KINFO: Lauantailätinät 3.9.2016

Jenni Lähdeniemi ajtlah at utu.fi
La Syys 3 18:37:17 EEST 2016


​Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyyali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat<http://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat>)
1.1 Tyy palasi Ylioppilastalo A:n ensimmäiseen kerrokseen
1.2 Hae opiskelijaedustajaksi kirjaston neuvottelukuntiin
1.3 Avajaisviikko täynnä ohjelmaa
1.4 TYYlikäs avaus 7.9.

2. Tapahtumat
2.1 Nollaribileet 14.9. @Vegas

3. Sekalaista
3.1 Osallistu psykologiseen tutkimukseen
3.2 OPENA-kuoro etsii laulajia

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
TYY palasi Ylioppilastalo A:n ensimmäiseen kerrokseen<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/tyy-palaa-ylioppilastalo-ensimmaiseen-kerrokseen-maanantaina-298>

Löydät TYYn toimiston ja kanslian ylioppilastalo A:n ensimmäisestä kerroksesta. Kanslia palvelee 29.8.-9.9. pidennetyin aukiolojaoin ma-pe klo 10-17.

*********************************************************

1.2

Hae opiskelijaedustajaksi kirjaston neuvottelukuntiin - hakuaikaa jatkettu<http://www.tyy.fi/fi/hae-opiskelijaedustajaksi-kirjaston-neuvottelukuntiin>

Turun yliopiston kirjastot ovat olennainen osa opiskelua. Nyt pääset kehittämään kirjaston palveluita ja vaikuttamaan valikoimaan kirjaston neuvottelukunnissa. Hakuaikaa on jatkettu 4.9.2016 saakka.​

*******************************************************************************
1.3
Avajaisviikko täynnä ohjelmaa<http://www.tyy.fi/fi/toiminta/opiskelijakulttuuri/avajaiskarnevaalit/avajaisviikon-ohjelma>

5.-8.9. on uusille ja jatkaville opiskelijoille luvassa muun muassa sitsilaulupiknik, lautapeli-ilta ja TYYn järjestöjen esittelyjä.​

*******************************************************************************
1.4
TYYlikäs avaus 7.9.<http://www.tyy.fi/fi/toiminta/tapahtumakalenteri/tyylikas-avaus-2016>

TYYn avajaisviikkona järjestetään syksyn suurimmat ja poikkitieteellisimmät baaribileet, kun sekä Marilyn, Vegas että Forte avaavat ovensa TYYlikkään Avauksen juhlijoille.

Lippuna bileisiin toimii 3 euroa maksava ranneke, jota myydään käteisellä:

  *   1.9. torstaina RSGT-messuilla klo 10-16 tai niin kauan kuin ennakkolippuja riittää sekä
  *   5.9. maanantaina Avajaiskarnevaaleissa klo 12-14 tai niin kauan kuin ennakkolippuja riittää

Lippuja on myynnissä myös Marilynin, Vegasin ja Forten ovilta. Näitä juhlia et halua missata!

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Muistatko Nokian kultakauden? Kun Lordi voitti Euroviisut? Kun Crocsit olivat kuuminta hottia, iltaisin roikuttiin Mesessä ja Galtsussa ja kaikki oli niiiiin ihQ <3 Nyt on lupa heittäytyä nostalgian pauloihin ja palata suloiselle 00-luvulle, kun Kanta ja Asteriski järjestävät Turun ensimmäiset Nollaribileet. Kaiva siis skeittikengät ja lantiofarkut kaapin pohjalta tai vapauta sisäinen emosi ja suuntaa Vegasin tanssilattialle bailaamaan Sandstormin, Candy Shopin, I Kissed a Girlin ja muiden viime vuosikymmenen ihanimpien - ja kamalimpien (Dragostea din tei, Boten Anna...) - hittien tahtiin.

MITÄ: Nollaribileet
MILLOIN: 14.9.2016
MISSÄ: Vegas Night Club, Eerikinkatu 19
MITÄ MAKSAA: 3€ (eeppinen haalarimerkki nopeimmille!)

***

The '00s are back! Let yourself be swept with nostalgia and travel back to a time of low-cut jeans, hoop earrings and flip phones. Join us on the dance floor at Vegas and party it out to the best and worst hits of the previous decade: Sandstorm, Dragostea din tei, Candy Shop, Boten Anna, I Kissed a Girl...

WHAT: Noughties Party
WHEN: 14 Sept 2016
WHERE: Vegas Night Club, Eerikinkatu 19
HOW MUCH: 3€ (epic overall patch included if you're fast enough!)​

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1085200358237747/​​
********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
​Osallistu psykologiseen tutkimukseen (n. 15 min) ja saa palautetta vastauksistasi



Tervetuloa osallistumaan psykologiseen tutkimukseen, joka on osa kansainvälistä tutkimusprojektia. Tutkimuksen avulla selvitetään, minkälaisia päätöksiä ihmiset tekevät koskien perheenjäseniään. Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 15 minuuttia. Vastattuasi kaikkiin kysymyksiin saat lyhyen automaattisen, henkilökohtaisen palautteen vastauksistasi.



Tutkimuksessa teet päätöksiä koskien:

Kenen elämän pelastaisit?

Kenen kanssa haluat vähiten harrastaa seksiä? (vapaaehtoinen osio)



Tutkimus on luottamuksellinen ja tiedot käsitellään anonyymisti.



Saadaksesi lisätietoja ja osallistuaksesi tutkimukseen, klikkaa:

www.delosis.com/qs/index.php/811486/<http://www.delosis.com/qs/index.php/811486/>



Kiitos osallistumisestasi!



Tämän kutsun saa lähettää edelleen.



Felix von Renteln, opiskelija, Åbo Akademi felix.vonrenteln at abo.fi

Tutkimuksesta vastaa: Jan Antfolk, tutkijatohtori, Åbo Akademi

*************************************************

ENGLISH:



Take part in a psychological study (15 min) and receive feedback



Welcome to a psychological study that is part of an international research project. The purpose of the study is to increase the knowledge on how decisions concerning family members are made. Participation will take around 15 minutes. After submitting your responses you will receive some short, automatically generated personal feedback on your choices.



In the study you will take decisions regarding:

Whose life would you save?

With whom you would least want to have sex? (voluntary part)



The study is confidential and the data will be analyzed anonymously.



Click on the link below to participate:

www.delosis.com/qs/index.php/811486/<http://www.delosis.com/qs/index.php/811486/>



Thank you for your participation!



Feel free to share this e-mail invite.



Felix von Renteln, student, Åbo Akademi Universityfelix.vonrenteln at abo.fi<mailto:felix.vonrenteln at abo.fi>

The researcher in charge of the study is Jan Antfolk, postdoc researcher at Åbo Akademi University

********************************************************************************

3.2

OPENA-KUORO ETSII UUSIA LAULAJIA!



Opena on iloinen ja helposti lähestyttävä turkulainen opiskelijakuoro. Yli 35-vuotias sekakuoromme harjoittelee Turun yliopiston Educarium-rakennuksessa tiistai-iltaisin kello 17.30-20.00.  Mukaan ovat tervetulleita kaikki laulamisesta kiinnostuneet! Otamme uusia laulajia mukaan ilman koelauluja. Aloitamme tiistaina 6.9. klo 17.30 Educariumin musiikinluokassa 1. kerroksessa (159). Jos et ehdi heti ensimmäisellä kerralla paikalle, niin ei hätää, ehdit vielä toisellakin viikolla hyvin mukaan.

Tässä linkki Openan facebook-sivulle, josta voit mm. katsoa videoita Openan viime kevään elokuvamusiikkikonsertin esityksistä sekä treenien tunnelmista Openassa.

https://www.facebook.com/pages/Opena/195226960516538

********************************************************************************

4. Loppukevennys

Näin syksyn alkaessa kaiken väristen haalarien alkaessa näkyä ympäristössä, on hyvä näin leikkimielisesti pohtia, mistä nuo värit voivatkaan kertoa....


Oranssi

Itäisessä ajattelussa oranssi on ikuisuuden väri, mutta läntisessä ajattelussa se on Länsimetron väri, joka sattumalta myöskin on ikuisuuden väri. Oranssi kielii äidillisyydestä, paitsi Hockey Nightissa, jossa se kieli eturauhasen liikakasvusta. Oranssi auto tarkoittaa sitä, että kohteessa on kiva pohja. Viime vuosina oranssia on tehnyt tunnetuksi mm. Donald Trump naamallaan, joka on yksi maailman kulttuuriperintökohteita. Myös nainen voi käyttää oranssia, erityisesti jos on kuvaamataidonopettaja. Mikään muu kuin oranssi villavaate ei kerro voimallisemmin, että kantaja kaipaa muutakin kosketusta kuin kissan. Helteellä oranssi voi olla virtsan väri ja silloin se on usein myös lääkärin asia.



