KINFO: Tiistailätinät 2.4

Milla Kumin milla.kumin at utu.fi
Ti Apr 2 20:30:58 EEST 2013


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Tervetuloa TYYn opintotukikakkukahveille pe 12.4. klo 15 Turku-saliin
1.2 TYY ja yliopisto etsivät vuoden parasta opettajaa ja opintojaksoa

2. Tapahtumat
2.1 Poikkitieteellinen Fantasia 2013 ke 3.4.
2.2 Trivial Perseet 2013 25.4
2.3 Sklubittaa!
2.4 Neuroviisut 2013
2.5 Heilabileet 4.4. @ Marilyn

3. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Opiskelijoiden työ tuotti tulosta ja opintotuki säilyi kehysriihessä opintorahapainotteisena tavoitteidemme mukaisesti. Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille!

Kutsumme teidät kiitollisina juhlimaan kanssamme hyviä opintotukiratkaisuja kakkukahveille perjantaina 12.4. klo 15-16. Kahvit järjestetään Turku-salissa, Ylioppilastalo A:n toisessa kerroksessa osoitteessa Rehtorinpellonkatu 4 A.


Terveisin

Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus

********************************************************************************

1.2
VUODEN OPETTAJA JA OPINTOJAKSO 2013

Turun yliopiston opiskelijoilta ja henkilökunnalta pyydetään ehdotuksia vuoden 2013 opettajaksi ja opintojaksoksi.

Onko professorisi erityisen innostava? Yhdistääkö seminaarisi ohjaaja tutkimuksen ja opetuksen poikkeuksellisen hyvin? Oliko jokin opintokokonaisuus lukuvuoden huippukohta? Tee 26.4. mennessä esitys vuoden opettajasta tai opintojaksosta! 

Ehdotuksen voi tehdä vähintään kaksi opiskelijaa, TYYn alayhdistys, vähintään kaksi henkilökunnan jäsentä tai yliopiston yksikkö. Valinnan suorittavat Turun yliopiston rehtori ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja opintoasiainneuvoston ja ylioppilaskunnan esityksistä.

Tarkemmat hakukuulutukset löydät täältä: http://www.tyy.fi/ajankohtaista/2013/3806
 

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Poikkitieteellinen Fantasia 2013 – kaikki on mahdollista!
 
Mikä on parempi tapa päättää pääsiäinen kuin kunnon poikkitieteelliset bileet? Turun KY, Lex, TLKS ja THLKS järjestävät yhteistuumin keskiviikkona 3.4. bileet, joissa kaikki on mahdollista. Vai onko… Tule The Monkeyyn ja ota selvää!
 
Mitä: Fantasia 2013 – TuKY, Lex, TLKS ja THLKS 
Missä: The Monkey
Milloin: ke 3.4. klo 22 alkaen
Mitä maksaa: 4e, ennakkoliput https://www.lyyti.fi/ilmoittaudu/Fantasia_2013__TuKY_LEX_TLKS_THLKS_5239
Pukukoodi: haalarit, fantasia
FB-event: https://www.facebook.com/events/286085694856555/?fref=ts 


********************************************************************************

2.2
TRIVIAL PERSEET 2013 25.4

Huhtikuun ja kevään valjetessa myös vappu alkaa pikku hiljaa kolkutella eteisessä ja takaraivossa. Vapun saapuessa lähestyy myös vappuviikolle lähtölaukauksen antava P-klubin Trivial Perseet! 

Trivial Perseissä kierretään Turun kampusalueella sijaitsevia rasteja 3-6 hengen joukkueissa. Rasteilla testataan joukkueen tietämystä Trivial Pursuitin mieltä ylentävässä hengessä.  Jokainen rasti vastaa siis yhtä Trivial Pursuitin väriä.

Rasteilla kysymyksiin vastaa kolme joukkueen jäsentä niin kauan kunnes jokainen on vastannut kerran oikein. Jokaisesta väärästä vastauksesta saa yhden pisteen ja vähiten pisteitä saanut joukkue voittaa jatkojen yhteydessä jaettavan megalomaanisen upean palkinnon! Myös parhaiten pukeutunut joukkue palkitaan, joten teemaan kannattaa panostaa!

Rastihenkilökunta saa vaikuttaa pistemäärään esim. esimerkillisen tiimihengen, loistavan teeman tai muun spektaakkelimaisen toiminnan perusteella harkintansa mukaan.

Tapahtuma alkaa 25.4 P-klubin toimistolta (Rehtoripellonkatu 4, Ylioppilastalo A) klo 15.30 alkaen porrastetusti. Jokaiselle joukkueelle ilmoitetaan lähtöaika ja maksuohjeet sähköpostilla ilmoittautumisen hyväksymisen yhteydessä. Loppurastille on ehdittävä viim. kello 22.00 josta matka jatkuu kohti The Monkeyta ja huikeita jatkoja.

