KINFO: Lauantailätinät 18.1.

Salli Keinänen salli.k.keinanen at utu.fi
La Tammi 18 12:10:12 EET 2014


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks.http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 TYY hakee tapahtumatuottajaa järjestämään Fastlaskiaista
1.2 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu

2. Tapahtumat
2.1 Bioshock

3. Sekalaista
3.1 Turun Kriisikeskuksen tukihenkilö -kurssi

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1

TYY hakee tapahtumatuottajaa järjestämään Fastlaskiaista



Haluatko päästä näkemään oman kädenjälkesi yhdessä Turun perinteisimmistä ja poikkitieteellisimmistä tapahtumista? Nyt sinulla on mahdollisuus hakea tapahtumatuottajaksi 4.3.2014 pidettävään Fastlaskiaiseen. Tapahtumatuottajana pääset vaikuttamaan ohjelmasisältöihin, kuitenkin perinteet huomioiden.



Fastlaskiaisen tuottaminen antaa ainutlaatuisen arvokasta työkokemusta suurten yleisötilaisuuksien järjestämisestä, projektien vetämisestä sekä tiimityöskentelystä kannustavassa ilmapiirissä, osana nuorekasta ja innostavaa työympäristöä. Tapahtumatuottajalle maksetaan projektin tuottamisesta 300 euron palkkio (sis. lomakorvauksen).



Tapahtumatuottajan tehtäviin kuuluu vastata tilavarauksista, tiedottamisesta, kuljetuksista, ohjelmasta sekä lupien, esiintyjien, järjestyksenvalvojien ja äänentoiston hankkimisesta, koko tapahtuman organisoinnista, yhteydenpidosta kaupungin muihin korkeakouluihin, tarvittavan siivouksen järjestämisestä, loppuraportoinnista sekä muista mahdollisista tehtävistä.



Edellytämme hakijoilta aloitteellisuutta, aktiivisuutta, yhteistyö- ja stressinsietokykyä. Kokemus tilaisuuksien järjestämisestä katsotaan eduksi. Tapahtumatuottaja saa työhönsä tarvittavaa tukea ja ohjausta, minkä lisäksi hänellä on käytössään edellisten vuosien materiaalit.



Tapahtumatuottaja työskentelee yhteistyössä TYYn, ÅAS:n, TUOn ja Noviumin hallituksien opiskelijakulttuurivastaavien sekä TYYn kulttuurisiiven kanssa. Tapahtumatuottaja saa tukea työhönsä opiskelijakulttuurivastaavilta. Tapahtumatuottajan esihenkilönä toimii TYYn pääsihteeri.



Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee palauttaa 26.1.2014 klo 12.00 mennessä osoitteeseen: TYY, Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 TURKU tai sähköpostitse osoitteeseen tyy-kulttuuri at utu.fi. Työ alkaa heti kun valinnan tulos on julkistettu ja jatkuu viikolle 11 saakka



TYY korostaa toiminnassaan avoimuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme saavamme hakijoiksi mahdollisimman runsaslukuista joukkoa eritaustaisia ihmisiä.



Lisätiedot:

Ilona Häsänen

TYYn hallituksen opiskelijakulttuurivastaava

(02) 276 9622

tyy-kulttuuri at utu.fi<mailto:tyy-kulttuuri at utu.fi>

********************************************************************************

1.2
1. Tule mukaan kansainväliseen ystävätoimintaan!
2. Yliopistoliikunnan kevätkausi on alkanut
3. SWING & DANCE -tanssiaiset 24.1.
4. To X With Love: keskustelu- ja ideointi-ilta Itä-Euroopan ihmisoikeuksista maanantaina 20.1.
5. Porin ylioppilasteatterin SpeksiYö
6. Beaver Hunters ja Damers etsii vielä uusia pelaajia!
7. Rekryn kevään ohjelma julkistettu
8. Turun OPKOn kristillistä opiskelijatoimintaa

* * *

1. Tule mukaan kansainväliseen ystävätoimintaan!

Oletko kiinnostunut vieraista kulttuureista? Kielistä? Tapaamaan uusia ihmisiä? Ryhdy ystäväksi ulkomaalaiselle opiskelijalle, opettajalle tai tutkijalle! Turkulaisten korkeakoulujen järjestämä kansainvälinen ystävätoiminta jatkuu taas kevätkaudella. Ohjelmaan haetaan nyt vieraista kulttuureista kiinnostuneita henkilöitä ja perheitä, jotka haluavat tutustuttaa ulkomaisia opiskelijoita, opettajia tai tutkijoita suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Ystävä voi olla Turussa tai sen ympäristössä asuva perhe tai henkilö. Pääsyvaatimuksena on vain avoin suhtautuminen vieraisiin kulttuureihin sekä peruskielitaito. Osallistujilta edellytetään sitoutumista toimintaan lukukauden ajaksi. Kevään hakuaika päättyy 20.1.2014.

Lisätietoja:
http://www.turkuamk.fi/fi/ajankohtaista/107/kansainvalinen-ystavatoiminta/
Joonas Niemi, p. 050 5985 628, s-posti: friendship.programme at turkuamk.fi<mailto:friendship.programme at turkuamk.fi>

Rekryn kevään ohjelma julkistettu

Turun yliopiston työelämäpalveluiden kevään kalenteri on alkanut täyttyä CV-klinikoista, harjoitteluinfoista yms. Katso koko ohjelma tapahtumakalenterista www.utu.fi/rekry<http://www.utu.ti/rekry>.

* * *

2. Yliopistoliikunnan kevätkausi on alkanut

Yliopistoliikunnan kevätkausi starttasi tiistaina 7.1.2014. Kuntosalia, avoimia palloiluvuoroja ja ohjattuja liikuntaryhmiä (ei kurssit, jotka merkattu K- kirjaimella aikatauluun) saa kokeilla ilmaiseksi kahden ensimmäisen viikon ajan ajalla 7.-19.1.2014. Tämän jälkeen mukaan pääsee maksamalla liikuntamaksun (koko vuosi 2013-2014 tai kevät 2014). Kevään 2014 liikuntamaksun hinta on 40 euroa ja se maksetaan Turun yliopiston verkkokaupassa (UTUshop): https://utushop.utu.fi/. Tee hyvä uuden vuoden päätös ja tule mukaan liikkumaan!

Lisätietoja: Yliopistoliikunta, liikunta at utu.fi<mailto:liikunta at utu.fi>

* * *

3. SWING & DANCE -tanssiaiset 24.1.

24.1.2014  Ovet aukeaa 19.30
Kåren, Hämeenkatu 22,20500, Turku

Collegium Musicum Turku järjestää tanssiaiset menneiden vuosikymmenten hengessä. Voit tulla kuluttamaan tanssikenkiäsi tai vain kuuntelemaan vauhdikasta, intohimoista, mukaansatempaavaa musiikkia. Hienoja sovituksia upeiden muusikoiden tulkitsemana. Paikalle voi tulla 19.30 alkaen ja baarista saat virvokkeita koko illanajan. Tervetuloa svengaamaan kanssamme!

Paikka: Kåren, Hämeenkatu 22, 20500, Turku
Liput: Ennakkoon 10/5, ovelta 15/7
Ennakkomyynti: Ella & Louis-musiikkiliike (Kauppiaskatu 13, sisäpiha)jaliput at cmtorkesteri.fi<mailto:liput at cmtorkesteri.fi>
Lisätietoja: www.cmtorkesteri.fi<http://www.cmtorkesteri.fi>

* * *

4. To X With Love: keskustelu- ja ideointi-ilta Itä-Euroopan ihmisoikeuksista maanantaina 20.1.

Olympialaiset tulossa, oikeudet hakusessa. Mitä Itä-Euroopassa ja Venäjällä tapahtuu? Miksi? Mitä Suomessa tehdään ja voi tehdä kanssaihmisten auttamiseksi rajojen takana? Tule Turun Kirjakahvilaan maanantaina 20.1 kl.17-19 jakamaan tietämystäsi tai tietämään lisää sekä ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa, jolla tuetaan maissaan vainottuja Itä-Euroopan ja Venäjän vähemmistöjä ja aktiiveja! Kakkutarjoilu. Tuo kaverisikin! Illan järjestää Voi Venäjä! -toimintaryhmä.

Lisätietoja: https://www.facebook.com/?sk=welcome#!/events/650544628320249/?fref=ts

* * *

5. Porin ylioppilasteatterin SpeksiYö

Porin ylioppilasteatteri järjestää valtakunnallisen SpeksiYö-opiskelijatapahtuman 7.-8. helmikuuta. Lauantain päätapahtumaan "minispeksikilpailuun" voi kerätä oman joukkueen ja ilmoittautua mukaan tapahtuman nettisivuilla. Minispeksikilpailussa   joukkueilla on vuorokausi aikaa käsikirjoittaa ja ohjata oma 30 minuuttia kestävä minispeksi, joka esitetään yleisölle lauantai-iltana. Kilpailun lisäksi viikonloppu täytyy erilaisesta kulttuuripainotteisesta oheisohjelmasta. Koko tapahtuma on kilpailijoille täysin maksuton!

Lisätietoja tapahtumasta: www.speksiyo.fi<http://www.speksiyo.fi>
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/647168391991710/
Ota yhteyttä: info at speksiyo.fi<mailto:info at speksiyo.fi>

* * *

6. Beaver Hunters ja Damers etsii vielä uusia pelaajia!

Turun yliopiston amerikkalaisen jalkapallon miesten ja naisten joukkueet etsivät vielä uusia pelaajia tälle kaudelle. Joukkueet järjestävät yhteisen try out -tapahtuman Educariumilla sunnuntaina 19.1.2014 klo 14.00-15.30. Jos siis olet kiinnostunut lajista, tule kokeilemaan! Vielä ei ole liian myöhäistä liittyä mukaan, koulimme sinusta yliopistojefun huippua kevään aikana! Ainoana vaatimuksena on halu pelata ja oppia uutta. Ilmesty siis Edulle ja käy tsekkaamassa tapahtuma myös Facebookista alla olevasta linkistä:
https://www.facebook.com/events/483497585095007/?ref_dashboard_filter=upcoming

* * *

7. Rekryn kevään ohjelma julkistettu

Turun yliopiston työelämäpalveluiden kevään kalenteri on alkanut täyttyä CV-klinikoista, harjoitteluinfoista yms. Katso koko ohjelma tapahtumakalenteristawww.utu.ti/rekry<http://www.utu.ti/rekry>.

* * *

8. Turun OPKOn kristillistä opiskelijatoimintaa

Tule mukaan kristilliseen opiskelijatoimintaan! Opiskelijaillat tiistaisin klo 18.00 osoitteessa Sirkkalankatu 4 (Kupittaan seurakuntakoti, 500m Yliopistonmäeltä etelään, Dentalian lähellä).

Tammikuun illat:
ti 21.1. Dialogia Jumalan kanssa, Matti Paavonperä
ti 28.1. Usko ja epäusko, Arto Kaarma

Katso kevään iltojen koko ohjelma osoitteesta www.opko.fi/turku/opiskelijaillat<http://www.opko.fi/turku/opiskelijaillat>
Tutustu toimintaamme nettisivuillamme: www.opko.fi/turku<http://www.opko.fi/turku> ja Facebookissa:www.facebook.com/opko.turku<http://www.facebook.com/opko.turku>

