KINFO: Lauantailätinät 9.3.

Milla Kumin milla.kumin at utu.fi
La Maalis 9 12:36:46 EET 2013


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu

2. Tapahtumat
2.1 Savo-Karjalaisen Osakunnan Paavibileet ke 13.3. @ The Monkey
2.2 The Day of Legendary Heroes
2.3 Anglica, Kritiikki and Skandica present: 155 meets 007!
2.4 AATUa fiilistelemään: Jäänsärkijäbileet 20.3. Night Club Marilynissä ja Vegasissa
2.5 Erittäin Speksikäs -speksibileet 13.3. @ Vegas

3. Sekalaista
3.1 Työterveyslaitos etsii koehenkilöitä tutkimukseen

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Tässä mailissa
 
1. Sosiaalinen media työnhaussa 13.3.
2. Yhdessä syrjintää vastaan! -kannanotto yhdenvertaisuuden puolesta 19.3.
3. Amnesty kouluttaa: Pakolaisten ja siirtolaisten oikeudet la 23.3.
4. Vinokino hakee festivaalikoordinaattoria
 
---
 
1. Sosiaalinen media työnhaussa 13.3.
 
Aika: ke 13.3.2013 klo 14.15-16.00 
Paikka: Rekry, Auditorio Agricola, Henrikinkatu 1 b, 2.krs 
 
Löytyykö sosiaalisesta mediasta töitä minulle? Miten hyödynnän verkostojani työnhaussa - ja mitkä ovat verkostoni? Entä miten rakennan uskottavan profiilin sosiaaliseen mediaan? Miten minun tulisi käyttäytyä sosiaalisessa mediassa, jotta olisin uskottava työnhakija? 
 
Kurssi vastaa näihin kysymyksiin, käy läpi tärkeimmät sosiaalisen median työkalut, ja antaa vinkkejä siihen, miten sosiaalisesta mediasta saa suurimman hyödyn työnhaussa. 
 
Kouluttajana Laura Johansson, 
Lvngroom Oy / Arbetsforum vid Åbo Akademi 
sosiaalisen median asiantuntija, KTM
 
---
 
2. Yhdessä syrjintää vastaan! -kannanotto yhdenvertaisuuden puolesta 19.3.
 
Tule mukaan tiistaina 19.3. klo 17.00 Turun Kauppatorille muodostamaan ihmisketjuna kansainvälinen rauhanmerkki. Rentohenkinen tempaus on kannanotto yhdenvertaisuuden puolesta ja syrjintää vastaan.
 
Tunnettu rauhanmerkki luodaan tällä kertaa siis käsi kädessä seisovista ihmisistä. Hetken ajaksi Kauppatori muuntautuu ilon, yhdessä tekemisen ja musiikin areenaksi – Tule kokemaan, mitä joukolla saadaan aikaan!
 
Tapahtuman järjestää TYYn kansainvälisten asioiden valiokunta osana rasisminvastaista viikkoa.
 
---
 
3. Amnesty kouluttaa: Pakolaisten ja siirtolaisten oikeudet la 23.3.
 
Jokainen yö syyttömänä poliisivankilassa on kestämätön. Jokainen matka vuotavalla veneellä pimeällä Välimerellä on hengenvaarallinen. Jokainen hajotettu perhe on tragedia. Jokaisella on oikeus hakea turvaa.
 
Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International järjestää koulutuksen pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksista Turussa lauantaina 23.3.2013. Koulutus on suunnattu kaikille pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksista kiinnostuneille. Tarkempi ohjelma löytyy viestin lopusta.  Lämpimästi tervetuloa!
 
"Mediassa käyty keskustelu pakolaisuuden ongelmista yksinkertaistaa niitä usein niin paljon, että totuus vääristyy. Amnestyn koulutus tärkeästä aiheesta tähtää siihen, että maahanmuuton moninaisuutta ymmärrettäisiin entistä paremmin", toteaa koulutuksen vetäjä, oikeustieteen tohtori Ida Staffans.
 
