alojen opiskelijoiden vuoden 2015 kesätöiden keskiansio oli noin 2 000 EUR kuukaudessa. Näillä tuloilla ansiosidonnaisen päivärahan suuruus olisi noin 1 200 EUR kuukaudessa, joka on noin 500 EUR Kelan maksamia tukia suurempi.

Muista, että Työttömyyskassa toimii kuten muut vakuutukset, et voi ottaa sitä takautuvasti. Liity siis työttömyyskassaan ajoissa!

Lisätietoa työttömyyskassaan liittymisestä ja siihen liittyvistä ehdoista saat allekirjoittaneelta, Loimun toimistolta<https://www.loimu.fi/mika-on-loimu/toimiston_yhteystiedot> ja Loimun sivuilta<https://www.loimu.fi/jasenasiat/tyottomyyskassa-ja-turva>.

Työttömyyskassaan voit liittyä samalla lomakkeella, jolla liityt Loimun opiskelijajäseneksi<https://www.loimu.fi/mika-on-loimu/liity-jaseneksi%21/liittymislomake_opiskelijat>. Sama lomake sopii sekä jo Loimun jäseninä oleville, että uusille liittoon ja kassaan liittyville opiskelijoille. Varsinaisille jäsenille on oma liittymislomake.
Loimuavin yhteistyöterveisin

Henri Annila
Opiskelija-asiamies
Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ry
09 6226 8550
Mikonkatu 8 A 8. krs 00100 Helsinki
www.loimu.fi<http://www.loimu.fi/>
www.linkedin.com/in/annila<http://www.linkedin.com/in/annila>


?



**************************************
Viestin välitti:
Matias Kari
Tiedotusvastaava, TYK ry
tiedotus at tykry.fi

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20170522/12bff625/attachment.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo