KINFO: Lauantailätinät 3.11.

Milla Kumin milla.kumin at utu.fi
La Nov 3 17:29:00 EET 2012


Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. http://tyy.fi/ylioppilaskunta/sahkopostilistat)
1.1 Kampuksella ja alayhdistyksissä tapahtuu
1.2 TYYn juhlaviikko 5. - 11.11.

2. Tapahtumat
2.1 Monarkistibileet 14.11 @ Vegas
2.2 Pulsusitsit to 22.11. klo 19, Digit
2.3 SYNAPSIKLUBI 7.11 @ DYNAMO // Slow BLVD // Bill, Moray & Bill //
2.4 Hyvä Meininki -bileet 8.11. Marilynissä

3. Sekalaista
3.1 Amerikkalainen jalkapallo Turun yliopistossa

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1
Tässä mailissa
 
1. The Male Quartet Experience feat. Kosteat Kosijat ja Kvartetten LØK lauantaina 3.11.
2. Keskustelutilaisuuksien sarja ”Yliopisto, ylioppilaskunta, yhteiskunta” alkaa torstaina 8.11. klo 16.00
3. Turun OPKOn kristillistä opiskelijatoimintaa
4. Turun akateeminen viiksiseura ry haastaa TYYn alayhdistykset mukaan Movember-keräykseen!
 
 
1. The Male Quartet Experience feat. Kosteat Kosijat ja Kvartetten LØK
 
La 3.11.2012 klo 18.30 @ Akatemiatalo: The Male Quartet Experience feat. Kosteat Kosijat ja Kvartetten LØK
 
http://facebook.com/events/155211164622624/
 
Monissa yliopistojuhlissakin esiintynyt, TYYn kuorosta ponnistanut Kosteat Kosijat on tänä lauantaina uransa suurimman askeleen edessä, kun Kosijat yhdessä toisen mieskvartetin, Kvartetten LØKin, kanssa astelee Akatemiatalon lavalle yhteiseen ensikonserttiinsa.
 
Luvassa on vaatteidenvaihtoja, valoshow'ta ja lauluyhtyeversioita hiteistä 1960-luvulta Internet-meemeihin, Simon & Garfunkelista Spice Girlsiin. 
 
* Liput: ennakkoon 6 euroa (opiskelijat, muut 12 e) ja ovelta 7/13 euroa klo 17.30 alkaen. Ennakkolippuja saa laulajilta sekä levykauppa 8raidasta (Yliopistonkatu 11b).
 
* Paikka: Turun akatemiatalo, Rothoviuksenkatu 2 (tuomiokirkon ja Hämeenkadun välissä).
* Aika: Lipunmyynti 17.30 alk, konsertti alkaa klo 18.30. Kesto n. 2 h. 
 
Tule kokemaan ennennäkemätön, rohkea ja hävytön viihdespektaakkeli! Konserttiin ehtii hyvin ennen illan muitakin menoja. Konserttiin ehtii hyvin ennen illan muitakin menoja.
 
Lippuvaraukset: malequartet at gmail.com 
Blogi: http://malequartetexperience.wordpress.com/
 
 
2. Keskustelutilaisuuksien sarja ”Yliopisto, ylioppilaskunta, yhteiskunta” alkaa torstaina 8.11. klo 16.00
 
Vihreän Vasemmiston keskustelutilaisuuksien sarja Yliopisto, ylioppilaskunta, yhteiskunta alkaa torstaina 8.11. klo 16.00 Yliopiston pääkirjaston aulassa. Keskustelua yliopistosta julkisena tilana alustaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson. Keskustelujen pohjalta pyritään aikanaan rakentamaan Turun yliopiston Vihreän vasemmiston näkemys siitä, millaisen yliopiston, ylioppilaskunnan ja yhteiskunnan tulevaisuudessa haluamme. Vivan periaatteiden mukaisesti aivan kaikki ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluihin. Keskustelut jatkuvat tänä vuonna vielä 20.11. Jusleniassa ja 29.11. Publicumilla ja sitten taas ensi vuonna. Tervetuloa mukaan!
 
 
3. Turun OPKOn kristillistä opiskelijatoimintaa
 
Tule mukaan kristilliseen opiskelijatoimintaan! Opiskelijaillat tiistaisin klo 18.00 osoitteessa Sirkkalankatu 4 (Kupittaan seurakuntakoti, 500m Yliopistonmäeltä etelään, Dentalian lähellä).
 
