KINFO: Lauantailätinät 15.4.

TYK ry tiedotus tiedotus at tykry.fi
La Huhti 15 23:20:32 EEST 2017


Tässä numerossa:


1. TYY:n tapahtumat & Tyyali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat)

1.1 Vastaa TYYn jäsenkyselyyn ja voita Jopo
1.2 Turun valtuustoon valittiin 11 opiskelijaa
1.3 Ylioppilaskylä olisi äänestänyt piraatit ja feministit turun valtuustoon
1.4 Gradu: Raskaudenehkäisy vain naisten harteilla


2. Sekalaista

2.1 Kirpputori 22.4.
2.2 Turku Impro Festival 24.-27.5.
2.3 Volunteers for WORK2017-conference
2.4 Mobility Fair 20.4.


3. Loppukevennys

********************************************************************************
1.1
Vastaa TYYn jäsenkyselyyn ja voita Jopo


Auta meitä kehittämään toimintaamme vastaamalla jäsenkyselyymme 28.4. mennessä. Vastaajien kesken arvotaan kullanvärinen Jopo-merkkinen polkupyörä sekä elokuvalippuja. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä ja niitä hyödynnetään TYYn palveluiden parantamisessa.

http://tyy.fi/fi/kysely2017

********************************************************************************
1.2
Turun valtuustoon valittiin 11 opiskelijaa


Kuntavaaleissa Turun valtuustoon valittiin yksitoista opiskelijaa ja yhdeksän alle 30-vuotiasta. Lisäksi varalle nousi useita nuoria ehdokkaita ja opiskelijoita. Turun uudessa valtuustossa opiskelijoita on noin 16 prosenttia ja valtuuston keski-ikä on 45 vuotta. Äänestysprosentti oli 59%. Se on 3,4 prosenttia edellisiä vaaleja korkeampi. TYY onnittelee valtuustoon valittuja ja kiittää äänestäjiä aktiivisuudesta.

http://tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/turun-valtuustoon-valittiin-11-opiskelijaa

********************************************************************************
1.3
Ylioppilaskylä olisi äänestänyt piraatit ja feministit turun valtuustoon


Nummenpakan koulun äänestysalueen asukkaista reilut 80 prosenttia asuu Turun ylioppilaskyläsäätiön asunnoissa. Se tarjoaa mahdollisuuden hauskaan kokeeseen: miltä valtuusto näyttäisi, jos koko Turku äänestäisi kuten opiskelijat? Heti alussa se on selvää: hyvin vihreältä. Yli kolmannes kaikista äänistä menisi kuntavaalien ylivoimaiselle voittajalle. Vihreän puolueen kolme ääniharavaa olisivat puheenjohtaja Ville Niinistö sekä opiskelijaehdokkaat Matti Vähä-Heikkilä ja Riina Lumme.

http://www.tylkkari.fi/uutiset/ylioppilaskyla-olisi-aanestanyt-piraatit-ja-feministit-turun-valtuustoon

********************************************************************************
1.4
Gradu: Raskaudenehkäisy vain naisten harteilla


Etelä-Suomen korkeakouluopiskelijoita gradussaan tutkinut, sosiologian opiskelija Tytti Parjanen huomasi, että ehkäisyä vaivaa tasa-arvo-ongelma. Heteroseksuaalisten opiskelijoiden raskaudenehkäisy on enimmäkseen naisten vastuulla. Näin siitäkin huolimatta, että miehet ja naiset ajattelevat vastuun kuuluvan molemmille.

http://www.tylkkari.fi/tiede/gradu-raskaudenehkaisy-vain-naisten-harteilla

********************************************************************************
********************************************************************************
2.1
Kirpputori 22.4.

Arvoisa opiskelijaväki ja opiskelijamieliset,

Turun yliopiston Satakuntalais-Hämäläinen Osakunta ja Yo-talojen asukastoimikunta järjestävät yhdessä keväisen KIRPPUTORIN Ylioppilastalo C:n pohjakerroksen Kappelissa lauantaina 22.4. kello 10.00 - 18.00.

Siis kevätsiivoa vaatekaapit, kirja- ja levyhyllyt yms. turhasta tavarasta ja tule myymään ne kirppikselle!

Lisäinfoa ja varaukset osoitteesta jptfin at utu.fi

Pöytähinnat:
Yo-talojen asukas 0 €
Osakunnan (SHO) jäsen 1 €
Opiskelija 2 €
TYY:n alayhdistys ja muut       4 €


Tervetuloa opiskelijakirppikselle Yo-talo C:n kappeliin!

