KINFO: Lauantailätinät 4.4.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Apr 4 20:17:10 EEST 2015


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat<http://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/sahkopostilistat>)
1.1 Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2015
1.2 Edustajistovaalit lähestyvät – Keksi TYYlle vaalislogan
1.3 Eduskuntavaaliehdokkaat kysyivät TYYltä koulutuksesta
1.4 Mitä mieltä olet e-aineistojen lukemisesta? Vastaa kyselyyn
1.5 NY Challenge MashUp -innovaatioleiri hakee yliopisto-opiskelijoita osallistujiksi

2. Tapahtumat
2.1 Synergia 2015
2.2 Helan går -bileet 8.4.
2.3 Kannan kirppis 15.4.
2.4 Wapunaloitusbileet 2015
2.5 P-klubin Trivial Perseet 25.4.
2.6 Sohon Torwien kevätkonsertti: Funky Tirste 18.4.
2.7 Korean Food Events in April

3. Sekalaista
3.1 Saat elokuvalipun osallistumalla tutkimukseen Åbo Akademin psykologianlaitoksella!

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2015<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/ehdota-vuoden-opettajaa-ja-opintojaksoa-2015>

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2014–2015 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista.

********************************************************************************

1.2
Edustajistovaalit lähestyvät – Keksi TYYlle vaalislogan<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/edustajistovaalit-lahestyvat-keksi-tyylle-vaalislogan>

TYYn edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2015. Olemme suunnittelemassa edarivaalien graafista ilmettä, mutta meiltä puuttuu vaalislogan.

********************************************************************************

1.3
Eduskuntavaaliehdokkaat kysyivät TYYltä koulutuksesta<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/eduskuntavaaliehdokkaat-kysyivat-tyylta-koulutuksesta>

TYY järjesti eduskuntavaaliehdokkaille keskustelutilaisuuden Turku-salissa 25.3.2015.

********************************************************************************

1.4
Mitä mieltä olet e-aineistojen lukemisesta? Vastaa kyselyyn<http://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/mita-mielta-olet-e-aineistojen-lukemisesta-vastaa-kyselyyn>

Vastaa kyselyyn, jossa kartoitetaan opiskelijoiden mieltymyksiä painettujen ja e-aineistojen lukemiseen.

********************************************************************************

1.5
NY Challenge MashUp -innovaatioleiri hakee yliopisto-opiskelijoita osallistujiksi<https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/Sivut/NY-Challenge-MashUp--innovaatioleiri-hakee-yliopisto-opiskelijoita-osallistujiksi.aspx>

Challengen aikana tutustutaan yritysmaailmaan rastitehtävien kautta ja saadaan sparrausta omaan liikeideaan mm. Boost Turulta ja Microsoftilta.

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
TY:n ja ÅA:n IT- ja lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestöstöt järjestävät tiistaina 7.4. Synergia 2015: Teknologia ja terveys-seminaaritapahtuman ICT-City:ssä (Joukahaisenkatu 3-5). Luvassa on alan asiantuntijoiden pitämiä vierailuluentoja IT- ja
terveysalojen risteyskohdista.

Seminaari on kaikille osallistujilleen maksuton, joskin tapahtumassa on tarjolla myös 3 EUR kustantava komea haalarimerkki, joka toimii myös jatkolippuna illan ohjelmaan.

Tarkempi aikataulu, puhujakuvaukset ja tietoa yhteistyökumppaneista löytyy osoitteesta www.synergiaturku.fi<http://www.synergiaturku.fi>! Meidät löytää myös sosiaalisesta mediasta (FB, Twitter, IG, Linkedin).

Terveisin
Anton Lindholm
Opiskelijayhteistyövastaava, Synergia 2015
antonlin at abo.fi

********************************************************************************

2.2
Helan går -bileet

"Den som inte helan tar, han ej heller halvan får..."

Joko on kevättä rinnassa? Joko tuleva vappu kutkuttelee mahanpohjassa? Tai haluatko muuten vaan kreisibailata hyvässä seurassa?

Turun yliopiston ja Åbo Akademin ruotsinopiskelijat, Skandica ja Östsvea, järjestävät kaikille janoisille kevään parhaat pippalot, Helan går -bileet, keskiviikkona 8.4!

Saavu siis paikalle Showroomiin oikealla fiiliksellä varustettuna kaatamaan kuppia ja juhlistamaan kevättä, tulevaa vappua tai ihan vaan elämää ylipäänsä. Bileet alkavat klo 22 ja nopeimmille on luvassa maailman hienoin haalarimerkki! Pääsymaksu 3 €.

