KINFO: Lähde mukaan Ytterbyyn retkelle

Jenni Lähdeniemi ajtlah at utu.fi
Mon Apr 18 16:26:39 EEST 2016


Hei Turun Kemistikerholaiset ja jäsenyyttää harkitsevat kemistit,

 

Lähde mukaan Ytterbyyn retkelle! (huom. lyhyt ilmottautumisaika)

 

Järjestämme tänä vuonna yhdistetyn kevätretken ja Gadolininpäivän yhdessä Kemiska Sällskapet i Åbo:n kanssa. Kohteena on pyhiinvaellus Ytterbyn louhokselle, alkuaineiden löytöhistorian keskeisimmälle paikalle. Louhoksen musta kivi on nimetty Johan Gadolinin mukaan gadoliniitiksi ja tästä mineraalista Gadolin löysi alkuaine yttriumin ja siitä on ensi kertaa löydetty myös viittä muutakin harvinaista maametallia. Tietoa kohteesta: http://www2.hs.fi/extrat/teemasivut/tiedeluonto/alkuaineet/70.html

Ytterbyn louhos sijaitsee lähellä Tukholmaa ja retkelle lähdetään Viking Gracella pe 20.5. iltalähdöllä ja paluu sunnuntaiaamuna 22.5.2016. Satamasta jatketaan bussilla Ytterbyhyn, jossa on kaksi kohteeseen liittyvää esitelmää ja kävelyretki louhokselle. Aamiainen ja lounas nautitaan läheisessä Vaxholmin rantakaupungissa. Sen jälkeen palataan bussilla Tukholmaan tai omakustanteisesti voi valita myös paluun vesibussilla. Tukholmassa jää vielä vapaata aikaa noin 4 tuntia ennen laivanlähtöä. Paluumatkalla nautitaan laivassa vielä yhteinen illallisbuffet.

Retken hinta ruokineen on 90 € jäsen, 60 € nuori jäsen, 120 € avec, 90 € lapsi (alle 17 v.). Ilmoittautumiset ja hyttitoiveet 20.4.2016 mennessä Anulle: ankatu at utu.fi. Laivayhtiötä varten tarvitsemme myös lähtijöiden syntymäajan ja kansalaisuuden (jos ei Suomi).

 

Mikäli retkelle lähtö kiinnostaa, täytyy sinun olla Suomen kemistikerhon jäsen. Onneksi liittyminen on helppoa ja maksaa vain 10e!

 

Linkki: liittymislomakkeeseen: https://www.tietokannat.info/forms/?kemianseura

Linkki Suomalaisten Kemistien Seuran nettisivuille: http://suomalaistenkemistienseura.fi/wp/

Linkki Turun Kemistikerhon nettisivuille: http://www.turunkemistikerho.fi/

 

Tervetuloa mukaan!

****************************
Viestin välitti:
Jenni Lähdeniemi
Tiedotusvastaava, TYK ry