Lysti kustantaa 8 euroa sisältäen rastikierroksen, haalarimerkin sekä pääsyn jatkoille.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 10.4 klo 12.00. Aikaisemmin ilmoittautuneita ei oteta huomioon.

Yksi joukkueen jäsen ilmoittaa koko joukkueen ja ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi sekä joukkueen, että sen jäsenten nimet. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen trivialperseet2013 at gmail.com

Tapahtuma täyttyy nopeasti, joten olethan nopea, mikäli mielit joukkueinesi mukaan. Joukkueet joissa on vähintään 3 P-klubin jäsentä omaavat tapahtumaan 20 joukkueen kiintiön.

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin tapahtumaan liittyvä asia otathan yhteyttä sähköpostitse trivialperseet2013 at gmail.com

Vappua odotellessa,

P-klubin hallituksen puolesta
Venla Ellilä, P-klubin kulttuurivastaava

********************************************************************************
 
2.3
Liian monesti Lynissä eri releissä ja täysin samalla meiningillä? Sklubi ry:n värväämät deejiit ja heidän muodostama musiikillinen syli tanssittaa tai muuten tyydyttää sinut 99% varmuudella perjantaina 12.4. TVO:lla klo 21 alkaen mikäli vahvan tanssittava, uusi bassomusiikki soittaa sielusi säveliä. Tarjottimella on neljä kappaletta isoja klubeja useiden vuosien kokemuksella rokanneita deejiitä valikoituine musiikkiselektioineen:

Dj Mikael
(Slam It!, Sub Root, Vibrations)
Noin kymmenen vuoden kokemuksella lukemattomia dj-keikkoja ympäri Helsingin tehnyt Mikael on 6. Linjalla järjestettävän Slam It! –klubin yksi resident-dj Tes La Rokin, Deston ja Dead-O:n lisäksi. Hän pitää omaa klubiaan sekä LASin kanssa Mbarissa että Eiboun ja HMR:n kanssa Pacificossa.

LAS
(Sub Root, Black Box, Signal Life)
Monesti musiikkiaan jo julkaissut LAS on yksi suomalaisen uuden bassomusiikin suurista lupauksista. Poikkeuksellisen suurella sydämellä yleisöä tanssittava LAS on buukattu keväällä myös New Yorkiin välittämään kansalle vaikutuksiaan.

Dj Eibou
(Vibrations)
Vuodesta 2006 asti soittanut dj löysi trap-musiikin muhkeat mahdollisuudet viime syksynä, jonka jälkeen sitä oli pakko päästä soittamaan yleisölle. TYYn 2012 vuosijuhlaviikolla järjestetyillä TYY-tansseilla Eibou poistui settinsä jälkeen lavalta aplodien saattelemana.

Dj HMR
(Vibrations, TYEMYY)
Mikaelin kanssa samoihin aikoihin dj-uransa aloittanut HMR on TYEMYYn niin sanottuja peruskallio-deejiitä. Dj-setit ovat kerta toisensa jälkeen sen verran tiukkaa toimitusta niin muun muassa housen, technon, dubstepin, junglen ja dnb:n saralla, ettei HMR suostu tarjoilemaan jengille mitään millään muulla kuin hänen omalla hyväksi havaitulla tavallaan.

Sklubittaa –klubin musiikkityylit ovat dubstep, trap(mm. ”Harlem Shake”) ja illan aloittava loungahtava house.
Nämä bileet ovat vain sattumalta opiskelijabileet, sillä tämän tason herkkua harvemmin Turusta löytyy. Dj:t hoitelevat sinut TVO:n erittäin läskin bassotoiston voimin. Kannattaa tulla ajoissa, sisään mahtuu reilu 100 henkeä. OPM. Julisteen grafiikkaa mukaileva haalarimerkki sadalle ensimmäiselle sisältyy viiden euron sisäänpääsyyn.

TERVETULOA!

Tapahtuman juliste:
http://dl.dropbox.com/u/5278898/sklubittaa2.jpg


********************************************************************************

2.4
USKOMATTOMAT, SEKSIKKÄÄT, ODOTETUT, IHMEELLISET, POIKKITIETEELLISET NEUROVIISUT OVAT TAAS TÄÄLLÄ! Tämän vuoden Neuroviisut teille tarjoaa Turun yliopiston psykologian ainejärjestö Fobia!

Tule kilpailemaan parhaan kultakurkun asemasta armottomassa Karaoke-kisailussa. Osasit laulaa tai et, paikalle kannattaa tulla, sillä luvassa on harvinaisen mahtavat ja jättimäiset poikkitieteelliset bileet. Paikalle saapuu opiskelijoita kaikista Turun korkeakouluista, AMK:sta yliopistoon. ÄLÄ SIIS MISSAA TÄTÄ!!