Marraskuun illat:
ti 6.11. Lähettäjäksi vai lähtemään? Mika Laiho
ti 13.11. Who Jesus Is and Why He Matters, Markus Syrjätie
ti 20.11. Uskovien yhteyteen, Antti Ijäs
ti 27.11. Raamattu avautuu, Antti Laato
 
Ennen opiskelijailtaa kokoontuu englanninkielinen Glad Tidings Bible Studies klo 16.15. Katso syksyn iltojen koko ohjelma osoitteesta www.opko.fi/turku/opiskelijaillat
 
Tule mukaan pienryhmään! Viikoittain kokoontuvissa pienryhmissä luetaan Raamattua yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa, keskustellaan, rukoillaan ja tehdään erilaisia asioita ryhmäläisten kiinnostuksen mukaan. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.opko.fi/turku/pienryhmat.html
 
Tutustu toimintaamme nettisivuillamme: www.opko.fi/turku ja Facebookissa: www.facebook.com/opko.turku
 
Turun OPKO eli Turun ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry on opiskelijoiden oma kristillinen yhdistys. Olemme TYYn alayhdistys ja järjestämme kristillistä toimintaa opiskelijoille ja muille saman ikäisille.
 
Tule pohtimaan ja kyselemään, kasvamaan uskossa ja iloitsemaan Jumalan tuntemisesta sekä yhdessäolosta toisten opiskelijoiden kanssa! Olet tervetullut sellaisena kuin olet!
 
 
4. Turun akateeminen viiksiseura ry haastaa TYYn alayhdistykset mukaan Movember-keräykseen!
 
Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä varoja ja nostaa tietoisuutta miesten terveysongelmista, kuten eturauhassyövästä. Turun akateeminen viiksiseura on mukana keräyksessä omalla joukkueellaan ja haastaa myös muut TYYn alayhdistykset tekemään samoin. Helpoiten osallistuminen käy rekisteröitymällä osoitteessa http://fi.movember.com/ ja perustamalla joukkue yhdistyksellenne.
 
Turun akateeminen viiksiseura ry palkitsee 30.11. mennessä eniten lahjoituksia keränneen yhdistyksen ja myöntää tälle Viiksien Ystävä -arvonimen. Rekisteröikää siis oma joukkueenne ja lähettäkää linkki sen Mospace-sivulle osoitteeseen viiksi-hallitus at lists.utu.fi. Kampanja kestää marraskuun, mutta rekisteröityminen ja lahjoittaminen onnistuu jo nyt. Ilmoitamme voittajan joulukuun alussa! Mikäli ette jostain syystä halua osallistua movember-saitin kautta, kelpuutamme myös muut keinot, kunhan ne ovat selkeästi dokumentoituja.


********************************************************************************

1.2
Ensi viikolla juhlistetaan 90-vuotiasta Turun yliopiston ylioppilaskuntaa viikon jokaisena päivänä järjestettävillä erilaisilla tapahtumilla. Näihin tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita! Ilmoittautumisista lisätietoja itse tapahtuman kohdalla.


MAANANTAI 5.11. Juomalauluilta Proffan kellarissa klo 19

TYYn juhlavuosiviikko lähtee käyntiin juomalauluillalla tutussa Proffassa. Mukana tuttuja ja turvallisia lauluja sekä uusia tuttavuuksia. Nopeimmille osallistujille ilmainen juoma. Pukukoodina tapahtumassa on ylioppilaslakki.


TIISTAI 6.11. Pelejä ja viihdettä Turku-salissa klo 18

TYYn peleihin ja viihteeseen keskittyvät harrastusyhdistykset TYRMÄ, Turun Animeseura sekä Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti tutustuttavat TYYn jäsenet erilaisiin peleihin sekä harrastuksiin.

Tutka järjestää Terrakodilla Yo-talo A:n ainejärjestökäytävällä (2. krs) tiistaina 6.11. Star Trek-videoillan, jossa katsotaan peliteemaisia jaksoja eri Star Trek-sarjoista. Videoilta alkaa klo 18:00 ja kestää n. klo 22:een asti.

Lisäksi seuran edustajia on Turku-salin tapahtumassa paikalla kertomassa toiminnasta, hengaamassa, läiskimässä korttipelejä ja tarjoilemassa kahvia, teetä ja paakelsia.

Animeseura tarjoaa osallistujille suuria kokemuksia japanilaisen go-pelin, origami paperintaittelun, japanilaisen teen ja muiden pelien muodossa.
TYRMÄ laittaa saliin pystyyn muutaman suosikkipelinsä sekä mahdollisuuksien mukaan jonkinlaisen shown!