Koulutus järjestetään Turun keskustan tuntumassa, Åbo Akademin Arkenilla (Tehtaankatu 2, Turku).
 
Pyydämme ilmoittautumaan koulutukseen 20.3.2013 mennessä. Paikkoja koulutukseen on kuitenkin rajoitetusti, joten toimi nopeasti!
 
Lisää tietoa ja ilmoittautumisen ehdot: http://bit.ly/WhIRTZ
 
Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella tästä: http://bit.ly/YEcQ6N
 
Ohjelma lauantaina 23.3.:
 
9.30 - 10.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen
10.00 - 13.00 Miksi ja miten Amnesty tekee pakolaistyötä? Pakolaisuus: oikeudellinen perusta, julistus, sopimukset ja tilastot. Oikeustieteen tohtori Ida Staffans, Amnestyn oikeudellinen asiantuntija Susanna Mehtonen
13.00 - 14.30 Lounas ja kahvi sekä tietoiskuja Amnestystä
14.30 - 16.30 The Closed Sea -elokuva ja akvaariokeskustelu elokuvasta.
16.30 Koulutuspäivän lopetus, palaute ja ohjeistus illaksi.
19.00 Iltaohjelmaa Turun Klubilla. Iltaohjelmasta vastaa Amnestyn Turun ryhmä.
 
Lisätietoja:  toimistosihteeri Anna Nurmi (etunimi.sukunimi at amnesty.fi), 09 5860 440 (ma-to 12-16).
 
---
 
4. Vinokino hakee festivaalikoordinaattoria
 
Vinokino on vuodesta 1992 alkaen järjestetty turkulainen homo-, lesbo-, bi- ja transelokuvia esittävä elokuvafestivaali. Turun seudun Setan (TuSeta) vapaaehtoisvoimin järjestämä Suomen suurin queer-elokuviin keskittynyt festivaali järjestetään perinteisesti Turussa lokakuun viimeisenä viikonloppuna (pe–su), jonka jälkeen festivaali siirtyy seuraavana viikonloppuna Helsinkiin. Molemmissa kaupungeissa esitetään sama ohjelma, joka sisältää n. 10 pitkää elokuvaa ja 2–3 lyhytelokuvakoostetta, sekä erinäistä oheisohjelmaa. Viime vuosina Vinokino on järjestetty myös muissa kaupungeissa (mm. Tampere, Jyväskylä ja Oulu), joissa esitetään osa festivaalin pääohjelmistoon valituista elokuvista. Lisäksi Vinokinon vuosiohjelmaan kuuluu Helsinki Priden yhteydessä järjestettävä Pridekino, jossa esitetään 2–3 elokuvaa. Vuonna 2013 Pridekino-elokuvat esitetään myös Turussa ja Porissa.
 
Vinokino etsii nyt festivaalikoordinaattoria hoitamaan Turun ja Helsingin festivaalijärjestelyjä. Työ on vapaaehtoistyötä, josta maksetaan pieni korvaus. Työ tarjoaa mahdollisuuden kartuttaa kokemusta elokuvakulttuurista ylipäätään, sekä suuren ja suositun yleisötapahtuman järjestämisestä ja kehittämisestä. Toimenkuva täytetään vuodeksi kerrallaan alkaen kalenterivuoden alusta ja päättyen festivaalikauden loppuun marraskuussa. Työtehtäviä pystyy hoitamaan muun työn tai opiskelun ohessa ja niitä on hajautettu pitkin vuotta, vaikkakin festivaalia edeltävä kuukausi on kiireinen. Omaan työnkuvaansa ja -määräänsä on mahdollista vaikuttaa hyvinkin paljon riippuen hakijan kiinnostuksen kohteista, ajankäytön mahdollisuuksista sekä vapaaehtoisten rekrytoinnista.
 
