KINFO: Tiistaiturinat 12.11.

Milla Kumin milla.kumin at utu.fi
Ti Nov 12 17:01:41 EET 2013


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Maanantaimaili vk 46
1.2 Äänestysinto kasvoi TYYn edustajistovaaleissa

2. Tapahtumat
2.1 Vähän Vinommat Liikennevalobileet 20.11. @Vegas Night Club
2.2 Sirkussitseille 21.11.
2.3 SIRKUSBILEET 21.11. @ VEGAS

3. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Maanantaimailissa viikolla 46:
 
1.       TYYn edustajistovaalien tulos on vahvistettu
2.       Kunnallispoliittinen opiskelijakysely 2013
3.       TYYn kunniajäsen Keijo Virtasen muotokuva julkistettiin 9.11.2013
4.       Valtteri Uusitalo on tämän vuoden Supertuutori
5.       Kopojen viini- ja valitusilta 22.11.
6.       KILPAILU: PARAS KV-TEKO 2013
7.       TYYn blogissa tällä viikolla
 
 
1. TYYn edustajistovaalien tulos on vahvistettu
 
TYYn keskusvaalilautakunta vahvisti 7.11.2013 kokouksessaan TYYn edustajistovaalien tuloksen. Tulos ei muuttunut alustavasta laskennasta. Vastavalittu edustajisto aloittaa toimintansa tammikussa 2014.
 
Tämänkertaisten edustajistovaalien ehdoton voittaja oli LexTuKYTyte-vaalirengas, joka sai 41 edustajistopaikasta 21. Vaalirengas on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja edustaa oikeustieteellisen tiedekunnan, lääketieteellisen tiedekunnan ja kauppakorkeakoulun opiskelijoita.
 
Äänestysprosentti vaalissa oli 35,54 %, mikä on selvästi valtakunnallisesti kaikkein korkein. Sekä ehdokkaiden että läpi päässeiden osalta sukupuolijakauma puolestaan näyttää hyvin erilaiselta kuin mitä se on TYYn jäsenistössä. TYYn jäsenistä 62 % on naisia, kun 355 ehdokkaasta alle puolet, 39 %, ja edustajistoon valituksi tulleista vain 24 % on naisia.
 
Edustajistovaalien tulos sekä lista varajäsenistä on nähtävillä TYYn nettisivuilla osoitteessa: http://www.tyy.fi/edustajistovaalit/edustajistovaalit/vaalitulos
 
EDUSTAJISTON PAIKKAMÄÄRÄT VAALILIITOITTAIN
Suluissa näkyy muutos nykyiseen edustajistopaikkamäärään verrattuna
 
Vaalirengas LEXTuKYTyTe:
Ryhmä Lex 4 (-)
TuKY-lista 11 (+2)
TYY terveeksi 6 (+2)
 
Vaalirengas Humanoidi:
Hybridiaani 5 (-)
Eduxi 3 (+1)
Humanistilista 1 (-1)
 
Vaalirengas Sinivihreät:
Oikeat 1 (-1)
Keskustaopiskelijat 0 (-)
 
Vaalirengas Punavihreät:
Vihreä lista 2 (-3)
Vihreä vasemmisto 3 (-)
 
Demariopiskelijat TOSY 2 (-1)
 
Soihdunkantajat 3 (+1)
 
TYRMY 0 (-)Top of Form
 
 
2. Kunnallispoliittinen opiskelijakysely 2013
 
Turun kaupunki ja Turussa toimivat ylioppilas- ja opiskelijakunnat; Turun yliopiston ylioppilaskunta, Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta, Åbo Akademis Studentkår, Studerandekåren Novium ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta haluavat tietää näkemyksesi Turusta opiskelukaupunkina. Kyselyn tuloksia käytetään opiskelijajärjestöjen vaikuttamistyön pohjana opiskelijoille paremman Turun puolesta.
 
Kysymyksiin vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Viimeksi vastaava kysely toteutettiin vuonna 2010, jolloin kyselyyn vastasi yli 3000 turkulaista opiskelijaa. Kysely toteutetaan korkeakoulujen opiskelijarekistereiden tietojen avulla. Rekisteritietoja ei luovuteta Turun kaupungin tai opiskelijajärjestöjen edustajille. Kyselyn vastaukset kootaan keväällä 2014 julkaistavaan raporttiin.
 
Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. Jos haluat osallistua arvontaan, jätäthän yhteystietosi kyselyn lopussa.
 
Kiitos ajastasi!
 
Vastaa kyselyyn osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/7E359AA4273E6D22.par
 
 
3. TYYn kunniajäsen Keijo Virtasen muotokuva julkistettiin 9.11.2013
 
Turun yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäsenestä, professori, rehtori emeritus Keijo Virtasesta maalattu muotokuva julkistettiin Turku-salissa lauantaina 9.11.
 
Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on kutsunut Turun yliopiston entisen rehtorin Keijo Virtasen ylioppilaskunnan kunniajäseneksi. Virtanen on tehnyt vuosikymmeniä yhteistyötä ylioppilaskunnan kanssa edistäen opiskelijoiden asiaa yliopistossa.
 
– Ylioppilaskunta on kiitollinen kunniajäsenemme Keijo Virtasen pitkästä ja ansiokkaasta työstä opiskelijan asian puolesta. Nöyränä osoituksena ylioppilaskunnan kiitollisuudesta saamme paljastaa Porthanin päivänä kunniajäsenen muotokuvan, joka ripustetaan näyttävälle paikalle Turku-saliin tulevienkin opiskelijasukupolvien nähtäväksi, toteaa ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Ville Valkonen.
 
Muotokuvan maalaa turkulainen taiteilija Erika Adamsson, joka tunnetaan realistisen ihmiskuvan yhdistämisestä viitteelliseen, lähes abstrahoituun ympäristöön. Aikaisempia julkisia muotokuvia hän on tehnyt Christoffer Taxellista (Åbo Akademi) ja prof. Reidar Grenmanista (TYKS).
 
Lue lisää osoitteesta: http://www.tyy.fi/ajankohtaista/2013/4286
 
 
4. Valtteri Uusitalo on tämän vuoden Supertuutori
 
Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) avasi alkusyksystä Supertuutori-kilpailun, jossa etsitään vuoden parasta tuutoria. Kilpailussa tuutoriryhmiä ja yksittäisiä ensimmäisen vuoden opiskelijoita pyydettiin ilmiantamaan oma tuutorinsa kilpailuun.
 
TYYssä pidetään tuutoreiden tekemää työtä tärkeänä, ja Supertuutorin valinnalla pyrimme kannustamaan ja palkitsemaan tuutoreita siitä ensiluokkaisen tärkeästä työstä, jota he tekevät uusien opiskelijoiden hyväksi. Valinnassa kiinnitetään huomiota avuliaisuuteen, omistautumiseen, yhteisöllisyyden korostamiseen ja erilaisten ihmisten huomioonottamiseen tuutoriryhmän toiminnassa.
 
Tänä vuonna Supertuutoriksi valittiin lääketieteen opiskelija Valtteri Uusitalo. Hän on suoriutunut tuutorin tehtävästään erinomaisesti, viestinyt aktiivisesti uusille opiskelijoille ja luonut heidän keskuuteensa vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Erityiseksi Valtterin tuutorina tekee hänen kykynsä tukea ja olla läsnä sekä vastata ryhmässä esiintyneisiin haasteisiin. Tätä taitoa pitivät arvossa sekä hänen uudet opiskelijansa että muut tuutorikollegat. Onnea, Valtteri, ja kiitos hienosta työstä uusien opiskelijoiden eteen!
 
Tänä vuonna hakemuksia tuli erityisen paljon, minkä vuoksi päädyimme Supertuutorin lisäksi valitsemaan myös kolme kunniamainintaa saavaa henkilöä:
 
Rohkaisija: Siiri Veijonen (oikeustiede)
 
”Siiri Veijonen on ollut rohkaiseva ja helposti lähestyttävä tuutori. Hän loi uusille opiskelijoille yhteenkuuluvuuden tunnetta ja auttoi heitä tutustumaan toisiinsa. Hän on aina vastannut kiperiin kysymyksiin ja pitänyt huolta ryhmästään. Siirin ansiosta ryhmäläisten oli helppo löytää ystäviä ja aloittaa elämä yliopisto-opiskelijana.”
 
Tiennäyttäjä: Noora Moilanen (maantiede)
 
”Tiennäyttäjän arvonimen saava Noora Moilanen on ottanut uudet opiskelijat avosylin vastaan ja pitänyt heitä vertaisinaan, jolle haluaa luovuttaa tiedon perintönsä. Hän on ollut aina läsnä ja nostattanut toivoa ja itseluottamusta: Yes we can, we have Noora.”
 
Viestijä: Paavo Palanterä (fysiikka)
 
”Fysiikan tuutori Paavo Palanterä ansaitsee viestijän arvonimen, sillä hän on aktiivisesti ollut yhteydessä sähköpostitse tuutoroitaviinsa tapahtumista sekä ihan vain ”mukavaa viikkoa” -posteilla. Paavo on myös pitänyt opiskelijoilleen tukiopetusta ja mennyt heidän kanssaan kaikkiin tapahtumiin.”
 
Onnea kaikille! Supertuutori ja kunniamaininnan saaneet tuutorit palkitaan myöhemmin TYYn toimistolla järjestettävässä kahvitilaisuudessa.
 
 
5. Kopojen viini- ja valitusilta 22.11.
 
#KOPOTIKOP!
 
Meillä on ilo kutsua Sinut TYYn edunvalvontavaliokunnan järjestämään kopojen viini- ja valitusiltaan!
 
MIKSI?
 
Koulutuspolitiikka ja edunvalvonta ovat tärkeintä, mitä tiedekunta- ja ainejärjestöissä voidaan tehdä. Tärkein avainhenkilö tämän toteutumisen kannalta on koulutuspoliittinen vastaava (eli sinä). Vaikka tekemäsi työ ei valtavirran mielestä ole kovin mielenkiintoista ja se on enemmän näkymätöntä toimimista, jotta kaikilla olisi hyvät edellytykset opiskella, me tiedämme työsi arvon ja se on korvaamatonta.
 
Kiitoksena työstäsi, EVVK järjestää kopoille yhteisen viini- ja valitusillan perjantaina 22.11. klo 18 alkaen TYYn saunalla. Iltaa eteenpäin siivittävät hauskat ohjelmat ja mukava yhdessäolo samanhenkisten ja -mielisten seurassa.  Kopo on lähimmäiselle aina kopo.
 
VALITUSTA JA VIINIÄ!
 
Viini- ja valitusillassa  on tietenkin mahdollisuus avautua kopoilun ihanuudesta ja ikävyydestä, huikeudesta ja haparoinnista. Mutta nimensä mukaisesti, valittaminen on erittäin jees! Tarjoamme myös viiniä reilusti, sillä kopot ovat sen ansainnut. Kaikkein janoisimpien  kannattaa tosin varustautua myös omalla pullolla, varmuuden vuoksi. EVVK haluaa myös tarjota rankan vuoden tehneille kopoille pientä sormiruokaa, joten nälissäkään ei tarvitse olla.
 
Lisäksi, jotta tunnelma pysyisi kuumana, kosteana ja hikisenä, saunakin pidetään päällä, joten oma pyyhe mukaan!
 
Jotta osaamme varata tarpeeksi ja riittävästi ruokaa ja juomaa, niin alustavat ilmoittautumiset 20.11 mennessä osoitteeseen: asta.vainionpaa at utu.fi
 
Lämpimästi tervetuloa!
 
PÄHKINÖITYNÄ:
MITÄ? Kopojen viini- ja valitusilta
MILLOIN? Perjantaina 22.11. klo 18
MISSÄ? TYYn saunalla
MIKSI? Koska Kopo on pop!
MUISTA? Pyyhe, mahdollisesti virvokkeita
ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄINFO? asta.vainionpaa at utu.fi
 
 
6. KILPAILU: PARAS KV-TEKO 2013
 
TYY:n kansainvälisten asioiden valiokunta järjestää tänä syksynä TYY:n alayhdistyksille kilpailun, jossa palkitaan vuoden 2013 paras kv-teko. Vielä on aikaa osallistua!
 
"Kv-teko" voi olla tapahtuma tai jokin muu panostus yhdistyksen kansainvälisyyteen, esimerkiksi englanninkielisen tiedotuksen lisääminen tai kv-opiskelijoiden kutsuminen mukaan toimikuntiin.
 
Kilpailuaika on 30.11.2013 asti. Kilpailuun osallistuvat yhdistykset lähettävät valiokunnalle 30.11. mennessä lyhyen raportin, josta käy ilmi, minkä tapahtuman tai toiminnan ovat järjestäneet, sekä miten se toteutui. Kilpailun voittaja valitaan raporttien perusteella joulukuun alussa. Voittaja saa palkinnoksi hienon todistuksen voitostaan, ja lisäksi kv-valiokunta tarjoaa voittajayhdistyksen edustajille saunaillan tarjoiluineen.

Valiokunta ottaa voittajaa valitessaan huomioon, kuinka paljon yhdistys on kv-teossaan kansainvälisyyteen panostanut ja miten hyvin teko onnistui. Valiokunta kuitenkin huomioi myös kekseliäisyyden sekä yhdistysten erilaiset resurssit, eli myös pienten yhdistysten kannattaa osallistua!
 
Lisätietoa kilpailusta voi kysellä: tksame (at) utu.fi tai jopenu (at) utu.fi
 
Vapaamuotoiset raportit pyydetään toimittamaan 30.11.2013 mennessä osoitteeseen: jopenu (at) utu.fi tai tksame (at) utu.fi

 
7. TYYn blogissa tällä viikolla
 
Virallisen edarivaalianalyysin tarjoaa Tuomo Liljenbäck. Lue lisää!

********************************************************************************

1.2
Äänestysinto kasvoi Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa
 
Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistovaalien tulos ratkesi keskiviikkoiltana 6.11.2013. Yli puolet edustajiston paikoista nappasi yksittäinen vaalirengas LexTuKYTyte.
 
Joka toinen vuosi käytävissä edustajistovaaleissa Turun yliopiston opiskelijat valitsevat ylimpään päättävään elimeen, edustajistoonsa 41 edustajaa. Ehdolle voi asettua kuka tahansa Turun yliopiston läsnä oleva opiskelija, ja äänioikeus on niin ikään kaikilla läsnä olevilla opiskelijoilla.
 
Edustajistossa mukana ensimmäistä kertaa kansainvälisiä opiskelijoita
 
Tämänkertaisten edustajistovaalien ehdoton voittaja oli LexTuKYTyte-vaalirengas, joka sai 41 edustajistopaikasta 21. Vaalirengas on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja edustaa oikeustieteellisen tiedekunnan, lääketieteellisen tiedekunnan ja kauppakorkeakoulun opiskelijoita. Vaalitulos tältä osin noudattaa valtakunnallista trendiä, sillä sitoutumattomien ryhmien asema suhteessa puoluepoliittisesti sitoutuneisiin ryhmiin parani kaikkien ylioppilaskuntien vaaleissa. Puoluepoliittiset ryhmät menettivätkin kaikista ryhmistä eniten paikkoja.
 
Ensimmäistä kertaa TYYn edustajistoon nousivat myös kaksi kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa. Tämä kertonee kansainvälisten opiskelijoiden aiempaa laajemmasta aktivoitumisesta yliopistopolitiikassa sekä toisaalta myös siitä, että jo pitkään toimineet ryhmät ovat panostaneet siihen, että heidän toimintaansa voi osallistua myös englannin kielellä. Monet ryhmät ovat tämänkertaisissa vaaleissa esimerkiksi panostaneet englanninkieliseen viestintään.
 
Sekä ehdokkaiden että läpi päässeiden osalta sukupuolijakauma puolestaan näyttää hyvin erilaiselta kuin mitä se on TYYn jäsenistössä. TYYn jäsenistä 62 % on naisia, kun 355 ehdokkaasta alle puolet, 39 %, ja edustajistoon valituksi tulleista vain 24 % on naisia.
 
Äänestysprosentti valtakunnallisesti paras
 
TYYssä ollaan erittäin tyytyväisiä äänestysaktiivisuuden nousuun. Äänestysprosentti oli 35,54 %, mikä on selvästi valtakunnallisesti kaikkein korkein.
 
– Turussa yliopiston kampusalue on tiivis toisin kuin monissa muissa yliopistoissa, joten kampanjatyötä on verrattain helppo tehdä. Toisaalta olemme tietoisesti tehneet paljon töitä aktiivisuuden nostamista edistääksemme ja tuoneet selvästi esiin, miksi opiskelijoiden kannattaa äänestää, kertoo TYYn edustajistovaalien koordinaattori Nuppu Ervasti.
 
Äänestysintoa on pyritty kasvattamaan myös helpottamalla itse äänestystä. Tämänkertaiset vaalit käytiinkin ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisesti siten, että sekä ennakkoäänestyksessä että varsinaisina vaalipäivinä äänestys tapahtui pelkästään sähköisesti. Käytännössä opiskelijat pystyivät äänestämään miltä tahansa tietokoneelta.
 
– Varsinaisiksi vaalipäiviksi järjestimme toki äänestyspisteitä kampukselle, sillä onhan siinä aina tunnelmaa, kun pääsee sermin taakse antamaan äänensä. Toisaalta tällä tavalla tavoitimme myös niitä äänestäjiä, jotka ovat onnistuneet pysyttelemään sähköisen tiedotuksemme varjossa, Ervasti tähdentää.
 
Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien koko tulos on nähtävissä TYYn internetsivustolla osoitteessa www.tyy.fi/edustajistovaalit/edustajistovaalit/vaalitulos. 
 
Lisätiedot:
 
Rauli Elenius                                                            
pääsihteeri                                                                
puh. 040 055 1931                                                   
tyy-paasihteeri at utu.fi 
 
Nuppu Ervasti
edustajistovaalien koordinaattori
nsmerv at utu.fi


********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Facen etusivu täyttyy parisuhde- ja bailauspäivityksistä ja sinä vain istut kotona halaillen peiton kulmaa, kuulostaako tutulta? Pois moiset murheet, sillä Anglica, Asteriski ja Homoglobiini järjestävät jälleen vastalääkkeeksi Vähän Vinommat Liikennevalobileet 20.11. Vegasissa!

Nämä zembalot tuottavat varmempaa tulosta kuin internetin elitistiset seuranhakupalstat! Kääräise ranteeseesi panta siviilisäätysi mukaan. Kannata punaista, jos olet onnellisesti varattu ja tulit vain hurjana humppaamaan. Oranssin pannan käyttäjät arpovat vielä parisuhteen ja sinkkuilun välillä ja vihreää edustavat juhlijat eivät pahastu tanssiseurasta ja pilkkeestä silmäkulmassa! Lisäselkeytyksenä on hyvä pälyillä ranteita, että haetaanko miespuolista (vaaleansininen panta) vai naispuolista (vaaleanpunainen) seuraa. Viestiä on toivottavaa vahvistaa muuta vaatetusta myöten. Voisiko tämä enää helpompaa olla?

Tule nauttimaan liikennevalojen väriterapiasta vain kahden euron hinnalla!

Summa summarum:

MITÄ: Vähän Vinommat Liikennevalobileet 2013
MISSÄ: Night Club Vegas
MILLOIN: Ke 20.11.2013
MIKSI: Diskovaloja ja –värejä höystettynä mahtimusikilla kera sinkkulihan! 
Sisäänpääsy: 2€

FB: https://www.facebook.com/events/619427474765849/

********************************************************************************

2.2
Hyvät naiset ja herrat! Sirkus saapuu kaupunkiin! 

Skandica ja Germanica järjestävät yhteisvoimin Sirkussitsit torstaina 21.11! Paikkana on osakuntasali Yo-talo B:ssä (Rehtorinpellonkatu 4 B) ja sitsit starttaavat klo 18:00. Olethan ajoissa, sillä myöhästyjille on luonnollisesti luvassa rangaistus...

Lysti kustantaa holillisena 15 e ja holittomana 12 e. Hintaan sisältyy alku-, pää- ja jälkiruoka, kaksi pöytäjuomaa, snapsi ja punssi.

Ilmoittautuminen osoitteessa http://digit.fi/enrol.php?v=event&id=39...6.

Pukeudu teeman mukaisesti, olitpa sitten trapetsitaiteilija tai leijonankesyttäjä, ja saavu viettämään hullunkurista sitsi-iltaa tirehtöörin johdolla!

Ilta jatkuu yökerho Vegasissa Germanican ja Deltan Sirkusbileissä! https://www.facebook.com/events/179006392302523/?fref=ts 

Ps. Jos et halua tulla varsinaisesti sitsaamaan, mutta haluaisit silti päästä mukaan tapahtumaan, niin ilmoittaudu tarjoilijaksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tianpy at utu.fi "

Tapahtuma myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/374914565976421/

********************************************************************************
 2.3
Sirkus saapuu kaupunkiin!

Opiskelijajärjestöt Delta ja Germanica toimivat tirehtööreinä, kun Turun hauskin sirkus valtaa Nightclub Vegasin tanssilattian ja baaritiskit torstaina 21.11. Tule sinäkin kokemaan huikeita elämyksiä ja piristymään harmaan marraskuun keskellä! Näissä bileissä kohtaat takuuvarmasti niin hulvattomia klovneja, notkeita akrobaatteja kuin muitakin hauskoja hahmoja. Löytyykö sinun sisältäsi mahdollisesti innokas jonglööri, peloton miekannielijä tai vaikka huimapäinen nuorallakävelijä? Jos osaat tuhat ja yksi korttitemppua (tai edes baari-illan jälkeisen katoamistempun), käytät vapaa-aikasi opettamalla lemmikkikissaasi hyppäämään vanteen läpi tai olet aina halunnut käyttää sirkustirehtöörin hattua, nämä kekkerit ovat todellakin sinua varten!

Esitys alkaa klo 22 ja piletit maksavat 3 € kappaleelta. Ensimmäisiksi paikalle ehtiville luvassa hupaisa haalarimerkki! Muista myös pukeutua teeman mukaiseen asuun, sillä illan paras kostyymi palkitaan. Hauskanpito alkakoon!!! 

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/179006392302523/?fref=ts

********************************************************************************
********************************************************************************

3. Loppukevennys

Miten piltit löysivät labraan?
- Helmi neuvo ne.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Milla Kumin
Lauantailätinöiden päätoimittaja
milla.kumin at utu.fi