KINFO: Lauantailätinät 19.1.

Milla Kumin milla.kumin at utu.fi
La Tammi 19 23:05:48 EET 2013


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu
1.2 Kansainvälisten palveluiden vaihtohakuklinikat 2013

2. Tapahtumat
2.1 Loppu tipattomalle-bileet @ osakuntatalo Uusis
2.2 FiMSIC & Forum Romanum: The Caribbean Party 31.1. @ Marilyn

3. Sekalaista
3.1 Musikaaliin huippuhalvoin opiskelijahinnoin

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Tässä mailissa:

1. Naiskuoro Arrhythmicsin koelaulut 17.1. ja 24.1.
2. Turun Akateemisten Sukeltajien sukellusintro 2.2.
3. CMT:n Venäläistä musiikkia -konsertti tiistaina 29.1. klo 19.00 Sigyn-salissa


1. Naiskuoro Arrhythmicsin koelaulut 17.1. ja 24.1.

Kevään 2013 koelaulut pidetään tammikuussa torstaisin 17.1. ja 24.1. kuoroharjoitusten jälkeen noin klo 20.45. Kuoroon mahtuu monta laulajaa, joten tule koelauluihin tai ota yhteyttä, mikäli aktiivinen kuorotoiminta kiinnostaa! Laulamme sekä klassista että viihdemusiikkia ja kaikkea siltä väliltä!

Halutessasi voit tulla seuraamaan harjoituksiamme ennen koelaulua. Harjoitukset torstaisin TYKS:n U-sairaalan 12. kerroksessa korva- ja silmäklinikan luentosalissa klo 19.15-20.45 (huom. poikkeukset mahdollisia).

Lisätietoja ja yhteydenotot: arrhythmicskuoro at gmail.com


2. Turun Akateemisten Sukeltajien sukellusintro 2.2.

Laitesukellus: tuleeko sanasta mieleesi kalliit laitteet ja etelänmatkat? Turun Akateemiset Sukeltajat haluaa näyttää, että sukellus on myös opiskelijabudjettiin mukautuva harrastus, joka onnistuu lähimaisemissa yhtä hyvin kuin trooppisissa vesissä. 

TASu järjestää yhteistyössä Fun Dive Oy:n kanssa sukellusintron 2.2.2013. Sukellusintro järjestetään Turun vanhassa uimahallissa eli Iskerissä Assarin ullakon vieressä (YO-talojen yhteydessä) klo 13-15. Kurssin hinnaksi tulee 30e/henkilö jos saamme 10 osallistujaa kasaan. Muuten hinta on 50 euroa. Kannattaa siis mainostaa kavereillekin! Ilmoittautuminen sihteerille osoitteeseen ompelt at utu.fi perjantaihin 25.1.2013 mennessä. 

Ilmoittautuneet saavat vahvistusviestin mukana maksuohjeet sekä kyselyn varustetarpeista; kaikki varustelainat sisältyvät introon.


3. CMT:n Venäläistä musiikkia -konsertti tiistaina 29.1. klo 19.00 Sigyn-salissa

Šostakovitš: Pianokonsertto nro 2
Šostakovitš: Adagio & Allegretto
Arenski: Variaatioita Tšaikovskin teemasta

Satu Simola, kapellimestari
Timo Latonen, piano

Collegium Musicum Turku -orkesteri aloittaa vuoden 2013 konsertoinnin tammikuun 29. päivä venäläisen musiikin parissa Sigyn-salissa (Linnankatu 60, Turku). Uusi vuosi tuo uudet kujeet myös orkesterin toimintaan: vuoden alussa orkesterin kapellimestarina aloittaa Satu Simola tuoden oman innokkaan ja energisen otteensa orkesterin elämään.

Konsertin pääteoksena on Dmitri Šostakovitš toinen pianokonsertto vaihtuvine sointikuvineen ja kiinnostavine rytmeineen. Šostakovitš sävelsi vauhdikkaan teoksen lahjaksi pojalleen tämän 19-vuotissyntymäpäiväksi vuonna 1957. Konserton ensimmäisessä osassa alun marssimainen tunnelma vuorottelee laulullisen pianoteeman kanssa osan kiihtyessä vivahteikkaaksi ja jännittäväksi sointimatoksi. Toinen kuulas, hennonkaunis osa päästää jouset soimaan rauhaisan pianon kanssa melankolisissa tunnelmissa. Kolmannessa osassa vauhti kiihtyy ja rytmiikkaa leikittelee niin koskettimilla kuin orkesterissa. Konsertossa solistina kuullaan turkulaistaustainen diplomipianistia Timo Latosta.