Festivaalikoordinaattorilla on kokonaisvastuu festivaalin käytännön järjestelyistä. Päävastuualueena on viestintä ja markkinointi. Markkinointistrategia valmistellaan yhdessä Vinokino-työryhmän kanssa, jolloin mietitään muun muassa kenet festivaalilla halutaan tavoittaa ja miten tämä käytännössä toteutetaan. Muita alueita ovat mainossopimusten tekeminen kuten bannerivaihdot ja sponsorihankinta. Tehtäviin kuuluu myös sisäisen viestinnän kehittäminen ja toteuttaminen Vinokinoon osallistuvien tahojen välillä.
 
Tärkeimpiä tehtäviä ovat käytännön järjestelyjen hoitaminen, aikataulussa pysymisen varmistaminen ja festivaalityöryhmän työn koordinointi. Työnkuvaan kuuluu myös oheistapahtumien kuten bileiden, keskustelutilaisuuksien sekä mahdollisten kutsuvierastapahtumien järjestäminen yhdessä oheisohjelmavastaavan kanssa. Itse festivaalin aikana vastuualueena ovat käytännön järjestelyjen (mm. lipunmyynti ja kassaliikenne) koordinoiminen näytöspaikoilla. Budjetin seuraaminen ja maksuliikenne hoidetaan yhdessä taloudenhoitajan kanssa. Vuoden lopussa koordinaattori tekee loppuraportin TuSetan neuvostolle.
 
Vinokinon vuoden 2013 tekijätiimiin kuuluvat ohjelmistoryhmä, kaksi tekniikkavastaavaa, (TuSetan) taloudenhoitaja, oheisohjelmavastaava, graafikko sekä tarvittava määrä muita henkilöitä. TuSetan neuvosto osallistuu myös järjestelyihin ja tarjoaa kaikessa mahdollisessa apunsa ja tukensa tekijöille. Neuvostossa on kaksi Vinokinoon liittyvien asioiden hoitoon nimettyä jäsentä. Myös vuoden 2012 festivaalikoordinaattori antaa lyhyen perehdytyksen tehtävään.
 
Kiinnostuneita pyydämme lähettämään vapaamuotoisen hakemuksen ja ansioluettelon maaliskuun 10. päivään mennessä osoitteeseen rekry at vinokino.fi (myös lisätiedot ja muut yhteydenotot).

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Turun yliopiston Savo-Karjalainen Osakunta julistaa sinut autuaaksi, 
sillä maallinen vaelluksesi humalaa etsien tuottaa viimein tulosta:

PAAVIBILEET
Bilettäminen ei ole pannassa - varsinkaan keskiviikkona 13.3. The Monkeyssä!

Juuri nyt on aika juhlistaa sitä, että jollakulla on pokkaa vastustaa 
eläkeikien nostamista ja siirtyä pois työelämästä, kun itsestä siltä 
tuntuu! On vihdoin tullut aika iloita siitä, että joku saa työpaikan 
Etelä-Euroopassa! SKO juhlii paavinvaihdosta The Monkeyssä 13.3. ja 
kutsuu sinut (ja mahdollisesti kaksi taluttajaasi ja tulkkisi) mukaan 
bileisiin!

Nyt anekaupassa kevätale: kun 3 euroa kirstuun kilahtaa, niin juhlija 
bileisiin haalarimerkin kanssa vilahtaa. Bileet alkavat klo 22.00. Olisi 
kardinaalimunaus jättää tämä konklaavi väliin!

Facebook-eventti: https://www.facebook.com/events/130609983786153/

Hiippa päähän ja menoksi!

********************************************************************************

2.2
Morjestaaa hyvä juhlakansa! 

Vuoden takaisten juhlien pöly on nippanappa laskeutunut ja taas on niiden aika! Pulterit ry järjestää torstai 14.3. klo 21 alkaen legendaariset The Day of Legendary Heroes -kekkerit Sotkulla. Pukeudu siis ihailemasi supersankarin asuun ja tule viettämään kosteaa aikaa yhdessä muiden sankarien kanssa. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa luvassa on varsin hillitöntä ja räävitöntä menoa, koska porukkaa on nyt jo tulossa todella hyvin! Omat juomat suotavia, mutta paikalta saa myös ostettua.