KESKIVIIKKO 7.11. TYY-tanssit TVO:lla (Ursininkatu 8E) klo 20

Turun akateeminen gangsta rap-seura tanssittaa TYYn jäsenistöä tumman rytmimusiikin tahtiin kunnon lavatanssien hengessä. Perunajauhoja lattialla eikä hakuvuorojakaan ole unohdettu.
Levysoitinten taakse on TAGS hommannut taitajat eri musiikkilajeista soulista suomigrooveen.

Tapahtuma on yksityistilaisuus, jonne tulisi ilmoittautua joko tapahtuman Facebook-tapahtumaan (kts. alla) tai osoitteeseen tjayst at utu.fi. Tapahtuma kustantaa 2€.

Facebook-tapahtuma: http://www.facebook.com/events/240586549403907/


TORSTAI 8.11. Isänmaan kasvot – musiikkia ja esityksiä TYYn vuosikymmeniltä Mercatorilla klo 18.15

TYYn kuoro, Sohon Torwet sekä Turku Swing Society järjestävät ikimuistoisen konsertti- ja tanssi-illan. Tervetuloa katselemaan ja kuuntelemaan, miten kuoro laulaa, torvet soivat ja swing-tanssi valloittaa. Saattaa olla, että omakin tanssijalka alkaa vipattaa ja äänihuulia kutittaa.

Tapahtuman aikataulu:
18.15 TYYn kuoro
19.00 Sohon Torwet
19.30 Sohon Torwet ja Turku Swing Society

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ilmoittaudu mukaan Facebookissa: http://www.facebook.com/events/407919612607037


PERJANTAI 9.11. Porthanin päivän lippukulkue ja TYYn vuosipäivä

TYYn virallista vuosipäivää vietetään marraskuun 9. päivänä. Ohjelmassa on lippukulkue H. G. Porthanin patsaalle.  Kulkue kokoontuu YO-talo A:n eteen klo 16.45 ja lähtee kulkueena klo 17 kohti Porthanin patsasta. Patsaalla seppeleenlasku sekä TYYn kuoron esitys. 

Kulkue palaa YO-taloille n. klo 17.45. Kulkueessa pukukoodina ylioppilaslakki sekä tummat, siistit vaatteet.

Edustajiston juhlakokous klo 18.15 Päärakennuksen aulassa. Kokouksessa palkitaan ansioituneita opiskelijatoimijoita.


LAUANTAI 10.11. Cocktailtilaisuus ja vuosijuhlat

Turun yliopiston ylioppilaskunta juhlii 90-vuotista taivaltaan lauantaina 10. marraskuuta 2012. Cocktailtilaisuus ja tervehdysten vastaanotto järjestetään kello 16.30 Turun yliopiston päärakennuksen aulassa. Pääjuhla VPK:n talolla alkaa kello 19.00.

Ilmoittautuminen päättyy 4.11.


SUNNUNTAI 11.11. Akateeminen silliaamiainen

Vuosijuhlien jälkeinen perinteinen silliaamiainen järjestetään Ravintola Bryggessä, TYYn saunalla sekä Turun uimahallilla sunnuntaina klo 10 eteenpäin.

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1
Kauan eläköön kuningashuone! 14.11.2012 ei kruunun kimalluksessa säästellä, sillä silloin jos koskaan on jokaisella tilaisuus osoittaa suosiotaan hallitsijoista jaloimmille ja paljastaa omat salatut kuninkaalliset sukujuurensa kaikelle kansalle. Syksyn ruhtinaallisin vastaanotto asettaa hovinsa Vegasin palatsiin keskiviikkona klo 22-04, kun Skandica ja Kritiikki juhlivat Monarkistibileitä.

Liput 3e, nopeimmille valtikkaa vavisuttavan hieno haalarimerkki...

Muistathan, että pelien ja leikkien iloilla on hovielämässä pitkät perinteensä: niitä ei etiketti salli ohittaa Monarkistibileissäkään, vaan yllätyspalkintoja on luvassa illan taitavimmille kuninkaille ja kuningattarille.


Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/462469890471803/

********************************************************************************

2.2
Hei köyhät opiskelijat!

Joulu lähenee ja rankka opiskelijasyksy on takana. sen huomaa
kukkarosta. Siispä Digit järjestää opiskelijoiden mukaan nimetyt
pulsusitsit. Nämä erittäin pienikustanteiset sitsit pamahtavat käyntiin
to 22.11. klo 19.00 Sotkulla. Tällä ihmismäärällä kannattaa ilmestyä
paikalle 30 minuuttia aikaisemmin ja varata tasaraha mukaan, jotta
saadaan osallistumismaksut hoidettua. Sitseille mahtuu 80 pulsua!

