KINFO: Koehenkilöitä empatiatutkimukseen

Jenni Lähdeniemi ajtlah at utu.fi
To Maalis 24 20:51:13 EET 2016


Keväällä 2016 alkaa professori Lauri Nummenmaan johtama Turun PET-keskuksen ja Aalto-yliopiston yhteistutkimus, jossa selvitetään empatian aivomekanismeja. Aihetta lähestytään kivun kautta. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että kivun kokeminen ja näkeminen aktivoivat osittain samoja alueita aivoissa. Tämän ajatellaan selittävän miksi kivun näkeminen tuntuu epämiellyttävältä. Nyt alkavalla tutkimuksella tutkitaan ilmiön aivokemiallista perustaa.

Tutkimukset suoritetaan Turun PET-keskuksessa. Koehenkilöiden aivot kuvataan sekä magneettikuvauslaitteiston että positroniemissiotomografian (PET) avulla. Kuvaukset suoritetaan kahden päivän aikana, joista toinen kestää noin kolme ja toinen noin viisi tuntia. Kuvausten lisäksi koehenkilöiden tulee täyttää ennen viimeistä kuvauspäivää internet-pohjaisia kyselykaavakkeita.  Tutkimuksen läpikäyneille maksetaan rahallinen korvaus. 

Jos olet terve, suomenkielinen, 18–60-vuotias mies, etkä ole aiemmin osallistunut PET-tutkimuksiin, sinulla on mahdollisuus osallistua. Ei ole väliä koetko olevasi herkkä kivun näkemiselle tai kokemiselle. Annan mielelläni lisätietoja tutkimuksesta. Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut.

Väitöskirjantekijä/Diplomi-insinööri

Tomi Karjalainen

tomi.karjalainen at aalto.fi

Turun PET-keskus/Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos

 **********************************************'
Viestin välitti:
Jenni Lähdeniemi,
Tiedotusvastaava,TYK ry