KINFO: Lauantailätinät 15.2.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Helmi 15 12:38:53 EET 2014


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks.http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu
1.2 TYY hakee kansainvälisten asioiden asiantuntijaa

2. Tapahtumat
2.1 Opexin Elämän koulu -bileet
2.2 LAO - Turku järjestää jäsenistölleen illan biljardin parissa

3. Sekalaista
3.1 Poronkusema 2014 - Rumble in the jungle
3.2 Kannan kirpputori
3.3 What are you up to this summer? Apply for Startup Journey!

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
1. Ravintolapäivä 16.2.
2. S-Osakunnat ry etsii toiminnastaan kiinnostuneita henkilöitä
3. Tule mukaan Suomen Punaisen Ristin kansainväliseen nuorisotoimintaan!

* * *

1. Ravintolapäivä 16.2.

Sunnuntaina 16.2. vietetään jälleen valtakunnallista Ravintolapäivää. Osoitteestawww.restaurantday.org/<http://www.restaurantday.org/> voi katsoa kaikki tarjolla olevat väliaikaiset ravintolat.

Myös Turun yliopiston opiskelijoita on mukana monissakin ravintoloissa mukana. Katso esimerkiksi ”Kaalipiirakkaa ja ihmisoikeuksia”https://www.facebook.com/#!/events/745030802188277/?fref=ts ja ”Pakkēji Kyori goes Restaurant Day pt. 2” https://www.facebook.com/events/694823240549377/?ref_newsfeed_story_type=regular&source=1.

Mikäli olet itse järjestämässä ravintolaa tai kahvilaa Ravintolapäivänä, niin vielä ehdit vinkata siitä TYYn Facebook-sivulla:www.facebook.com/Turunyliopistonylioppilaskunta<http://www.facebook.com/Turunyliopistonylioppilaskunta>

* * *

2. S-Osakunnat ry etsii toiminnastaan kiinnostuneita henkilöitä

S-Osakunnat ry etsii toiminnastaan kiinnostuneita henkilöitä. Yhdistyksen tehtävä on hankkia, ylläpitää ja kehittää tiloja jäsenosakuntiensa sekä muiden opiskelijayhdistysten nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.

Uusien aktiivien tutustuttamista ja rekryämistä varten järjestetään perjantaina 28.2. kello 19.00 lähtien iltatapahtuma Osakuntatalo Uusiksen tiloissa kirkkotie kuudessa. Tapahtumassa on ilmainen ruoka- (tee se itse-tortillaa) ja juomatarjoilu. Lisäksi myös saunomismahdollisuus. Tapahtuman aikana on myös mahdollista tutustua tiloihin tarkemmin sekä kuulla mitä kaikkea on lähiaikoina tapahtumassa.

Pesteihin haetaan henkilöitä, joilla on kiinnostusta toimia yhteisen turkulaisen opiskelijakulttuurin hyväksi erilaissa tehtävissä. Tarjolla olevia pestejä on aina remontoimisesta, siivoukseen, sivustojen ylläpitoon ja mainostukseen saakka. Tule tekemään oma osasi!

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/1404281646491791/ ja http://uusi-s.utu.fi

MITÄ: uusien rekryilta
MILLOIN: perjantaina 28.2. kello 19.00 lähtien
MIKSI: ilmainen sauna, ilmaista ruokaa, ilmaista juomaa sekä mahdollisuus tehdä jotain mahtavaa turkulaisen opiskelijakulttuurin eteen.

* * *

3. Tule mukaan Suomen Punaisen Ristin kansainväliseen nuorisotoimintaan!

Suomen Punaisen Ristin nuorisodelegaattikurssi on nyt avoinna hakemuksille. Nuorisodelegaatit ovat 18 vuotta täyttäneitä Punaisen Ristin nuorisojäseniä, jotka on valittu ja koulutettu toimimaan nuorisodelegaatteina järjestökehitystehtävissä nuorisotoiminnan tehtäväkentällä.

Voit hakea nuorten nuorisodelegaattien peruskurssille, jos olet 18–28-vuotias, puhut sujuvasti englantia, sinulla on vapaaehtoistyökokemusta joko Punaisesta Rististä tai jostain muualta ja ymmärrät eron vapaaehtoistoiminnan ja palkkatyön välillä.