Toinen venäläisen musiikin suurnimeltä kuultava pienimuotoisempi teos jatkaa pianokonserton veikeällä linjalla. Adagio ja Allegretto -teos jousiorkesterille on sekä leikkisä että raukean kaunis. Konsertin kolmas teos, Anton Arenskin Variaatioita Tšaikovskin teemasta, on monipuolinen variaatioiden kulkiessa tunnelmasta toiseen ja teeman liikkuessa stemmoissa muunnelluin rytmein ja lisäyksin.

Liput 15/8 €, ennakkoon 12/6 €
Ennakkoliput orkesterilaisilta tai osoitteesta liput at cmtorkesteri.fi

********************************************************************************

1.2
Oletko kiinnostunut lähtemään vaihtoon, mutta sinulla on vielä paljon kysyttävää vaihtopaikoista, apurahoista ja lomakkeiden täyttämisestä? Vastauksia saat hakuklinikalta!

Kansainväliset palvelut järjestää kevään vaihtohakujen yhteydessä neuvontaa pienryhmissä vaihtohakuklinikoilla. Kuhunkin hakuklinikkaan otetaan noin 10 ennakkoon ilmoittautunutta opiskelijaa. Hakuklinikoilla keskustellaan hakijoiden kysymyksistä ja etsitään niihin yhdessä vastauksia. Kullakin klinikalla käsitellään hakemista kaikkiin vaihtopaikkoihin (myös tiedekuntien Erasmus-paikkoihin), riippuen ilmoittautuneiden toiveista.

Ilmoittautuminen:
Hakuklinikoille on ilmoittauduttava etukäteen sähköpostitse: outgoing at utu.fi. Ilmoitathan viestissä toivotun vaihtolukukauden sekä mihin maahan/kohteeseen olisit mahdollisesti lähdössä. Voit ilmoittaa useampia kohteita. Mikäli hakuklinikalle mahtuu, saat siitä vahvistuksen sähköpostitse.

Ajankohdat:
Hakuklinikoita järjestetään tammi-huhtikuussa.
Hakuklinikoiden ajankohdat ja paikat löydät intranetistä:
https://intranet.utu.fi/fi/Yksikko/kv/opiskelu-ja-harjoittelu-ulkomailla/vaihtoon-hakeminen/Sivut/Vaihtohakuklinikat.aspx

Tervetuloa!

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Hyvästele tipaton tammikuu osakuntatalo Uusiksella!

S-Osikselle paluuta saadaan odotella vielä hetki, mutta bileistä ei tingitä. Siispä SHO, SKO & TPO potkaisevat vuoden 2013 käyntiin 
1.2.2012 järjestämällä bileet, joissa juhlakansan ja tanssilattian kestävyyttä testataan oikein tosissaan!  Saunamme on päällä klo 19 alkaen 
ja nälän yllättäessä apu löytyy omasta keittiöstämme, joka palvelee juhlijoita koko illan. 

Illan musiikkitarjonnasta vastaa seuraava joukko:
DJ Kalastaja Iimil, DJ AKX, DJ HMR, DJ Medical
DJ Koitos & DJ Tuho-Tuomo

Jäikö tipaton tyhjäksi lupaukseksi? Törsäsitkö tammikuun opintotuet alennusmyynneissä? Älä hätäänny - pääsy näihin karkeloihin kustantaa vaivaiset 4 €! 

Lisätietoa tapahtumasta, sekä jaossa olevista alennuslipuista löydät FB-eventistämme:  https://www.facebook.com/events/488077654567787/

Nähdään helmikuussa Uusiksella!

********************************************************************************

2.2
"But why is the rum gone?!" 

FiMSIC (Finnish Medical Students' International Committee) ja Forum Romanum ry. ovat vihdoin keksineet lääkityksen pimeän talven kestämiseen ja järjestävät Karibianmeren kuumaa tunnelmaa huokuvat bileet 31.1. Lynissä!

200 ensimmäiselle luvassa huikea haalarimerkki, ja ovet bileisiin aukeavat vaivaisella kolmella eurolla!

Facebook: https://www.facebook.com/events/489620784422912/?fref=ts
-- 

Can't stand the cold winter? FiMSIC (Finnish Medical Students' International Committee) and Forum Romanum are organising Caribbean Party in Marilyn on 31 of January! Awesome overall patch for 200 first people, entrance fee only 3 euros.

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Tervehdys Åbo Svenska Teaterista!

