KINFO: Lauantailätinät 19.9.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Syys 19 23:20:44 EEST 2015


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyyali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat<http://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat>)
1.1 Tule mukaan järjestämään toimintaa Heinänokan turvapaikanhakijoille
1.2 Turun yliopiston opiskelijat lahjoittavat pakolaiskriisin hoitoon ja järjestävät kielikoulutusta
1.3 TYYn blogissa Susanna Helminen: Pakolaiskriisi on saanut ihmiset auttamaan – näin voit osallistua
1.4 Junction 2015 Hackathon
1.5 Intrassa

2. Tapahtumat
2.1 Pikkumustat bileet 24.9. @ Showroom
2.2 TLKS ry:n juhlavuoden urheilutapahtuma 25.9.

3. Sekalaista
3.1 Tule mukaan yliopistoliikuntaan / Start University Sports now
3.2 Vielä ehdit lähteä ehdolle edustajistovaaleihin

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Tule mukaan järjestämään toimintaa Heinänokan turvapaikanhakijoille<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/tule-mukaan-jarjestamaan-toimintaa-heinanokan-turvapaikanhakijoille>

TYY tarjoaa järjestöille mahdollisuuden järjestää toimintaa turvapaikanhakijoille. Yhteensä järjestöille on varattu 500 €. Toivottua toimintaa ovat esimerkiksi erilaiset urheiluaktiviteetit, suomen kielen opetus, kaupunkikierrokset, askartelu tai ruuanlaitto.

********************************************************************************

1.2
Turun yliopiston opiskelijat lahjoittavat pakolaiskriisin hoitoon ja järjestävät kielikoulutusta<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/turun-yliopiston-opiskelijat-lahjoittavat-pakolaiskriisin-hoitoon-ja>

Turun yliopiston ylioppilaskunta voitti toissa viikolla 1500 euron Vuoden kieliteko -rahapalkinnon. TYY lahjoittaa palkinnon pakolaiskriisin hoitoon. Opiskelijat järjestävät myös kielen- ja kulttuurin opetusta sekä urheilutapahtumia vastaanottokeskuksessa Turussa.

********************************************************************************

1.3
TYYn blogissa Susanna Helminen: Pakolaiskriisi on saanut ihmiset auttamaan – näin voit osallistua<http://www.tyy.fi/fi/medialle/blogi/2015/09/pakolaiskriisi-saanut-ihmiset-auttamaan-nain-voit-osallistua>

********************************************************************************

1.4
Junction 2015 Hackathon<http://hackjunction.com/>

Junction on 48 tunnin hackathon, joka tuo yhteen 500 koodaajaa ja designeria pohjoismaista. Parhaat tiimit pääsevät esittelemään tuotoksensa Slushissa, jossa voittajalle jaetaan 20 000 € suuruinen pääpalkinto. Rekisteröidy osoitteessa hackjunction.com.

********************************************************************************

1.5
Intrassa:

Opiskelija, hae Turun yliopiston bloggaajaksi<http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Uutiset/Sivut/opiskelija-hae-turun-yliopiston-bloggaajaksi.aspx>

Uusi opiskelijakeskus helpottaa opiskelijoiden ja hakijoiden asiointia<https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/kampuselamaa/Sivut/Uusi-opiskelijakeskus-helpottaa-opiskelijoiden-ja-hakijoiden-asiointia.aspx>

Kysely kartoittaa uusien opiskelijoiden sopeutumista korkeakouluelämään<https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/Kysely-kartoittaa-uusien-opiskelijoiden-sopeutumista-korkeakouluelamaan.aspx>

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Pikkumustat bileet 24.9. @ Showroom

No nyt on naiset kauniita ja miehet komeita!

Tervetuloa Showroomiin juhlimaan opiskelijoiden lempi viikonpäivää hieman tyylikkäämmissä merkeissä! Kerrankin on mahdollista jättää haalarit kaappiin ja pistää hieman jotain parempaa päälle. Kaiva siis kaapista se upea, katseita herättävä mekko tai henkeäsalpaava pikkutakki ja saavu paikalle 24.9. klo 23 alkaen!

Varsinaista dress codea ei kuitenkaan ole, joten asustuksessa voi panostaa myös mukavuuteen. Pääasia, että saavut paikalle pitämään hauskaa!