Lisätietoa ja linkki hakemukseen löytyy täältähttp://www.punainenristi.fi/nuoret/kansainvalinen-toiminta

********************************************************************************

1.2
Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee KANSAINVÄLISTEN ASIOIDEN ASIANTUNTIJAA heti tai sopimuksen mukaan alkavaan, toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen työpaikan opiskelijamaailmasta, haastavia ja monipuolisia työtehtäviä sekä erinomaiset mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen. Etsimme työyhteisöömme yhteistyökykyistä, innokasta ja työhön positiivisesti suhtautuvaa henkilöä. Oma-aloitteisuus ja organisointitaito ovat välttämättömiä työn menestyksekkäälle hoitamiselle.

Kansainvälisten asioiden asiantuntijan toimenkuvaan kuuluvat ylioppilaskunnan kansainväliset ja kehitysyhteistyöasiat:
-         koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta
-         kansainvälisten opiskelijoiden ja muun jäsenistön neuvonta, palvelu ja edunvalvonta
-         projektityöntekijöiden työn ohjaaminen
-         kansainvälisistä ja kehitysyhteistyöasioista tiedottaminen jäsenistölle
-         yhteistyö yliopiston kanssa tehtävään liittyvissä asioissa
-         TYYn kehitysyhteistyöprojektien koordinointi

Edellytämme sinulta:
-         korkeakouluopintoja
-         kansallisen ja kansainvälisen koulutuspolitiikan tuntemusta
-         kokemusta kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvistä tehtävistä ja/tai korkeakoulujen kansainvälisestä edunvalvonnasta
-         hyvää kirjallista ja suullista englannin sekä suomen kielen taitoa
-         hyviä valmiuksia tietotekniikan käyttöön

Kokemus kansainvälisyyteen ja kehitysyhteistyöhön liittyvistä työtehtävistä, ylioppilaskunta- ja ainejärjestötoiminnan tuntemus sekä espanjan kielen taito katsotaan eduksi.

Työaika on 36,5 tuntia viikossa. Peruspalkka on 2 114,43 euroa + mahdolliset kokemus- ja tutkintolisät. Työsuhteessa noudatetaan ylioppilaskuntien työehtosopimusta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 24.2.2014 klo 10.00 mennessä osoitteeseen tyy-jarjestosihteeri at utu.fi. Sähköpostin otsikoksi merkintä ”Kansainvälisten asioiden asiantuntijan haku”.

Osa hakijoista voidaan kutsua haastatteluihin. Haastattelut pidetään 27.2. tai sopimuksen mukaan. Ylioppilaskunnan hallitus valitsee kansainvälisten asioiden asiantuntijan 6.3. pidettävässä kokouksessaan. Perehdyttäminen järjestetään sopimuksen mukaan.

TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.

Lisätiedot:

työtehtävistä ja toimenkuvasta
Kansainvälisten asioiden asiantuntija Anna Telenius, (02) 276 9615, tyy-kvsihteeri at utu.fi

rekrytointiprosessista ja ylioppilaskunnasta yleisesti
Pääsihteeri Tomi Nyström, puh. 0400 551 931, tyy-paasihteeri at utu.fi

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Opexin Elämän koulu -bileet @ Marilyn - 6.3. klo22

Tupakka, viina ja TOKLin naiset ovat johtaneet Opex Pöllön pois yliopistojen norsunluutornien valosta Elämän koulun karuille poluille.... hän kaipaa nyt kuuntelijaa.

Pue siis yllesi  "katu-uskottavimmat" vermeesi ja tule kuuntelemaan Pöllön viisauksia Lynin tiskille huurteisten tuopposten ääreen. Jos täytät pöllön lasin, hän jaksaa kertoa.

Milloin?
- 6.3. klo 22
Missä?
- Night Club Marilyn
Mitä lysti kustantaa?
- Opexlaiset 2e
- Muut 3e


As the Finnish song says, cigarettes, booze and wild women make one go insane! They've also made our mascot the Opex Owl stray from the light and wisdom of the university's ivory towers and on to the rugged streets of life..

But now he is ready to share his knowledge and street creds. So put on your most "streetwise" outfit and head on down to the hobo-party at Night Club Marilyn!