LYHYESTI:
MITÄ: Helan går -bileet
MISSÄ: Showroom
MILLOIN: 8.4.2015
MITÄ MAKSAA: 3€
MIKSI: W̶i̶n̶t̶e̶r̶ Summer is coming!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1592723127639150/

-Skandica ry & Östsvea-

********************************************************************************

2.3
Kannan kirppis lähestyy taas!

Kanta ry. järjestää kirpputorin Turku-salissa (YO-talo A, toinen kerros) keskiviikkona 15.4. klo 10–16. Tule tekemään edullisia löytöjä!

Kirpputorilla on myytävänä myös kahvia, teetä sekä pientä suolaista ja makeaa herkkua. Tarjolla on lisäksi haalarimerkkejä vappurientojen varalle. Muistathan ottaa käteistä mukaan!

Lämpimästi tervetuloa kevään rennoimmalle kirppikselle – tuo kaverisikin paikalle!

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/994752010553969/

---

Welcome to Kanta ry’s flea market on April 15th!

Flea market is at Turku-sali (YO-talo A, second floor). Come and bargain! We’ll also sell some coffee, tea, baked goods and overall badges.

See you there!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/994752010553969/

********************************************************************************

2.4
Talvi on viimein taittunut ja kevätaurinko lämmittää opiskelijoiden kasvoja ja mieliä. Wappu - tuo uljas kansanjuhla - on aivan nurkan takana.

Onko wapun odottaminen käynyt jo sietämättömäksi? Haluaisitko olla jo siemailemassa simaa ja skumppaa kavereiden kanssa? Ei hätää! Löydä oma wappufiiliksesi ja saavu 16.4. Vegasiin vuoden ensimmäisiin wappubileisiin!

Backstagen puolella BEER PONG!

Wapunaloitus maksaa 2 euroa ja nopeimmille juhlijoille tarjolla haalarimerkki. Wapunaloitusbileet ovat myös lähtölaukaus Turun teekkariwapulle! https://www.facebook.com/events/1546853425595798/

Bileet tarjoaa Digit, Date, Nucleus ja Kemistklubben

Mitä: Wapunaloitusbileet 2015 + Beer Pong
Milloin: 16.4.
Missä: Vegas NIght Club
Mitä maksaa: 2€
Linkki tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1513411072263281/

********************************************************************************

2.5
P-klubin Trivial Perseet 25.4.

Ensimmäinen kevätkuukausi häämöttää jo loppuaan, mikä tarkoittaa tietysti vappuviikon lähestymistä. Vappu on opiskelijan parasta aikaa ja se kannattaakin aloittaa Turun vappuviikolle lähtölaukauksen antavalla P-klubin Trivial Perseillä!

Trivial Perseissä kierretään Turun kampusalueella sijaitsevia rasteja 3-6 hengen joukkueissa ja testataan kerrallaan kolmea joukkueen jäsentä teemoittain Trivial Pursuitin mieltä ylentävässä hengessä. Tapahtuma alkaa 25.4. P-klubin toimistolta (Rehtoripellonkatu 4, Ylioppilastalo A) klo 15.30 alkaen portaittain. Jatkot vietetään Aurakadun viihderavintola The Monkeyssä. Koko lysti kustantaa 9 euroa/osallistuja.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 13.4. klo 12:00. Aikaisemmin ilmoittautuneita ei oteta huomioon. Yksi joukkueen jäsenistä ilmoittaa koko joukkueen ja ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi sekä joukkueen että sen jäsenten nimet. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen trivialperseet at gmail.com. Kannattaa ilmoittautua nopeasti varmistaakseen paikkansa. Joukkueet jotka sisältävät vähintään 3 P-klubilaista omaavat tapahtumaan 20 joukkueen kiintiön. Yhteensä mukaan mahtuu 250 henkeä.


Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin tapahtumaan liittyvä asia otathan yhteyttä sähköpostitse susanna.k.nurmi at utu.fi

Ystävällisin terveisin,

P-klubin hallituksen puolesta

Susanna Nurmi
Kulttuurivastaava, P-klubi

********************************************************************************

2.6
SOHON TORWIEN KEVÄTKONSERTTI 2015

Turun yliopiston ainoa ja monien mielestä myös paras puhallinorkesteri Sohon Torwet ilahduttaa jälleen yleisöään perinteisellä kevätkonsertillaan Sigyn-salissa (Linnankatu  60) lauantaina 18.4.2015. Tänä vuonna orkesteri kunnioittaa Sibeliuksen 150-juhlavuotta soittamalla konsertissaan säveltäjän rakastetuimpia teoksia, keventäen sitten tunnelmaa groovympaan suuntaan. Konsertti alkaa tuttuun tapaan tarkalleen kello 16.04.