Opexlaiset saapuvat sitsien jälkeen pelipaikalle hienosti pukeutuneina, mutta vähemmän hienostuneina. Tästä huolimatta tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita! The more the merrier!

Tämän hauskanpidon sisäänpääsy kustantaa kolme euroa ja opexlaisilta kaksi euroa.

Linkki facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/170968006571068/

Mitä: Pikkumusta-bileet
Missä: Club Showroom Turku, Linnankatu 18
Milloin: 24.9. klo 23 alkaen.
Mitä kustantaa: 3€ / 2€ (Opex)

********************************************************************************

2.2
Tervehdys!

TLKS ry:n kunniakkaan 70-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetään myös astetta sporttisempi päivä perjantaina 25.9. Kyseessä on Sporttia ja Skumppaa-häppening, jolloin kisaillaan Urheilupuiston ylätekonurmikentällä klo 12-16. Lajina on varioitu 10-ottelu, johon osallistutaan tiimeittäin. Kerää siis kasaan oma 6-8 hengen porukka ja ilmoittaudu allekirjoittaneelle sähköpostitse. Osallistumismäärä on rajallinen, joten ole nopea!

Lajeina ovat:
- rakettikeihäs
- boffer-miekkailu
- kädenvääntö
- saappaanheitto
- kuperkeikat(montako 30sekunnissa)
- eukonkanto
- vauhditon pituushyppy viestinä(tulos=yhteispituus)
- hulavanne
- sukkulaviesti
- köydenveto

Joukkuelajeissa kisataan 6:lla hengellä, muutoin yhden hengen voimin. Jokaisessa yksilölajissa tulee joukkueella olla eri osaanottaja, sama henkilö ei voi siis kisata kahdessa yksilölajissa.

Ja jollet lähde itse mukaan kisaamaan, tule paikanpäälle fiilistelemään, mölyämään ja kannustamaan suosikkijoukkueesi voittoon ja huikean palkinnon äärelle!

Musasta ja selostuksesa vastaa itse Antero Mertarannan oppipoika Leo Lehto!

Menossa mukana Turun sanomat ja Mehiläinen sekä Redbull, Skyr, Raisio ja Orkla Foods Finland Oy.

Tsekkaa myös tapahtuman facebook-event: https://www.facebook.com/events/890037644412028/

Terkuin juhlavuositoimikunnan puolesta
Emmi Karru
C. Aureus, TLKS ry
emeska at utu.fi

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Yliopistoliikunta on edullista, monipuolista ja lähellä!

Hyödynnä sinäkin yliopistoon kuuluvana etu ja ota kaikki irti syyskaudesta. Liikuntamaksu tulee olla maksettuna 14.9.2015 alkaen, kun käytät palveluita. Koko lukuvuoden liikuntamaksu on vain 58 € ja syksyn maksu 41 €. Maksettuasi liikuntamaksun voit osallistua ryhmäliikuntatunneille ja käyttää kuntosalia niin usein kuin haluat.

Yliopistoliikunnassa järjestetään yli 40 eri liikuntalajia, 80 ohjattua tuntia viikossa ja ohjaajina toimivat oman lajinsa huippuohjaajat!

Aikataulu, tunti- ja kurssikuvaukset: https://intranet.utu.fi/fi/Yksikko/yliopistoliikunta/Sivut/home.aspx

Maksuohjeet: https://intranet.utu.fi/fi/Yksikko/yliopistoliikunta/Sivut/Maksut.aspx

Tule mukaan liikkumaan!

terveisin
Yliopistoliikunta
liikunta at utu.fi

---

University Sports is affordable, versatile and near! There are more than 40 different sports, each week 80 hours of instructed lessons and top instructors in their own sport!

Sports fee for the whole academic year costs only 58 € and for autumn 41 €. Once you pay the sports fee, you can participate in the instructed groups and use the weight room as often as you like.

Autumn schedule and class and course descriptions: https://intranet.utu.fi/en/unit/sports/Pages/home.aspx

Payment instructions: https://intranet.utu.fi/en/unit/sports/fees/Pages/home.aspx

Welcome to University Sports!

Regards,
University Sports
liikunta at utu.fi

********************************************************************************

3.2
Vielä ehdit lähteä ehdolle edustajistovaaleihin

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään marraskuussa. Vaaleissa valitaan 41-jäseninen edustajisto, ”TYYn eduskunta”.