Sitsit kustantavat 7€ per osallistuja ja sisältää alkuruuaksi patonkia,
pääruaaksi lihapiirakan kahdella nakilla (kasviksille keksitään jotain
lihattomampaa) sekä kurkun kostikkeeksi alkusnapsi, ruokajuoma ja
jälkiJallu.. Ja kahvit jallun kaveriksi.

Varustuksena haalarit tai jokin muu pulsuteemainen vaatetus.

Ilmoittautuminen aukeaa huomenna perjantaina klo 12 osoitteessa
http://digit.fi/enrol.php?v=event&id=293

Terveisin,
Atte Moisio
Isäntä, Digit ry

********************************************************************************

2.3
Heippa kaikki,

ahistaako pimeys ja kalvaako kylmyys? Ei hätää, sillä Synapsiklubi on täällä taas!
Elämän mahdollistavan valon ja lämmön lisäksi Synapsiklubi tarjoaa myös sielua hivelevää ääntä - elikäs rytmillistä musiikkia!
//
Musiikin antimista vastaavat tällä kertaa yhtyeet Slow BLVD sekä Bill, Moray & Bill. Lisäksi alkuillasta bändejä lämppäilee dj v-ruska. Liput kustantavat 3€ ja ikäraja Dynamossa on klubin ajan poikkeuksellisesti K-18!
//
Synapsiklubi is here again! Offering you a sweet rhythmical music, with soul-healing, light and warm athmosphere. Ticket 3€ and age limit 18.
//
http://www.facebook.com/events/122953131191032/
//
Slow BLVD soittaa elektronista ja mauttoman jatsahtavaa dreampoppia. Turkulainen yhtye julkaisi hiljattain debyyttilevynsä Supernatural Park. // Dreamy and electronic, jazzy and trashy pop!
slowblvd.bandcamp.com
//
Bill, Moray & Bill puolestaan suo meille teatraalisen oikukasta ja psykedeelisen suloista musiikkia - myös tältä Turkulaiselta yhtyeeltä on uusi EP saatavilla. // Theatrical and psychedelic sweet soundscapes!
billmoraybill.bandcamp.com

Poppipoliisi,

Elisa Paakkonen
Synapsi ry

********************************************************************************

2.4
Opexin Legendaariset Hyvä Meininki -bileet ovat täällä taas! 
Viimeistä kertaa tällä vuosikymmenellä!

Vuosien saatossa Hyvä Meininki -bileet ovat syntyneet, kasvaneet, 
juoneet kaiken menneen unohduksiin, kasvaneet uudestaan, olleet 
kymmenen vuotta tauolla ja syntyneet uudestaan sekä kasvaneet 
vielä kerran. Nyt, suosionsa ja maineensa huipulla Hyvä Meininki -bileet 
jäävät taas kerran kymmeneksi vuodeksi horrokseen. Ensi 
vuosikymmenellä Hyvä Meininki -bileet saavat taas nousta Felix-ketsupin 
lailla tuhkasta ja levittää ilosanomaansa ihmisille jotka vielä tällä hetkellä 
ovat ala-asteella. Pelottavaa...

Hyvä Meininki -bileet jäävät siis näiden bileiden jälkeen tauolle. Tämän 
kunniaksi järjestämme vaatimattomasti parhaat Hyvä Meininki -bileet ikinä 
torstaina 8.11. Night Club Marilynissä. Näitä bileitä et tahdo missata! 
Tiedossa hulvatonta ohjelmaa, uusien Opexin hallituslaisten fiilistelyä, 
piiloitettuja kultaisia haalarimerkkejä sekä roppakaupalla hyvää meininkiä! 
Jos tulet 3 - 6 hengen joukkueessa sisälle ennen puoltayötä, voitte osallistua 
kilpailuun ja voittaa yllätyspalkinnon!

- Vuosikymmenen viimeiset Hyvä Meininki -bileet
- 8.11. klo 22.00
- Night Club Marilynissä
- Sisäänpääsy 2€ opexlaisilta, 3€ muilta
- Nopeimmille haalarimerkki!
- Kerää 3 - 6 hengen ryhmä ja tulkaa yhdessä sisälle. Voitte 
osallistua kilpailuun ja voittaa huikean palkinnon!