Keltainen

Keltainen on lasten piirustuksissa auringon väri, vaikka aurinko ei ole keltainen. Lapset eivät tiedä sitä, koska he ovat sillä tavalla vajaita. Keltainen voi merkitä myös vaaraa – esimerkiksi Hullut Päivät merkitään keltaisella värillä, sillä se on Suomen kolmanneksi yleisin kuolinsyy heti kasvainten ja katkeruuden jälkeen. Eräs Coldplay-yhtyeen kappale on nimeltään Yellow, joka tarkoittaa suomeksi itsetyydytyksen keskellä yllättävää itkua.

Hyviä keltaisia asioita: sitruuna, kukkanen, tipu.

Huonoja keltaisia asioita: silmä, maito, alushousut



Punainen

Punainen on seksuaalisuuden, voiman ja kommunismin väri. Luonnossa se viestii: syö minut tai älä syö, koska olen vitun myrkyllinen. Punaiset huulet ovat eroottiset ja todistavat kantajansa kokeilunhalusta, varsinkin jos kyseessä on tulehdus. Pukeudu punaiseen, kun menet työhaastatteluun, jos haluat vihjata työnantajalle, että olet lukenut internetistä artikkelin, jossa sanotaan, että kannattaa pukeutua punaiseen, kun menee työhaastatteluun. Punaiseen pukeutuva mies on rohkea, mutta eri tavalla kuin mies, joka pelastaa ebolaan kuolevia lapsia alkeellisissa olosuhteissa vailla asianmukaisia suojavarusteita.



Sininen

Sininen on taivaan, matkalipuntarkastajien ja tapakouluttaja Kaarina Suonperän väri. Ennen muuta sininen liitetään kuitenkin Kokoomukseen. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan sinistä väriä ei tunnettu varhaisissa kulttuureissa toisin kuin Kokoomus, jonka perustusjäseniin kuulunut Job menetti kaiken, mutta epäonnestaan huolimatta piti kiinni aika dynaamisesta meiningistä. Jos pukeudut siniseen, haluat kenties kertoa ympäröiville ihmisille, että olet poliisi. Vaaleansiniset kaakelit vessassa auttavat unohtamaan sen, että työnnät peräsuolestasi ulos elimistösi jätteeksi prosessoimaa burgundinpataa, joka joskus käveli ja tunsi kipua.



Violetti

Maailmanhistorian ensimmäinen violetti havaittiin Pirkko Liinamaan hiuksissa, joissa se heijasteli suomalaisen television tilaa. Myös liturgisissa väreissä violetti on katumuksen väri, samoin Teneriffalta palaavan talvi-iholla. Jos pukeudut violettiin, olet äitipuoli, merennoita tai Notre Damen piispa pierunhajuisessa cosplay-tapahtumassa. Violetti sisustusvärinä tuo puolestaan rauhaa ja harmoniaa, mutta muistuttaa myös päivittäin siitä, ettet koskaan saanut papereita ulos kuvataidelukiosta.

Parantava kristalli violetin ystävälle: maasälpä (Pätee myös tippuriin, mikäli sinulle ei ole sähköyliherkkyyttä. Sähköyliherkille tippurin uhreille suosittelemme tiikerijaspista.)



Ruskea

Ruskeaan väriin kuuluvat erottamattomasti sellaiset elementit kuin maa, rusina, lehtipihvi. Ruskeat samettihousut sopivat fysiikanopettajalle 1980-luvulla. ”Tummat silmät, ruskea tukka”, lauletaan. (Se ei liity tähän mitenkään, mutta mikäli tämä artikkeli myydään johonkin naistenlehteen, korvaus saattaa tulla sanojen määrästä, siksi asia on mainittava.) Kun Trivial Pursuitissa tulee ruskeaan ruutuun, täytyy sanoa ääneen ”Juskea pyyhe”. Tälle asialle ei ole olemassa perusteluja, mutta sääntöä on hyvä noudattaa kaikin voimin.