Konsertin ensimmäinen puoliaika koostuu pääosin klassisesta musiikista. Orkesteri soittaa otteita Sibeliuksen Karelia-sarjasta. Lisäksi yleisö saa kokea itämaisia tunnelmia De Hasken Rikudimin tahtiin, sekä kuulla kuuluisan marssin Verdin oopperasta Aida.

Toisella puoliajalla orkesteri vaihtaa perinteiseen tyyliinsä vapaalle. Orkesterin omat upeat laulusolistit tulkitsevat Samuli Niemisen sovituksia mm. yhtyeiden Earth, Wind & Fire sekä Toto kappaleista. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa, kun orkesteri soittaa tutun teeman Gonna Fly Now elokuvasta Rocky. Yleisöä hemmotellaan lisäksi tulkinnoilla rakkauslauluista Against all Odds ja Can’t Take My Eyes off You.

Tämän vuoden mieliinpainuvan konsertin johtaa kapellimestarimme Samuli Nieminen.

Ennakkoliput: Sohon Torwet (harjoitukset Osakuntasalissa tiistaisin klo 18-21), SHO:n päivystys (maanantaisin klo 12-18, Rehtorinpellonkatu 4 B), Proffan Kellari ja levykauppa Ars Musica.
Lippujen hinnat ovat ennakkoon 8 / 13 €, ovelta 10 / 15 €.

Lisätietoja:
Enni Grönlund
puheenjohtaja
+358 40 702 0227
info at sohontorwet.com
http://www.sohontorwet.com
https://www.facebook.com/events/353306444863626/ 

********************************************************************************

2.7
Hei Pandas!

Taotao is excited to announce two Korean Food Events that will be taking place this month thanks to a grant
that we received from South Korea's Ministry of Foreign Affairs.  All students, staff and faculty of the University of Turku
can sign up to participate in these events, so please send this information to your friends as well!
The information for the events is as follows:

------------------------------------------------------------------------------------------
Korean Cooking Demonstrations and Lessons

Come learn how to prepare some simple and delicious Korean dishes!
There will be three different lessons on this day; First Lesson to learn how to make Bibimbap 비빔밥,
Second Lesson on two Korean side dishes 반찬 the 1st being rolled egg 계란말이 and the 2nd marinated tofu 두부조림,
Third Lesson on stir-fried noodles or Japchae 잡채.
Location: CEAS Lecture Hall (Arwidssoninkatu 1, Building 12)
Date: Friday, April 17th
Time: First Lesson from 12:00 to 13:45
Second Lesson from 14:00 to 15:45
Third Lesson from 16:00 to 17:45

You must sign up to participate in this event ahead of time by sending an email to Gary Pence at glpejr at gmail.com
In your email please include your name, major, nationality, and the lesson you would like to participate in (First, Second, Third).
It is possible to sign up for two or more lessons but because space may be limited list the lessons in order of
your preference in case we are unable to accommodate you in all lessons.
There is a maximum of 20 spaces per lesson so sign up as soon as possible!
We will notify participants about which lesson they can attend on April 13th at the latest.

------------------------------------------------------------------------------------------
Korean Food and Drinking Banquet

If you are interested in experiencing Korean food for the first time, or even if you are a Korean cuisine expert,
come enjoy this event about Korean food and drinking culture!  Dinner will be set up in a semi-buffet, semi-communal
dishes style during which participates will be able to try a variety of Korean dishes such as Kimchi, Bulgogi, Dakgalbi, etc.
There will be vegetarian options at this Banquet but vegan options are limited, so please consider that if you are planning to participate.  Afterwards we will demonstrate traditional Korean drinking culture with some Soju, and then participants will be able to practice themselves!

Location: Osakuntasali on the first floor of TYYn kanslia, Yo-talo A (Rehtorinpellonkatu 4 A)
Date: Friday, April 24th
Time from 18:00 to 21:30

As with the other event, if you would like to participate in this Korean Banquet please send an email to
Gary Pence at glpejr at gmail.com.  In your email please include your name, major, nationality, and the same information of any other participants who will be attending with you.  After receiving your email and confirming your spot in this event will we notify you as soon as possible.