Neuroviisut järjestetään 18. huhtikuuta klo 22-04 perinteisesti Lynissä. Karaoke-kilpailun ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN ON AUKI ja tapahtuu nettilomakkeen kautta http://goo.gl/TRs95. Myös paikan päällä ehtii vielä alkuillasta ilmottautumaan Atlantis baarin puolella (joka on osa Lyniä). Jos osallistut kilpailuun, saavuthan paikalle hieman ennen klo 23.

Ankara ja arvostettu tuomaristomme valitsee kisan päätteeksi voittajan, joka palkitaan kunnialla, juomalipuilla ja yllätyspalkinnolla. Kisan voittajan ainejärjestö saa myös kunnian järjestää seuraavan vuoden kisailut.

Sisäänpääsymaksu vain kolme euroa, ja kun saavut paikalle 100:n ensimmäisen joukossa, saat upean Neuroviisut-aiheisen haalarimerkin.
 
Linkki facebook-eventtiin: http://www.facebook.com/#!/events/121621201361061/
TULE LAULAMAAN, TANSSIMAAN JA PITÄMÄÄN HAUSKAA!!

MITÄ: Jokavuotinen poikkitieteellinen karaokekisa, Neuroviisut
MISSÄ: Night Club Marilyn
MILLOIN: 18.4 klo 22 alkaen
MITÄ MAKSAA: 3 e (100:lle ekalle haalarimerkki)
********************************************************************************

2.5
Etkö saanut tarpeeksi munaa pääsiäisenä? Karkasiko tipusi pääsiäispupun matkaan? Pelastuksen näihin ja muihin ongelmiin tarjoaa Deltan ja Synapsin järjestämät Heilabileet, jotka pidetään Marilynissa 4.4.

Tarjolla on jos jonkinnäköistä tipua ja yllätysmunaa. Aamullakaan vierestä ei katsele noita-akka, sillä pääsiäisen mentyä nekin ovat palanneet Kyöpelinvuorelle. 

Etsit sitten seuraa tositarkoituksella tai tipua lievittämään suurinta ikävää, tule ihmeessä tarkastamaan Nightclub Marilynin tarjonta! 

Nopeimmille on tarjolla söpö haalarimerkki!
Tapahtuma facebookissa http://www.facebook.com/events/507613702618744/

********************************************************************************
********************************************************************************

3. Loppukevennys

2. huhtikuuta... 
•	1513 – Juan Ponce de Leon kävi ensimmäisenä tunnettuna eurooppalaisena Floridassa.
•	1755 – Kommodori William James valtasi Severndroogin merirosvolinnoituksen Intian länsirannikolla.
•	1792 – Yhdysvaltain kongressi sääti virallisen asetuksen (Coinage Act) dollarista laillisena maksuvälineenä.
•	1801 – Napoleonin sodat: käytiin Kööpenhaminan taistelu, jossa brittiläiset tuhosivat tanskalaisten laivaston.
•	1865 – Yhdysvaltojen sisällissota: Etelävaltioiden presidentti Jefferson Davis ja suurin osa hänen ministereistään pakeni Etelävaltioiden pääkaupungista Richmondista.
•	1902 – Los Angelesissa avattiin Yhdysvaltojen ensimmäinen elokuvateatteri, ”Electric Theatre”.
•	1917 – Ensimmäinen maailmansota: Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson pyysi Yhdysvaltain kongressia julistamaan sodan Saksalle.
•	1930 – Haile Selassiesta tuli Etiopian keisari.
•	1942 – Suomi siirtyi ensimmäistä kertaa kesäaikaan. Käytäntöä ei kuitenkaan jatkettu seuraavana vuonna.
•	1972 – Näyttelijä Charlie Chaplin kävi Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun hänet oli leimattu kommunistiksi 1950-luvun alkupuolen ”Punaisen vaaran” vuosina.
•	1972 – Vietnamin sota: pääsiäishyökkäys alkoi. Pohjois-Vietnamin 304. divisioona valtasi Quang Tri -provinssin pohjoiset osat.
•	1982 – Falklandin sota Argentiinan ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä puhkesi Argentiinan vallattua briteiltä Falklandinsaaret.
•	1989 – Asus Computer inc. perustettiin.
•	1992 – Mafiapomo John Gotti tuomittiin New Yorkissa murhasta ja rahankiristyksestä. Hänet määrättiin myöhemmin elinkautiseen vankeusrangaistukseen.
•	1993 – Marlboroperjantai: Philip Morris ilmoitti laskevansa Marlboro-savukkeiden hintaa 20 % ja aiheutti suuria tappioita useille muillekin suurille yrityksille.
•	2002 – Israelin joukot aloittivat Jeesuksen syntymäkirkon piirityksen Beetlehemissä. Kirkossa oli arviolta 200 palestiinalaista.
•	2012 – UTairin lento 120 joutui onnettomuuteen Tjumenin lähellä Venäjällä.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Milla Kumin
Lauantailätinöiden päätoimittaja
milla.kumin at utu.fi