Valkoinen

Valkoinen on suomalaisten naisten puolisääreen ulottuvien kesähousujen väri silloin, kun ne puetaan päälle. Pois otettaessa niissä on eskimopuikkoa, mansikkaa ja paskaa, eivätkä ne ole enää valkoiset. Häävieras ei saa pukeutua kokovalkoiseen, ellei ole vihapannut sulhasta viikon sisällä ja halua viestiä penkistä käsin, että sulhanen on tekevä elämänsä virheen. Kokovalkoinen sisustus puolestaan antaa tehokkaan viestin siitä, että asunnossa kuunnellaan Nickelbackia. Ihonvärinä valkoinen on kätevä vaikkapa asioitaessa amerikkalaisten poliisien kanssa.



Musta

Musta on Tuonelan joutsenen äänetön huuto Lemminkäisen äidin kyynelistä versovan pimeän kasvin kukkiessa keskiyöllä sinä jouluna, jolloin Vapahtaja ei syntynytkään vaan sammutti auringon lopullisesti niin että maapallo jäätyi paikalleen kolmeksi päiväksi vain jotta Beyoncé voisi nousta jään alta, panna auringon päälle ja perustaa uuden maailman. Musta on myös vaatekaapin hyvä perusväri, johon on helppo yhdistellä kirkkaita värejä.



Vihreä

Kuuset, koivut, ruoho. Niitä kaipaat välillä keskusta-asujana. Onneksi on matcha-tee ja pihayhdistys. Olet opetellut ottamaan kylmiä suihkuja ja käyttämään omaa peltiastiaa, johon pakkaat nyhtökauracurryn lähtiessäsi järjestölle. Puhuit kerran kerjäläisen kanssa. Et ymmärtänyt, mitä hän sanoi, mutta hänen katseensa oli niin täysi, ettei sanoja tarvittu. Käteltyäsi häntä poikkesit aseman vessaan pesemään kätesi, mutta sinulle tuli niin huono omatunto siitä, että ajattelit kätesi likaantuneen kerjäläisen kädestä, että pesemisen sijasta nuolit kättäsi. Itkit ja nuolit. Vihreä toimii erityisesti kontrastivärinä.



Harmaa

Harmaan ystävä keittää puuron ja kirjoittaa Facebookiin ”Keitinpä puuron”. Yksi peukku, äidiltä. Paska äiti, aina vaanimassa. Harmaan ystävä soittaa äidilleen ja toivoo, että äiti jostain syystä lupaisi lähettää 200 euroa, niin kuin hän joskus tapasi tehdä. Mutta äiti vain kertoo Vienosten koirasta, jolla oli – voitko kuvitella – tippuri, eikä edes kristallihoito auttanut. Harmaan ystävä lähtee käymään kirjastossa ja mennessä joku on jättänyt hissin veräjän rakoselleen alakerrassa ja on pakko mennä portaita. Kirjastokin on kiinni, koska on joku erikoismaanantai. Tullessa hissin veräjä on rakosellaan yläkerrassa. Harmaan ystävä kävelee rappuja pitkin takaisin kotiinsa, itkee vessanpöntöllä kolme minuuttia ja keittää sitten kahvit, mutta huomaa ettei muistanut ostaa maitoa. ”Aina maito loppu” hän kirjoittaa Facebookiin. Yksi peukku, äidiltä. Harmaan ystävän lapsuudenystävä jakaa Facebookissa kuvia vastaremontoidusta paritalonpuolikkaastaan, jonka sisustus on kokovalkoinen. ”Kuunnellaan kullan kanssa Nickelbackia ja koetetaan olla murustelematta :DDDD”. Harmaan ystävä hakkaa päätään lämpöpatteriin, kunnes naapuri hakkaa omaa patteriaan. Silloin, aivan yllättäen, hän tuntee kaupunkilaista yhteisöllisyyttä, nousee ylös ja hymyilee jopa, mutta kirjoittaa sitten kuitenkin alakerran ilmoitustaululle nimettömän lapun, jossa toivotaan, että se lämpöpattereiden rummuttaminen loppuisi sillä siunaamalla tai muuten tavataan käräjillä.

Alkuperäisen jutun voi käydä lukemassa täältä:

http://blogit.image.fi/sodomanseudunsanomat/mita-lempivarisi-kertoo-sinusta/

​
********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin
Jenni Lähdeniemi
Lauantailätinöiden päätoimittaja
ajtlah at utu.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on siirretty...
URL: <http://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20160903/c1188ace/attachment-0001.html>


Lisätietoja postituslistasta Kinfo