KINFO: Terveitä vapaaehtoisia lääketutkimukseen (26.1 ja 2.2, korvaus 320,2€)

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
Ti Tammi 13 17:45:38 EET 2015


Hei,

Etsimme vapaaehtoisia terveitä miehiä ja naisia Turussa toteutettavaan lääketutkimukseen. Tutkittavia tarvitaan 2:lle vuorokauden jaksolle, jotka ovat 26.1 ja 2.2. Lisäksi tutkimukseen kuuluu lyhyitä näytekäyntejä. Tutkittaville maksetaan osallistumisesta korvaus 320,20 € (osallistumiskorvaus 255 € + päiväraha 2 x 32,66 €), jos tutkittava osallistuu kahden tutkimusjakson kaikille tutkimuskäynneille; korvaus on suhteessa osallistumisen kestoon. Lisäksi matkat julkisilla kulkuneuvoilla korvataan. Jos teitä kiinnostaa osallistuminen niin kysykää ihmeessä lisää.

Jos olet kiinnostunut muista tutkimuksista niin saat tietoa tykkäämällä meistä Facebookissa.

Ystävällisin Terveisin,

Terttu Vanamo
Tutkimushoitaja
CRST Oy
02 42064709
terttu.vanamo at crst.fi


VAPAAEHTOISIA, TERVEITÄ MIEHIÄ JA NAISIA LÄÄKETUTKIMUKSEEN

Vapaaehtoisia terveitä miehiä ja naisia tarvitaan Turussa toteutettavaan lääketutkimukseen. Sen toteuttaa Clinical Research Services Turku – CRST Oy. Tutkimuksen toimeksiantaja on Orion Pharma. Tutkimuksessa verrataan uuden keskushermostoon vaikuttavan lääkeaineen eri valmistusmuotojen vaiheita elimistössä.

Tutkimus kestää enintään noin 12 viikkoa kunkin tutkittavan osalta. Se koostuu alku- ja lopputarkastuksesta sekä korkeintaan neljästä tutkimusjaksosta. Tutkimusjaksojen aikana tutkittavat ottavat yhden kerta-annoksen tutkimusvalmistetta, viettävät tutkimuskeskuksessa n. 24 tunnin pituisen jakson (aamusta seuraavaan aamuun) sekä käyvät yhtenä iltana ja kolmena aamuna lyhyellä tutkimuskäynnillä. Tutkittavista kerätään veri- ja virtsanäytteitä sekä mitataan verenpainetta.

Tärkeimmät tutkittavien valintaperusteet ovat:
18-65 –vuotias mies tai nainen
hyvä terveys, ei säännöllistä lääkitystä (ehkäisypillerit ja hormonikorvaushoito ovat sallittuja)
paino 55-100 kg ja painoindeksi 18-30 kg/m2 (eli ei merkittävää ylipainoa)
tupakoimattomuus tai korkeintaan 5 savuketta päivässä
ei verenluovutusta tai osallistumista toiseen lääketutkimukseen viimeisten 3 kuukauden aikana

Kahvin, teen ja energiajuomien juominen sekä tupakointi ovat kiellettyjä tutkimuskeskuksessa.
Tutkimuksesta ei ole odotettavissa tutkittavalle itselleen lääketieteellistä hyötyä. Osallistumisesta maksetaan veronalainen korvaus (haittakorvaus 510 € + päiväraha 4 x 32,66 €, jos tutkittava osallistuu neljän tutkimusjakson kaikille tutkimuskäynneille; korvaus on suhteessa osallistumisen kestoon) ja matkat julkisilla kulkuneuvoilla korvataan. Tutkimuksesta vastaa professori Mika Scheinin.

Mikäli olette kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, saatte lisätietoja ottamalla yhteyttä CRST Oy:n tutkimushoitajiin soittamalla arkisin klo 12-14, puh. 02 42064709 tai sähköpostitse terttu.vanamo at crst.fi

---

Viestin välitti:

Salli Keinänen
Tiedotusvastaava, TYK ry
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20150113/f93f3468/attachment.html