KINFO: Biokemistien ATK-kurssi suunnitteilla - etsitään opettamisesta kiinnostuneita!

Venla Kumpulainen venla.kumpulainen at utu.fi
Su Maalis 10 12:30:44 EET 2013


Hei sinä ATK-taitoinen!

Oletko taitava ja osaava tietokoneohjelmien käyttäjä? Oletko innostunut jakamaan omia taitojasi eteenpäin opetuksen merkeissä rahallista korvausta vastaan? 

Biokemialla on ollut jo jonkin aikaa kysyntää kurssille, jossa opetettaisiin yleisten ja tarpeellisten tietoko-neohjelmien kuten MS Excelin ja Originin käyttöä. Tietokoneohjelmien käytön hallitseminen on lähes välttämätöntä esimerkiksi työselostusten laatimisessa, ja osalla opiskelijoista ilmennyt ongelmia näiden ohjelmien käyttämisessä.

Ainejärjestömme on suunnitellut osallistumista Turun yliopiston ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan yhdessä järjestämään Universitas Turku -hankkeeseen, jonka tavoitteena on saada opiskelijat käyttämään tietojaan ja taitojaan hyväksi opetuksen järjestämisessä. Tavoitteena on järjestää opiskelijoiden vetämä kurssi, josta on hyötyä opinnoissa. Tällaisen kurssin järjestämistä varten on mahdollista hakea projektiavustusta 28.3. mennessä, ja tällä hetkellä kartoitammekin mahdollisuuksia järjestää tietokoneohjelmien käyttöön liittyvää kurssia biokemian opiskelijoille.

Projektirahoitusta hakeaksemme meidän on kuitenkin tiedettävä, löytyykö joukostamme opiskeli-ja/opiskelijoita, jotka olisivat valmiita opettamaan perustietokoneohjelmien käyttöä. Projektirahoituksen ansiosta kykenemme maksamaan opetustyöstä pienen, rahallisen korvauksen, jonka suuruus tarkentuu projektirahoituspäätöksen varmennuttua. Kurssin suunniteltu järjestämisajankohta olisi ensi syyslukukaudella, ja kurssi olisi suunnattu ensisijaisesti biokemian ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille. Kurssilla olisi tavoitteena opettaa etenkin laboratoriotulosten käsittelyä ja kuvaajien ym. piirtämistä tietokonetta hyväksi käyttäen. 

Jos olet kiinnostunut kurssin järjestämisestä, ota mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään keskiviikkona 20.3. yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen veviku at utu.fi. 


Terveisin TYK ry:n hallitus