When?
- March 3rd 10 p.m.
Where?
- Night Club Marilyn
Tickets?
- 3 euros

********************************************************************************

2.2
Moikka luonnontieteilijät!

LAO - Turku järjestää jäsenistölleen illan biljardin parissa 19.2. klo 18 ravintola Proffan Kellarissa. Olit sitten kokenut biliksen pelaaja tai ensikertalainen tule kokeilemaan taitojasi ja tutustumaan muihin jäseniin!

Jos et vielä ole LAL:n jäsen, onnistuu liittyminen myös paikanpäällä!

Tervetuloa!

Terveisin,
LAO - Turun hallitus

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
PORONKUSEMA 2014 – RUMBLE IN THE JUNGLE
Pohjois-Suomen suurin ja ehdottomasti mahtavin opiskelutapahtuma on täällä taas!

Kerää kaverit mukaan ja osallistu 28.2. – 2.3.2014 järjestettävään rastisuunnistuskilpailuun, jossa ympäri maata tulevat korkeakouluopiskelijat pääsevät seikkailemaan Rovaniemelle – Napapiirille yhden viikonlopun ajaksi arktisesta asfalttiviidakosta trooppiseksi sademetsäksi muuttuvaan kaupunkiin!

Tämän vuoden teemana on VIIDAKKO – RUMBLE IN THE JUNGLE!
Kerää siis 3-6 hengen joukkue, varusta se teeman mukaisesti ja lähde kisaamaan maineesta, kunniasta ja ilmiömäisen mahtavista palkinnoista! Palkinnot jaetaan kisan kärkikolmikolle, sekä parhaan puvun ja parhaan ryhmähengen omaaville joukkueille!

HINTA
Tapahtuma maksaa ennakkoon 17 € ja paikanpäältä 20 € opiskelijaa kohden. Hinta sisältää perjantain varaslähtörastin ja pre-partyt, lauantain rastikilpailun ja jatkot, sekä sunnuntain silliksen.
Lisäksi kaikki osallistujat saavat käsiinsä uskomattoman hienon Poronkusema 2014 –haalarimerkin!!

MAJOITUS
Lisätietoja majoitusvaihtoehdoista nettisivuilla ja facebookissa!

ILMOITTAUTUMINEN
Ennakkoilmoittautuminen on täydessä vauhdissa! Varmista paikkasi täyttämällä ilmoittautumislomake ja maksamalla osallistumismaksu verkkopankissa. Hinta ennakkoon 17€ ja paikanpäällä 20€ per osallistuja.
Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa http://www.artikla.com/poronkusema/ilmoittautuminen
Ennakkoilmoittautuminen päättyy perjantaina 21.2.2014, jonka jälkeen ilmoittautuminen on mahdollista vain paikanpäällä. Tästä lisätietoa myöhemmin

LISÄTIETOJA
http://www.artikla.com/poronkusema
https://www.facebook.com/events/266112593553979/?fref=ts

Tervetuloa!
-----------------------------------------------------------------------------------

THE NORTHERN FINLAND’S LARGEST STUDENT EVENT, THE LEGENDARY PORONKUSEMA, IS BACK!!!

Gather your friends and take part in the biggest and unarguably the most awesome student event in Northern Finland held on Feb 28th - Mar 2nd 2014 in which university and polytechnic students around the nation get round to have an adventure in Rovaniemi transforming from an arctic concrete jungle into a tropical rainforest for one weekend!

Theme of the year is RUMBLE IN THE JUNGLE!
Gather a team of 3 to 6 people, equip it according to the theme and compete with rival teams for fame, glory and phenomenal prizes! The top three teams will be awarded as well as the teams having the best costume and the best spirit!

The idea of the event is to circle around Rovaniemi city to find all the checkpoints and carry out the playful tasks given to collect as much points as possible! Every team will be provided with a map where the checkpoints are pointed out. Teams can also increase their score through bribery of the checkpoint judges and especially the Head Reindeer (the guy with a smelly reindeer costume) as well as by the funny clothing, personal style and good spirit! The winner teams will be announced and rewarded after the race at the Afterparty.