Hinta: Supersankarina 2€
         Omana itsenään 3€


Tulkaa paikalle niin tiedätte miltä kunnon teemabileiden kuuluu näyttää! Juhlijat ovat varsin kiitettävästi panostaneet asusteisiin viime vuosina ja siihen tuskin tulee poikkeusta tänäkään vuonna. Paikalle kannattaa ehdottomasti tulla vaikka ei haluaisi panostaa asustukseen. Kaverit mukaan ja Sotkulle!!

Face eventti: 
http://www.facebook.com/events/420479284705545/?ref=ts&fref=ts



2.3
Anglica, Kritiikki ja Skandica kutsuvat sinut kohottamaan martinin (shaken, not stirred) juhlavuosiensa kunniaksi! Anglica ja Kritiikki juhlistavat kumpikin 55-vuotista taivaltaan ja Skandica kunnioitettavaa 45 vuoden ikää. Nämä 007 Casino Royale -teemaiset synttäribileet juhlitaan Börsin ruhtinaallisen katon alla torstaina 21.3.2013 kello 22.00 alkaen. Kaiva mittatilauspukusi naftaliinista/kaapin perältä tai tule vietteleväksi Bond-tytöksi pukeutuneena, you have a license to party!

Sisäänpääsymaksu on vaivaiset 4€ per agentti. Jos vuosijuhlat eivät sovi budjettiisi, näissä pippaloissa pääset maistamaan hieman glamouria. Nopeimmille luvassa upea teemanmukainen merkki! 

Facebook-event: http://www.facebook.com/events/493757420659299/

********************************************************************************

2.4 
Tuntuuko että toukokuu ja Suomen leppoisin opiskelijatapahtuma, Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto (AATU), on liian kaukana? Ei hätää! Apua tähän ikävään tarjoavat Jäänsärkijäbileet! Nämä fiilistelyt järjestetään keskiviikkona 20. maaliskuuta Night Club Marilynissä ja Vegasissa klo 22 alkaen. Tuttuun tapaan bileissä myydään ennakkolippuja AATUun. Lippuja myydään 500 kappaletta hintaan 5 euroa (max 2kpl/hlö).

Sisäänpääsy kustantaa 3€ ja hintaan kuuluu jälleen kerran uniikki haalarimerkki.

Itse AATU järjestetään torstaina 16. toukokuuta 2013.

Bileiden eventti FB:ssä: http://www.facebook.com/events/108972322607220/ ja tietoa itse tutkinnosta http://www.aatu.fi/

********************************************************************************

2.5
Saatko komentosi suoraan naapurin Vladimirilta? Maksaako Englannin kuningatar tai Yhdysvaltain ulkoministeriö salaa palkkasi? Juotko vodkamartinisi ravistettuna, muttet sekoitettuna, vai pitäydytkö yksinkertaisessa jallushotissa? Esiinnytkö humanistina, vaikka sydämesi sykkiikin teekkareille?

Digit ja Nucleus ylpeinä esittävät lähestyvän teekkarispeksin Turun-näytöksen kunniaksi: Erittäin Speksikkäät Agenttibileet Vegasissa 13.3. klo 22 alkaen! Nappaa naapurin agentit kainaloon ja saavu sinäkin Club Vegasiin vakoojamaailman kevätkokoukseen tunnustamaan väriä ja tutustumaan kanssavakoojaan. Sisäänpääsy 2€, nopeimmille tarjolla Tyylikäs haalarimerkki!

Tarjolla myös mahdollisuus lunastaa itsellesi lippuja Agent-teekkarispeksin Turun näytökseen, joka on 23.3.