------------------------------------------------------------------------------------------
If you have any questions about these events please send us an email.
We hope to see lots of people at these events and look forwards to seeing you there!

Gary Pence

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Hei,

Osallistumalla mielenkiintoiseen kognitiiviseen tutkimukseen Åbo Akademin psykologian laitoksella saat elokuvalipun!

Tutkimukseen kuuluu kielellisiä toimintoja ja toiminnanohjausta mittaavia tehtäviä. Testit tehdään tietokoneella ja tutkimus kestää noin 1½ tuntia. Etsimme koehenkilöitä joiden äidinkieli on suomi, ja englanti on toinen vahva kouluiässä opittu kieli. Haemme terveitä 18-60 vuotiaita henkilöitä.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Ystävällisin terveisin,
Psykologian opiskelijat Anna Kuusakoski (anna.kuusakoski at abo.fi) ja
Fred Lindholm (fred.lindholm at abo.fi) Åbo Akademin psykologian
laitokselta.

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys


Lomasimulaattori

Jos et ehdi tai sinulla ei ole varaa lähteä lomalle, tässä 8 vinkkiä miten loman voi simuloida kotioloissa helposti.

1) Ulkomaille lähdet lentokonesimulaattorissa:
Istu lastentuoliin, sido kätesi kyynärpäistä käsinojiin ja yritä syödä veitsellä ja haarukalla pienestä laatikosta. Kaada lasi viiniä vieressä istuvan toverisi syliin.

2) Olisiko onnesi laaja ostoskierros maailman metropoleissa?
Ryntää kotipaikkasi halpahalliin, osta alennuskoreista heikkolaatuisia ja tarpeettomia tavaroita (made in Taiwan), joita et lomakauden ulkopuolella vilkaisisikaan.

3) Viihtyisitkö paremmin etelänlomalla?
Osta kymmenen kerran lippu solariumiin ja käytä kaikki heti ensimmaisenä lomapäivänä. Astu paljain jaloin lasinpalaan ja istu loppuviikko varjossa jalka suorana.

4) Aloittelijan golfloma on helppo simuloida:
Työnnä aamusta iltaan kottikärryllista sateenvarjoja paikallisilla viheralueilla pöheikkojä penkoen ja ankarasti sadatellen. Mene jälkeenpäin kulmakapakkaan valehtelemaan.

5) Mökkiloma:
Jää kotiin, sulje sähköt ja lämmin vesi. Syö joka päivä sikanautaa suoraan purkista sekä raakaa makkaraa. Osta pilailuvälinekaupasta kutinapulveria ja raavi raajasi verille. Lue uudelleen ja uudelleen sama vuoden-71 Kodin kuvalehti.

6) Saunailta:
Saunailta syntyy kokoamalla pönäkkä miesporukka ahtaaseen huoneeseen. Kukin vuorollaan menee nurkkaan sihahtelemaan, muut juovat pullonsuusta Koskenkorvaa. Loppuillasta joku hyppää pää edellä kivirappusiin.

7) Kalastusreissu:
Korvaa kalastusreissu liukastelemalla aamuyöllä lähimmässä kivikossa. Pistele sormiisi pieniä haavoja. Palaa kotiin tyhjin käsin turhautuneena, väsyneenä ja nälissäsi. Kiroilu ja valehtelu kuten golfissa.

8) Purjehdussimulaattori:
Pue sadevaatteet päälle, mene seisomaan/istumaan (veneestä riippuen) kylpyammeeseen, joka on puolillaan kylmää vettä ja pistä suihku kylmälle. Laita valot pois ja tee suihkun alla erilaisia voimisteluliikkeitä niin että vesi taatusti pääsee läpi sadevaatteistasi ja kolhit kaikki jäsenesi mustelmille. Jatka tätä joitain tunteja sekä revi 100-1000 markan seteleitä (veneen koosta riippuen). Jos yöpurjehdus kyllästyttää voit siirtyä aamuun ja laittaa käsisolariumin täysille naamasi eteen ja yrittää pitää silmiäsi auki.

Simuloidun loman lopputulos on aivan samanlainen kuin ennen vanhaan hyvinä aikoina: olet onnellinen päästessäsi taas töihin!

********************************************************************************
********************************************************************************


Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20150404/749f54f2/attachment-0001.html