Lisää tietoa ja tapahtuman eventti:
https://www.facebook.com/events/1623486730999444/


MITÄ: Kirpputori
MILLOIN: 22.4. klo 10-18
MISSÄ: Yo-talo C:n Kappeli / Rehtorinpellonkatu 4-6 C / Kauppakorkeaa vastapäätä

********************************************************************************
2.2
Turku Impro Festival 24.-27.5.

24.−27.5.2017 Turussa järjestetään toista kertaa Turku Impro Festival, kansainvälinen improvisaatiofestivaali, jonne haluamme kutsua Teidät mukaan!

Mikä improvisaatio?

Improvisaatioteatteri tai yksinkertaisemmin impro tarkoittaa teatteria, jossa esittäjät luovat esityksen esittämishetkellä ilman etukäteen laadittua käsikirjoitusta. Improvisaatiolle ominaista on ainutlaatuisuus, sillä mitään improvisoitua esitystä ei esitetä tai koeta kuin kerran. Improvisointi on toimintaa, joka perustuu esittäjien väliseen luottamukseen ja vuorovaikutukseen. Lisäksi improvisointi on osa jokapäiväistä elämää!

Turku Impro Festival

Turku Impro Festival kokoaa yhteen improvisaatioteatterin ammattilaisia ja harrastajia ja muita lajista kiinnostuneita. Tapahtuma sisältää monenlaisia improvisaatioteatteriesityksiä ja -koulutuksia. Festivaalien ohjelmassa on niin showimprovisaatio-, musiikki-improvisaatio- kuin teatteri-improvisaatioesityksiä, ja lisäksi festivaaleilla on ammattilaiskouluttajien ohjaamia improvisaatiotyöpajoja, joissa on mahdollista oppia tekemään improvisaatioteatteria ja kehittää vuorovaikutustaitojaan.

Festivaalin esiintyjinä ovat muun muassa Suomen tunnetuin improvisaatioteatteri Stella Polaris, tarinankerrontaan erikoistunut Markus Luukkonen ja improvisoituja musikaaleja esittävä improvisaatioryhmä Snorkkeli. Kaikki esitykset pidetään Turun ylioppilasteatterissa (Läntinen rantakatu 23).

Festivaalin kouluttajina toimivat esimerkiksi Stella Polariksesta tutut Elina Stirkkinen, Micke Rejrström ja Jouni Kannisto, vuorovaikutus- ja improvisaatiokouluttajaPia Koponen, improvisaatiokouluttaja Trent Pancy, ja vuorovaikutus- ja improvisaatiokouluttaja Kaisa Kokko. Osassa työpajoista keskitytään improvisaation perusteisiin ja osassa johonkin tiettyyn improvisaation alaan, kuten tarinankerrontaan, hahmon luomiseen tai sanattomaan vaikuttamiseen ja vaikuttumiseen. Työpajoja pidetään Turun ylioppilasteatterissa, Turun Nuoressa Teatterissa, kulttuuritila Luovassa ja taide- ja toimintatalo Vimmassa.

Tervetuloa mukaan!

Liput työpajoihin
Stella Polariksen työpaja 80/60 euroa, muut työpajat 40/30 euroa
https://turkuimprofestival.wixsite.com/etusivu/tyoepajat

Yhteystiedot ja lisätietoja
Tuotantopäällikkö Markus Kaustell, 050 350 0534
turkuimprofestival at gmail.com
turkuimprofestival.wixsite.com/etusivu
Turku Impro Festival on myös Facebookissa!

Ystävällisin terveisin

Antti Ainola
p. 050 512 5070
Turku Impro Festival -tuotantoryhmän jäsen


********************************************************************************
2.3
Volunteers for WORK2017-conference

(In English below)



Haluaisitko työskennellä kansainvälisessä WORK2017-konferenssissa Turussa tänä kesänä?

Etsimme vapaaehtoisia avustajia WORK2017 – Work and Labour in the Digital Future konferenssin ajaksi käytännön järjestelytehtäviin. Konferenssin aiheina ovat muun muassa digitalisaatio ja sen tuomat muutokset työn sisältöihin ja työelämässä vaadittaviin taitoihin. Konferenssi järjestetään 16.–18. elokuuta Turun kauppakorkeakoulussa sekä mahdollisesti muissa yliopiston tiloissa. Kansainväliseen ja monitieteiseen konferenssiin on osallistumassa asiantuntijoita sekä Suomesta että ympäri maailmaa yli 40 maasta.

Avustajien tehtäviin kuuluvat muun muassa työryhmien salien valmistelu, opastus salien tietotekniikan käytössä ja infopisteen hoitaminen. Kaikkiin tehtäviin opastetaan etukäteen. Työpäivät kestävät noin 8-9 tuntia klo 8-18 välillä päivästä riippuen. Väliajoilla avustajat voivat mennä kuuntelemaan haluamiaan esityksiä tai rentoutua heille varatussa tilassa. Avustajat saavat osallistua päiväohjelman ruokailuihin ja kahvituksiin maksutta. Ennen varsinaisia työpäiviä järjestetään avustajille perehdytys, jossa kerrotaan tarkemmin konferenssista ja sen järjestelyistä sekä tehdään tehtäväjakoa. Erillistä rahallista palkkiota ei tehtävästä makseta.