TYYssä järjestetään edustajistovaalit tänä syksynä. Äänestämään pääset 3.–4.11.2015. Vaalien ennakkoäänestys järjestetään 26.–29.10.2015.

Äänestys on helppoa: voit äänestää sähköisesti internetissä. Äänestyslinkki lisätään äänestysajaksi vaalien nettisivuille: www.tyy.fi/vaalit<http://www.tyy.fi/vaalit>

Sopivan ehdokkaan valinnassa saattaa auttaa muun muassa vaalikone. Vaalikoneen löydät lähempänä vaaleja vaalisivulta. Sivuilta löytyy nyt muun muassa vaaliliittojen esittelyt sekä vapaasti hyödynnettäviä viestintämateriaaleja.

Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa käyttävä 41-jäseninen edustajisto kahden vuoden toimikaudeksi vuosille 2016 ja 2017. Vaalien teemana on ”Ei nukuta”, sillä nukkuvien äänestäjien määrä oli viime vaaleissa suuri.

Ääntään käytti vain 35 prosenttia äänioikeutetuista, vaikka edustajiston päättämät ja ajamat asiat koskettavat jokaista Turun yliopiston opiskelijaa.

Mikä on edustajisto?

Edustajisto on kuin ylioppilaskunnan eduskunta. Se kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa. Edustajistossa päätetään muun muassa TYYn jäsenmaksun suuruudesta sekä sen käyttökohteista, edunvalvonnan kohteista, TYYn hallituksen kokoonpanosta sekä säännöistä.

Edustajiston keskustelut ovat usein aivan yhtä kiihkeitä kuin eduskunnassa. Opiskelijan näkökulmasta käsitellyt asiat ovat merkityksellisiä, sillä edustajisto päättää monista opiskelijoiden elämää koskettavista asioista.
Edustajiston jäsenen tehtävä on osallistua kerran kuussa edustajiston kokoukseen sekä iltakouluun. Hänen on luonnollisesti hyvä perehtyä käsiteltäviin asioihin etukäteen esimerkiksi oman listansa jäsenten kanssa. Edustajiston jäsenen tehtäviin kuluu yleensä kymmenisen tuntia kuussa.

Miten pääset ehdolle?

TYY järjestää ehdokkaille ja ehdokkuutta harkitseville vaali-infon maanantaina 28.9. klo 18–19 Turku-salissa, Yo-talo A:n toisessa kerroksessa.

Infossa kerrotaan hyödyllistä infoa ehdokkuudesta, kampanjoinnista ja vaalikoneesta. Olet sitten päättänyt asettua ehdolle tai harkitset sitä vielä, saavu kuulolle.

Ehdokkaaksi on mahdollista asettua maanantaihin 5.10.2015. klo 12 asti. Helpoin tapa lähteä ehdolle on ottaa yhteyttä haluamansa listan vaalipäällikköön. Katso vaalipäälliköiden yhteystiedot: www.tyy.fi/vaalit/yhteystiedot<http://www.tyy.fi/vaalit/yhteystiedot>


Äänestämällä ja ehdokkaaksi lähtemällä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan Turun yliopiston opiskelijoiden asioihin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Kysymyksiä?

Vaalikoordinaattori Tuomas Dahlström
tukrda at utu.fi
044 9701491
www.tyy.fi/vaalit<http://www.tyy.fi/vaalit>

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Näin eri alojen miehet toteavat rakastelun jälkeen...
Formulakuski: "No, ei mahda mitään, jos vehkeet pettävät."
Jääkiekkoselostaja: "Mitä ihmettä tapahtui? Oliko se siellä? Oli kyllä sekava tilanne, vaikea sanoa mitään."
Insinööri: "En minä tätä kyllä näin suunnitellut!"
Markkinointipäällikkö: "Eikä tässä vielä kaikki!"
Mäkihyppääjä: "Tiedän, tiedän, pituutta olisi saanut olla enemmän."
Hammaslääkäri: "No niin, nyt voit laittaa suun kiinni ja nielaista välillä."
Poliitikko: "Lupaan, että ensi kerralla se on parempaa."
Opettaja: "Kertaus on opintojen äiti."
Filosofi: "Määrittele _hyvä_"

********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20150919/d3cef979/attachment-0001.html