PRICE

In advance 17 €, on spot 20 per student. The price includes The Headstart Checkpoint and Pre-party on Friday, the actual Checkpoint Orienteering Competition and Afterparty on Saturday as well as The Sillis (a hangover fighting breakfast) on Sunday. All the participants will also get the incredibly fabulous Poronkusema 2014 overall badge!

REGISTRATION
Registration is now open and it closes on Feb 21st.
Registrate at http://www.artikla.com/poronkusema/ilmoittautuminen

FOR MORE INFORMATION
http://www.artikla.com/poronkusema
https://www.facebook.com/events/266112593553979/?fref=ts

Welcome to Rovaniemi & the Arctic Circle!
********************************************************************************
3.2
Nyt on mahtava tilaisuus laittaa viime joulun joululahjat kiertoon!

Kanta ry järjestää kirpputorin Turku-salissa (YO-talo A, toinen kerros) perjantaina 14.3. klo 10–17.
Tule tekemään kivoja löytöjä tai varaa itsellesi myyntipöytä tai vilttipaikka! Vilttipaikalle kannattaa tuoda oma huopa/muu alusta, johon levittää tavaroita.

Hinnat:

Pöytä / Kanta ry:n jäsenet: 3 €
Pöytä / muut: 5 €
Vilttipaikka / Kanta ry:n jäsenet: 2 €
Vilttipaikka / muut: 3 €

Paikkavarauksia otetaan vastaan nyt! Varaukset ja tiedustelut voi lähettää osoitteeseen kanta.ilmo at gmail.com. Ilmoitathan viestissä nimesi, myyntipaikkatoiveesi ja sen, jos olet Kannan jäsen. Paikkamaksu suoritetaan Kannan tilille FI83 4713 3020 0241 82 (Liedon Osuuspankki) 11.3. mennessä. Laita viestiksi ”Kannan kirpputori, etunimi sukunimi”.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1461023607453826/

Lämpimästi tervetuloa kevään rennoimmalle kirppikselle! Ota kaveritkin mukaan!

********************************************************************************

3.3
How far can you take your startup idea in 2 months with funding and top-tier coaching?

Boost Turku Entrepreneurship Society is heating up the city by organizing Startup Journey accelerator program for ambitious teamswanting to make their ideas come true and set them on a path to growth.

The aim of Startup Journey is to give to a maximum of sixteen teams a mind-blowing experience in turning their own business idea into reality and founding a company. It will be a superb learning experience, guaranteed fun, and a chance to build something of your own. This year in Startup Journey there's also a special track designed for game teams with industry experts as coaches.

YOUR TEAM WILL GET:
1. 1000 euros funding to cover the first expenses.
2. Coaching from top-tier entrepreneurs and investors.
3. Free working space with necessities at Boost Startup Farm.
4. Support from Boost community and global startup network.

More information about applying on Boost Turku website<http://www.boostturku.com/startup-journey>.

Program running from 31.5.2013 to 15.8.2013.
Application period closes on 15.4.2013!

Best regards,
Minna Janhonen
___________________________

Boost Turku Team
board at boostturku.com<mailto:board at boostturku.com>
Tykistökatu 4B, 20520 Turku Finland - Boost Startup Farm

@ Facebook<https://www.facebook.com/boostturku>
@ Twitter<https://twitter.com/boostturku>
@ LinkedIn<http://www.linkedin.com/company/763133?trk=tyah&trkInfo=tas%3ABoost%20Turku%2Cidx%3A1-1-1>
www.boostturku.com<http://www.boostturku.com/>

Community Manager
+358 40 417 3274
minna at boostturku.com<mailto:minna at boostturku.com>

Boost Turku Start-up Farm
http://www.boostturku.com/

Application period is open now! APPLY TO STARTUP JOURNEY!
http://www.boostturku.com/startup-journey

We believe in doing!

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Kolme kiinalaista kaverusta Bu, Chu ja Fu muuttivat Amerikkaan. Aikansa maan tavoille totuteltuaan he päättivät muuttaa nimensä amerikkalaisiksi. Bu otti nimekseen Buck, ja Chun uusi nimi oli Chuck. Fu mietti asiaa hetken ja päätti lähteä takaisin Kiinaan.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi

---
Ohjeita listaan liittyen (mm. unsubscribe)
http://tyk-ry.utu.fi/?sivu=tiedotus#kinfo
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20140215/34565c4d/attachment-0001.html