Facebook-event: http://www.facebook.com/events/163784793774864/

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Tervetuloa koehenkilöksi Työterveyslaitoksen avotoimistotutkimukseen!

Tarvitsemme koehenkilöitä kokeeseen, jossa tutkitaan avotoimiston olosuhteiden vaikutuksia ihmisiin. Koehenkilöltä vaaditaan osallistumista yhtenä koepäivänä maalis- tai huhtikuussa 2013. Koepäivänä koe kestää noin 2 tuntia (klo 9-11 tai 12-14). Tutkimuspaikkana on Turun Työterveyslaitos, joka sijaitsee Datacityssä (Lemminkäisenkatu 14-18 B). 

Kokeessa tehdään tietokoneella erilaisia tehtäviä, jotka eivät edellytä aiempaa osaamista. Kokeeseen osallistuu samaan aikaan useita henkilöitä, mutta kaikki tehtävät tehdään itsenäisesti. 

Koehenkilöille maksetaan tutkimuksesta 40 euron verollinen palkkio.

Voit osallistua tutkimukseen, jos:
•	äidinkielesi on suomi
•	sinulla ei ole luki- tai tarkkaavaisuushäiriötä
•	et ole aiemmin osallistunut Työterveyslaitoksen toimistolaboratorioissa tehtyihin tutkimuksiin (vuosina 2009–2013)

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
Henna Maula, henna.maula at ttl.fi / 043 824 1588. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, syntymävuotesi ja sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostitse kuittauksen pääsystäsi tutkimukseen, listan koepäivistä joista voit valita itsellesi parhaiten sopivan päivän, ja tarkemmat tulo-ohjeet.


Tutkimus on osa TEKESin rahoittamaa RYM-hanketta. Tutkimusta johtaa laboratoriopäällikkö Hannu Koskela, Työterveyslaitos.

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

9. maaliskuuta...
•	1776 – Adam Smithin teos An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations eli Kansojen varallisuus ilmestyi ensimmäisen kerran.
•	1796 – Napoleon Bonaparte avioitui ensimmäisen kerran Joséphine de Beauharnaisin kanssa.
•	1841 – Yhdysvaltain korkein oikeus päätti Amistadin tapauksessa (kaapattuja afrikkalaisia, jotka kaappasivat heitä kuljettaneen orjalaivan), että heidät oli otettu orjiksi laittomasti.
•	1900 – Saksassa naiset vaativat oikeutta osallistua yliopistojen pääsykokeisiin.
•	1945 – Toinen maailmansota: Tokion pommitus. Yhdysvaltain B-29 Superfortress -pommikoneet pommittivat Tokiota palopommein. Tulimyrskyssä kuoli yli 100 000 ihmistä.
•	1959 – Barbie-nukke esiteltiin.
•	1964 – Ensimmäinen Ford Mustang valmistui Ford Motor Companyn kokoonpanolinjalta.
•	1967 – Josif Stalinin tytär Svetlana Allilujeva loikkasi Yhdysvaltoihin.
•	1975 – Alaskan halki kulkevan öljyputkiston (Trans-Alaska Pipeline System, TAPS) rakentaminen alkoi.
•	1976 – 42 henkilöä kuoli kaikkien aikojen tuhoisimmassa hiihtohissionnettomuudessa Alpe Cermisissä, Italiassa.
•	1986 – Yhdysvaltain laivaston sukeltajat löysivät avaruussukkula Challengerin pahoin vaurioituneet miehistötilat, jotka sisälsivät kaikkien seitsemän astronautin ruumiit.
•	2004 – John Allen Muhammad sai kuolemantuomion osallisuudestaan Beltwayn tarkka-ampujahyökkäyksiin lokakuussa 2002. Lee Boyd Malvo tuomittiin elinkautiseen.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Milla Kumin
Lauantailätinöiden päätoimittaja
milla.kumin at utu.fi