Miksi hakisin mukaan?
·         Saat työkokemusta kansainvälisessä ympäristössä.
·         Opit, miten konferenssi toimii.
·         Pääset kuulemaan alan asiantuntijoiden uusimpia tutkimuksia.
·         Voit tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua.
·         Saat työtodistuksen osallistumisesta konferenssijärjestelyihin.

Hakijoilta toivotaan hyvää englannin kielen taitoa ja organisointikykyä. Kokemus konferenssijärjestelyistä ja muu kielitaito lasketaan eduksi. Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus s-postitse osoitteeseen work2017 at utu.fi sunnuntaihin 7.5. mennessä. Viestin aiheeksi kirjoita ”Konferenssiavustaja”. Kerrot lyhyesti itsestäsi, opinnoistasi ja käytettävyydestäsi konferenssin aikana. Perustele myös, miksi olisit hyvä vapaaehtoistehtävään.

Kysymyksiin vastaa konferenssikoordinaattori Emmi Laakso, work2017 at utu.fi.

Lisätietoa konferenssista löytyy nettisivuiltamme http://work2017.fi

*******


Would you like to work at the WORK2017 Conference in Turku this summer?

We are looking for volunteers to help as keep this international and multidisciplinary Conference up and running.

WORK2017 – Work and Labour in the Digital Future explores changes in labour and meanings of work within and beyond the digital world in a conference that is organized 16 – 18 August 2017 at Turku School of Economics. This conference gathers researchers, academia and specialists from Finland and abroad, from 40 different countries.

The main tasks of volunteer conference assistants are preparing rooms for streams, assisting with the IT-equipment in the rooms and staffing the info desk. Orientation for the conference will be organized before the event, where more details and distribution of work will be given. The date for the orientation will be informed later. Work hours will be between 8am - 6pm, and the days will last around 8-9 hours, depending on the day. During breaks assistants can listen to presentations of the conference or relax in the space reserved. Volunteers will also have free lunches and coffee. There will be no financial rewards for volunteering.

Why volunteer?
·         You get work experience in international atmosphere.
·         You learn how conference is organized.
·         You can hear about the newest research in the field of labour studies.
·         You meet new people and get possibilities to network.
·         You get a reference from your participation as a volunteer.

Send us your free-form application and tell us about yourself, your studies, work experience and availability for the conference. Let us also know why you would be the perfect candidate.

Send your application to work2017 at utu.fi (“Conference volunteer” in the subject-field) by May 7th. If you have any questions, please contact Conference Coordinator Emmi Laakso, work2017 at utu.fi.

More information on the conference at http://work2017.fi.

********************************************************************************
2.4
Mobility Fair 20.4.

Oletko harkinnut vaihtoon lähtemistä? Oletko kenties jo lähdössä vaihtoon?
ESN ja TYY:n kansainvälinen toimisto toivottavat sinut tervetulleeksi Mobility Fairiin! Infotorillamme pääset kuulemaan vaihto-opiskelijoidemme vinkkejä kotimaansa opiskelijaelämästä, joten pääset kuulemaan tietoja kohdemaan opiskelijaelämästä, vaihtoon lähtemisestä ja kenties rikkomaan stereotypioita.
Mobility Fair järjestetään Publicumin aulassa ennen vaihtoon lähtevien orientaatiota, ja paikalle ovat tervetulleita kaikki, joita on joskus mietityttänyt vaihtoon lähteminen, jotka tietävät lähtevänsä vaihtoon ja ihan vaan kansainvälisyydestä kiinnostuneet.
Tapahtuma ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Mitä: Mobility Fair
Milloin: Torstaina 20.4.2017 klo 13:15-14:15
Missä:  Publicumin aula

Tapahtuma on osa Erasmus Student Networkin Mov’in Europe- projektia, joka pyrkii edistämään liikkuvuutta. Lisää tietoa löydät osoitteesta https://movineurope.esn.org.
#mobilityisalifestyle

Ja suora linkki fb-tapahtumaan:
https://www.facebook.com/events/1540509289314235/

Kiitos!

Parhain terveisin,

Karoliina Kankkunen, ESN Uni Turku


Karoliina Kankkunen
President
president.esnuniturku at gmail.com
(+358)451699169
Skype: smk.kankkunen at outlook.com
——
ESN Uni Turku
Rehtorinpellonkatu 4 B
20500 Turku
esnuniturku.fi

********************************************************************************
********************************************************************************

3. Loppukevennys


Kiinalaisen paljon puhuvan meditoijan lempijälkiruoka? Ki-seli.


********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin,
Matias Kari
Lauantailätinöiden päätoimittaja
tiedotus at tykry.fi​​

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20170415/e5020c99/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo