KINFO: Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokuntaan haetaan varajäsentä

Venla Kumpulainen venla.kumpulainen at utu.fi
To Apr 11 18:38:34 EEST 2013


TURUN YLIOPISTON MATEMAATTIS-LUONNONTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN JOHTOKUNTAAN HAETAAN VARAJÄSENTÄ 1.5.2013 ALKAVAKSI JA 31.12.2013 LOPPUVAKSI KAUDEKSI

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokunta on keskeinen opiskelijoiden edunvalvonnan paikka ja tiedekunnan korkein päättävä elin.

Tiedekunnan johtokunnan tehtäviin kuuluu  mm. kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, tehdä ehdotukset toiminta- ja taloussuunnitelmaksi ja vuotuiseksi talousarvioksi sekä päättää tiedekunnalle myönnettyjen voimavarojen jakamisen suuntaviivoista; hyväksyä opetussuunnitelmat; hyväksyä väitöskirjat ja lisensiaatintutkimukset sekä myöntää väittelyluvat sekä tehdä esitys tiedekuntaan vuosittain otettavien uusien opiskelijoiden määrästä ja päättää valintaperusteista. Kolmasosa johtokunnan jäsenistä on opiskelijoita. Opiskelijajäsenen valitsemisessa kiinnitetään huomiota mm. aiempaan kokemukseen korkeakouluhallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta.

Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu täyttämällä oheisen linkin takaa löytyvä sähköinen lomake (http://www.tyy.fi/node/2701) maanantaihin 22.4.2013 klo 12 mennessä. Valinta tehdään yhteistyössä tiedekuntajärjestön kanssa, ja järjestöltä pyydetään lausunto hakijoista ennen kuin TYYn hallitus päättää johtokunnan täydentämisestä.

Opiskelijajäseniksi ovat TYYn ohjesäännön mukaan hakukelpoisia henkilöt, joilla on oikeus suorittaa alempi korkeakoulututkinto, ylempi korkeakoulututkinto, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto, erikoislääkärin tai erikoishammaslääkärin opinnot Turun yliopistossa.  Hakukelpoisuuden edellytyksenä on lisäksi se, että opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan johtokunnan opiskelijajäseniä valittaessa hakukelpoisia ovat vain kyseisen tiedekunnan opiskelijat. Hakukelpoisia eivät kuitenkaan ole henkilöt, jotka ovat päätoimisessa, vähintään kuusi kuukautta kestävässä työsuhteessa yliopistoon. Päätoimisuuden rajana pidetään 20 tuntia viikossa.

Lisätietoja:
koulutuspoliittinen asiantuntija Jukka Vornanen, tyy-koposihteeri at utu.fi, puh. (02) 276 9613


terveisin
Venla Kumpulainen
TYK ry:n biokemian kopo