Turun OPKO eli Turun ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry on opiskelijoiden oma kristillinen yhdistys. Olemme TYYn alayhdistys ja järjestämme kristillistä toimintaa opiskelijoille ja muille saman ikäisille.
********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Bioshock eli vuoden alun shokeeraavimmat opiskelijabileet bailataan Monkeyssä keskiviikkona 22.1. klo 22->

Teemana on krooninen terveyshaitta, joten mieti miten se voisi sinussa näkyä ja pukeudu sen mukaan sillä parhaat palkitaan! Luvassa myös epänormaalin viihteellisiä teemakisoja, joiden voittajille tiedossa kadehdittavia palkintoja ;)

Sisään pääsee 3€:n hintaan ja loistokas merkki luvassa 300 nopeimmalle!
Liity tapahtumaan myös facebookissa https://www.facebook.com/events/196808127176906/?ref_dashboard_filter=upcoming

Bileet tarjoaa: IVA, Nucleus, Synapsi, Elba ja TYK

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Turun Kriisikeskuksen tukihenkilö -kurssi on alkamassa kuukauden päästä!

Kriisikeskuksella voi toimia tukihenkilönä lapselle/nuorelle tai maahanmuuttajalle, kriisipuhelinvastaajana tai nettivastaajana. Tällä hetkellä erityinen tarve on lasten/nuorten tukihenkilöistä ja kriisipuhelinvastaajista.

Tukihenkilönä pääset auttamaan toiminnallisin keinoin: esim. retkeilemällä, käymällä uimahallissa, korukurssilla tai vaikkapa kiipeilemällä. Tapaamisia on useimmiten 2krt/kk eli aikaa tukitoiminta vie minimissään n. 5h/kk. Ideana on tarjota lapselle turvallisen aikuisen seuraa ja iloisia hetkiä - monipuolisesti! Jonossa on tällä hetkellä 20 lasta/nuorta eli jokainen tukihenkilö on kullan arvoinen!

Kriisipuhelinvastaajana otat vastaan anonyymeja puheluita Kriisikeskuksen tiloissa. Vastausvuoroja suositellaan otettavaksi 1krt/kk ja ne ovat kestoltaan 4h. Puhelimen kautta kohtaat monenmoisia ihmisiä ja elämäntarinoita - yksikään ilta ei ole samanlainen!

Tällä hetkellä kurssilla on 4 vapaata paikkaa. Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä, niin sovitaan tapaaminen ja jutellaan lisää!

terv. Jenna

Jenna Trogen
Vapaaehtoistyön koordinaattori
Lounais-Suomen Mielenterveysseura/
Turun Kriisikeskus
jenna.trogen at turunkriisikeskus.fi<mailto:jenna.trogen at turunkriisikeskus.fi>
puh. 0505488977
Lisätietoja: www.turunkriisikeskus.fi<http://www.turunkriisikeskus.fi>
HUOM! Kriisikeskus muuttaa 18.12.2013
Uusi osoitteemme on Maariankatu 6 b 12.

Uusi tukihenkilökurssi on alkamassa 12.2.2014. Rekrytoimme kokoajan uusia innokkaita vapaaehtoisia! Lähde mukaan!

Ilo Auttaa -tapahtuma torstaina 13.2.2014 klo 15-18 välisenä aikana Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, Turku

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

– Bodaaminen muuttaa ihmistä merkillisellä tavalla.
– Millä tavoin?
– Tätini alkoi bodata tosi mielellä pari vuotta sitten, ja nyt hän on setäni.

Luento on informaation siirtoa luennoitsija suusta kuulijan paperille, sen käymättä välillä kummankaan aivoissa.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Salli Keinänen
Lauantailätinöiden päätoimittaja
sakakei at utu.fi


---
Ohjeita listaan liittyen (mm. unsubscribe)
http://tyk-ry.utu.fi/?sivu=tiedotus#kinfo
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: https://lists.utu.fi/pipermail/kinfo/attachments/20140118/36d0b20f/attachment-0001.html