@facebook: https://www.facebook.com/events/187319054738267/


In Mika Häkkinen -English:

The last and best Hyvä Meininki (Superb Atmosphere)-party of this decade 
is here! There will be activities, hidden golden Hyvä Meininki -overall-stamps 
and the most Suberbest Atmosphere of any party ever. Anywhere.
Date: 8.11.
Time: 22.00
Place: Night Club Marilyn
Entrance fee: 2€ for members of Opex, 3€ for others


********************************************************************************
********************************************************************************

3.1
Hei, sinä!
 
Juuri sinä! Oletko kiinnostunut aloittamaan uuden, hauskan harrastuksen? Hyvä, että olet, sillä Turun yliopiston amerikkalaisen jalkapallon seura UTU Beaver Hunters on puolestaan kiinnostunut löytämään uusia pelaajia - kokoon, näköön, nopeuteen, opintomenestykseen ja aiempaan (urheilu)taustaan katsomatta. Amerikkalainen jalkapallo on laji, jossa kaikille löytyy rooli. Kerronpa hieman lisää toiminnastamme, kun kerran kysyntä ja tarjonta kohtaavat näin hienosti.
 
UTU Beaver Hunters on syksyllä 2010 perustettu Turun yliopiston amerikkalaisen jalkapallon joukkue, jonka toiminta on avointa kaikille Turun yliopiston opiskelijoille, jotka ovat maksaneet ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Pelaamme kevättalvella (helmi-maaliskuussa) otteluita Suomen muiden korkeakoulujen joukkueita vastaan. Viime vuonna sarjassa oli mukana Turun yliopiston lisäksi Åbo Akademi, Turun AMK, Jyväskylän yliopisto, Vaasan yliopisto sekä Tampereen yliopisto. Tulevalla kaudella peleihin osallistuu ensimmäistä kertaa joukkue Helsingistä, Aalto Predators. Mahdollisesti muitakin uusia joukkueita on tulossa mukaan. Ottelumme pelataan kuitenkin pääasiassa Turussa, Caribia Areenalla. Homman nimi on 8 vs. 8 pelattava nopeatempoinen ”arena football”. Täyskontakti kuuluu asiaan myös.

Peleihin asti harjoitellaan ja vietetään ajoittain saunailtoja. Harjoitusajat ja -paikat ovat seuraavanlaiset:
 
Keskiviikkoisin klo 18.30 – 20.00 @ Turun Normaalikoulu
 
Sunnuntaisin klo 14:30 - 16:00 @ Educarium
 
Harjoitukset alkoivat syyskuun loppupuolella, mutta toimintaan ehtii edelleen oikein mainiosti mukaan. Aivan perusasioista aloitettiin ja perusasioita hiotaan edelleen, joten aloituskynnys on alhainen. Varusteiksi riittävät sisäpelikengät ja normaalit liikuntakamat.
 
 
Miesten joukkueen ohella Turun yliopistolla on myös naisten amerikkalaisen jalkapallon joukkue. UTU Damers perustettiin vuonna 2011 ja se harjoittelee myös kaksi kertaa viikossa. Naisten joukkueen harjoitusajat ja -paikat:
Keskiviikkoisin klo 18.30 – 20.00 @ Turun Normaalikoulu
Perjantaisin klo 20.15 – 22.00 @ Educarium
UTU Damersin pelit ovat niinikään helmi-maaliskuussa ja toiminta muutenkin pitkälti samanlaista kuin miesten joukkueella. Myös säännöt otteluissa ovat samat.

Jos jokin jäi askarruttamaan, niin vastaan mielelläni mihin tahansa kysymyksiin. Tervetuloa harjoituksiin kokeilemaan jenkkifutista ja tutustumaan toimintaamme!

Terveisin,

Daniel
Tiedottaja
Turun yliopiston amerikkalaisen jalkapallon seura ry

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Top Ten ways to get thrown out of chemistry lab

•	Pretend an electron got stuck in your ear, and insist on describing the sound to others. 
•	Give a cup of liquid nitrogen to a classmate and ask, "Does this taste funny to you?" 
•	Consistently write three atoms of potassium as "KKK." 
•	Mutter repeatedly, "Not again... not again... not again." 
•	When it's very quiet, suddenly cry out, "My eyes!" 
•	Deny the existence of chemicals. 
•	Begin pronouncing everything your immigrant lab instructor says exactly the way he/she says it. 
•	Casually walk to the front of the room and urinate in a beaker. 
•	Pop a paper bag at the crucial moment when the professor is about to pour the sulfuric acid 
•	Show up with a 55-gallon drum of fertilizer and express an interest in federal buildings. 


********************************************************************************
********************************************************************************

Terveisin
Milla Kumin
Lauantailätinöiden päätoimittaja
milla.kumin at utu.fi