KINFO: Osallistu tietoisuustutkimukseen

Jenni Lähdeniemi ajtlah at utu.fi
Mon Tammi 4 21:28:20 EET 2016


Tervehdys, 

Aloitamme tammikuun 2016 alussa tutkimusryhmämme kanssa Turun valtakunnallisessa PET-keskuksessa ihmisen tietoisuutta selvittelevän tutkimuksen. Ryhmämme päätavoite on selvittää aivojen kuvantamisen ja anestesia-aineiden avulla, mistä ihmisen tietoisuus aivoissa syntyy.

Tähän tutkimukseen olemme rekrytoimassa 18-30 vuotiaita terveitä miehiä, jotka eivät ole aikaisemmin olleet PET-tutkimuksissa koehenkilöinä. Tutkimuksesta maksettava korvaus hyväksytyille koehenkilöille on 340e.

Tutkimuksessa koehenkilöt jaetaan neljään ryhmään ja jokainen saa ennalta määrättyä nukutuslääkettä niin pienen määrän että puolet koehenkilöistä nukahtaa ja puolet jää hereille.

Kokeiden suorituksessa on mukana mm. kokenut anestesia- eli nukutuslääkäri ja kokeet tehdään tavallisten turvallisuusstandardien mukaisesti.

Jos kiinnostuit, lisätietoja alla.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Etsimme koehenkilöitä uuteen tutkimusprojektiimme, joka tehdään Valtakunnallisessa PET-keskuksessa, Turussa

Ihmisen tietoisuuden synty on yksi suurimmista tieteen ja filosofian ratkaisemattomista kysymyksistä. Kun tiedelehti Science vuonna 2005 listasi tulevien vuosikymmenten 125 tärkeintä tutkimuskohdetta, ihmisen tietoisuus oli listalla toisena. Edelleenkin on mysteeri, miten subjektiivinen tajunnan elämys itsestä ja ympäristöstä voi syntyä materiaalisessa aivokudoksessa.

Tutkimusryhmämme Turun PET-keskuksessa aikoo ottaa askeleen lähemmäs tietoisuuden mysteerin selvittämistä. Annamme yhtä neljästä nukutusaineesta siten, että lääkkeen pitoisuus juuri ja juuri (puolella ihmisistä) riittää nukuttamaan tutkimushenkilön. Nukutuksen aikana keräämme aivosähkökäyrää ja herätyksen jälkeen kuvaamme aivojen aineenvaihduntaa PET-kameralla. Erillisellä käyntikerralla tehdään aivojen magneettitutkimus hereillä. Terveydentila varmistetaan EKG-tutkimuksen ja laboratoriokokeiden avulla ennen varsinaista koetta.

Sovellut koehenkilöksi, jos:
- olet 18−30 -vuotias mieshenkilö
- puhut sujuvaa suomea
- olet perusterve ja kuulosi on normaali
- olet oikeakätinen
- olet tupakoimaton; 		ja
- olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen

Mikäli kiinnostuksesi heräsi, ota minuun yhteyttä niin saat kattavamman tiedotteen tutkimuksen yksityiskohdista. Lopullinen koehenkilövalinta tehdään haastattelun ja laboratoriokokeiden perusteella. Osallistumisesta maksettava korvaus on 340 euroa.

Tutkimusterveisin,
Lauri Laaksonen, LL, anestesiologian EVAL
TOTEK, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Kiinamyllynkatu 4-8
20520 Turku
E-mail:	ltlaak at utu.fi
Puh:	313 8792
GSM:	0400 301 999
___________________________________________________

Viestin välitti:

Jenni Lähdeniemi
Tiedotusvastaava, TYK ry