Menestysmusikaalimme, vuoden hyvätuulisin rockshow HAIR jatkaa ohjelmistossa maaliskuun loppuun asti ja nyt haluamme kutsua kaikki opiskelijat erikoisnäytökseen 7. helmikuuta klo 19. Kyseisenä iltana KAIKKI LIPUT OPISKELIJAKORTTIA NÄYTTÄMÄLLÄ vain 15 EUROA - normaalisti opiskelijahinnat 20-40 euroa! 
Varaa liput itsellesi, ystävillesi ja järjestösi jäsenille soittamalla ryhmämyyntiimme ma.pe 9-16.00, puh. 02-277 7379 tai lippukassaamme ti-la 12-18, puh. 02-277 7377. 

Legendaarinen rockmusikaali Hair sai loistavat arvostelut ensi-illassa lehdistöltä, joka suitsutti nuoren ensemblen energiaa ja lahjoja. Monet artisteista opiskelevat Turun AMK:n kansainvälisessä musikaalikoulutusohjelmassa International Musical Theatre Education. Musikaali esitetään ruotsiksi ja siinä on suomenkielinen tekstitys. Teatterin nettisivuilta voi myös tulostaa etukäteen suomenkielisen juoniselosteen. 

Lue lisää Hairista, katso videotraileri ja lisää kuvia osoitteessa http://ast.webbhuset.fi/suomeksi/ohjelmisto/hair/. Ja varaa sen jälkeen liput räjähtävän värikkääseen musikaalielämykseen!

Tervetuloa!

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Nuori Isä kirkossa oli niin hermostunut ensimmäisen ehtoollisen kanssa, ettei voinut edes puhua kunnolla. Ennen toista ehtoollistaan, seuraavana sunnuntaina, vanhempi Arkkipiispa kertoi niksin, miten voisi rentoutua. Tämä ehdotti seuraavaa:
Ensi kerralla pistä pari tippaa vodkaa vesilasiin ja juo se. Näette sitten, miten parin lasillisen jälkeen olo on Jo rentoutunut.
Seuraavana sunnuntaina Isä teki kuten neuvottua ja heti tunsi miten rennoksi muuttui. Ehtoollinen sujuikin hienosti ja puhe oli sujuvaa. Ehtoollisen jälkeen Isä löysi huonestaan Arkkipiispalta kirjeen:
Hyvä Isä, Seuraavan kerran pistäkää pari tippaa vodkaa vesilasiin – ei pari tippaa vettä vodkalasilliseen. Kerron teille muutamista huomioista, jotta samat erheet eivät toistuisi ensi sunnuntaina:
- Ei ole mitään tarvetta pistää sitruunaviipaletta ehtoollisviinin maljaan.
- Se pieni koppi siinä alttarin vieressä ei ole vessa…
- Yrittäkää välttää Pyhän Marian patsaaseen nojaamista ja etenkin Hänen halaamistaan ja rintojen kourailua.
- Käskyjä on 10, ei 12.
- Apostoleja oli sen sijaan 12, eikä seitsemän. Kukaan heistä ei ollut kääpiö.
- Me emme viittaa Herraamme Jeesus Kristukseen “JC:nä ja hänen boys”
- Daavid löi Goljatin maahan kivellä ja heittovälineellä, ei “listinyt”.
- Emme viittaa Juudakseen “vitun kyylänä”
- Älkää puhuko Johannes Paavalista “Kummisetänä”.
- Bin Ladenilla ei ollut mitään tekemistä Jeesuksen kuoleman kanssa.
- Älkää rukoilko messua kirkon portailta eikä vähiten jalka Raamatun päällä.
- Öylätit tulee jakaa ehtoolliseen osallistuville, NE eivät ole alkupaloja ehtoollisviinin kanssa.
- Kun kehotatte antamaan vapaaehtoisia kymmenyksiä, ottakaa pois se kyltti, missä lukee “kymmenykset ovat palkkani”.
- Synnintekijät menevät Helvettiin, eivät “hevonvittuun”.
- Isä Meidän tulee lukea kädet taivasta kohden, ei tekemällä “aaltoja”.
- Kutsu yleisön saapua tanssimaan Jumalalle oli hyvä, letkajenkan tekeminen ei.
TÄRKEÄÄ: Se tyyppi, joka istui siinä alttarin nurkalla, johon te viittasille sanoilla “hinttari” ja “hameasuinen transvestiitti” Olin minä. Toivottavasti nämä erheet tulevat korjatuksi ensi sunnuntaihin mennessä.
Kunnioitettavasti Teidän, Arkkipiispa.

********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Milla Kumin
Lauantailätinöiden päätoimittaja
milla.kumin at utu.fi