KINFO: Kouluttaudu lääketieteen alan moniosaajaksi

"Jussi Palomäki" jmmpal at utu.fi
To Apr 1 10:16:21 EEST 2010


Hei,

Korkeakoulujen arviointineuvosto on nimennyt Turun Yliopiston Lääketieteellisen Tiedekunnan yliopistokoulutuksen laatuyksiköksi, ja tämän johdosta tiedekunnalle on myönnetty EU-hankerahoitus, jonka avulla syyslukukaudella 2010 käynnistetään uudentyyppinen muuntokoulutusohjelma, jossa luonnontieteiden (kokeiluvaiheessa kemian ja biokemian) opiskelijoille tarjotaan poikkeuksellista pääaineen vaihto-oikeutta tiedekuntien välillä. Ohjelma on kokeiluluontoinen, mutta mikäli kokeilu onnistuu, uusi muuntokoulutusohjelma laajennetaan tulevina vuosina koskemaan myös muiden alojen opiskelijoita.

Ohjelmaan valitut opiskelijat suorittavat kevään 2010 aikana kemian ja/tai biokemian perusopinnot loppuun, ja aloittavat syksyllä 2010 lääketieteen lisensiaatin yleiset opinnot. Kemian ja/tai biokemian opinnot sisällytetään uuteen tutkintoon sivuaineina, ja opiskelijalla tulee valmistuttuaan olemaan täydet valmiudet sekä lääkärin, että kliinisen kemistin työhön. Modernin ja innovatiivisen ohjelmamme tavoitteena on tuottaa asiantuntevia lääkäreitä, jotka pystyvät työnsä ohella tekemään myös korkealaatuista ja kilpailukykyistä tutkimustyötä inspiroivassa tieteellisessä tutkimusympäristössä.

Lisätietoa tutkinnon rakenteesta: http://med.utu.fi/opiskelu/ll_koulutusohjelma/

Ohjelmaan ei järjestetä erillistä pääsykoetta, vaan hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen Kemian Perusteet/B -kurssin arvosanojen perusteella. Lisäksi edellytämme, että hakijat ovat aloittaneet Kemian perusharjoitustyöt II/B:n töiden suorituksen. Tarpeen mukaan lääketieteen professori arvioi hakijat, ja valitsee ohjelmaan parhaaksi katsomansa.

Ohjelmaan voi hakea täyttämällä hakemus, johon voi hakea kaavakkeen Turun Yliopiston Kemistit TYK ry:n toimistolta. Hakukaavakkeesta löytyy lisäksi tarkemmat ohjeet jatkon kannalta. Viimeinen hakupäivä ohjelmaan on 1.4.2010.

Tietoa opiskelijavalinnasta: http://med.utu.fi/opiskelu/opiskelijavalinta/
Turun Yliopiston valintasivut: http://www.utu.fi/opiskelu/opiskelijaksi/

Kokeilussa ovat mukana mukana anatomian, patologian, radiologian, immunologian, lastentautiopin, lastepsykiatrian, infektiotautiopin ja anestesiologian oppiaineet.


Ystävällisin terveisin,

Em. oppiaineiden vastuuhenkilöt

--------

Viestin välitti
Jussi Palomäki
TYK ry