KINFO: Koehenkilöitä psykologiseen tutkimukseen

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
Ke Nov 25 18:41:53 EET 2015


Hei,

Etsimme osallistujia tutkimukseen, jossa kartoitetaan näönvaraiseen tajuntaan liittyvää hermostollista aktivaatiota transkraniaalisen magneettistimulaation (TMS) ja elektroenkefalografian (EEG) avulla. TMS on kivuton ja vaaraton menetelmä, jolla voidaan häiritä lyhytkestoisesti jonkin tarkasti rajatun aivokuoren alueen toimintaa. TMS/EEG-kokeessa tutkittavan tehtävänä on istua tuolissa monitorin edessä ja raportoida näköhavainnoistaan. TMS/EEG-kokeen lisäksi tutkittavat osallistuvat MRI-tutkimukseen, jotta TMS-pulssit saadaan kohdistettua oikealle aivoalueelle.

Maksamme osallistumisesta korvausta (20e/tunti, veronalainen tulo). Vaihtoehtoisesti voit saada suoritettua koehenkilövelvollisuutta (koskee psykologian opiskelijoita). Vuosien 2015-2017 aikana tulisit osallistumaan noin neljään kokeeseen. Ennen varsinaiseen tutkimukseen osallistumista kartoitamme soveltuvuutesi tutkimukseen sekä haastattelulla että antamalla joitakin pulsseja aivokuorelle (kesto n. 30 min). Edellytämme muun muassa oikeakätisyyttä, 18-30 v. ikää, normaalia tai normaaliksi korjattavissa olevaa näkökykyä, ja ettei sinulla ole diagnoosia migreenistä tai epilepsiasta eikä kehossasi ole metallia. Koska tarkoituksenamme on ottaa aivoistasi kalliit rakenteelliset magneettikuvat, toivomme, että sinulla on kiinnostusta olla projektissamme mukana elokuuhun 2017 asti. TMS/EEG-kokeiden testausajat voidaan sopia sinun aikataulusi mukaan.

Ota rohkeasti yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen simone.grassini at utu.fi (mieluiten englanniksi), niin selvitämme tarkemmin soveltuvuutesi tähän tutkimukseen ja sovitaan ensimmäinen testausaika.


Terveisin,

Simone Grassini

---

Viestin välitti:

Salli Keinänen
Tiedotusvastaava, TYK ry
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20151125/1784aa30/attachment.html