KINFO: Lauantailätinät

Jorma Kim jookim at utu.fi
La Nov 22 12:22:54 EET 2008


Lauantailätinät 22.11.2008

Tässä numerossa:

1. TYY:n tapahtumat & Tyaali –viestit (voit tilata tyyali-sähköpostilistan itsellesi suoraan, ks. http://www.tyy.fi/sektorit/tiedotus/listat.shtml)
1.1 TYY hakee projektisihteereitä kehy-viikolle ja kehy-liitteelle
1.2 Tule mukaan Polttava Kysymys -kamppanjaan!
1.3 TS:n kirjoituskilpailu opiskelijoille
1.4 Kinokoplan elokuva vaihtuu / Mukaan Kinokoplan toimintaan
1.5 Jäseneksi TYYn valiokuntiin, hakuaika 20.11.-3.12.
1.6 Edustajiston marraskuun kokouksen päätösluettelo
1.7 Turun ylioppilaslehti hakee toimittajaharjoittelijaa

2. Tapahtumat
2.1 TYPY-sitsit 29.11.2008!
2.2 Vodkaviesti
2.3 SODA Clubin pikkujoulut S-Osiksella 24.11. Soittamssa Sohon Torwet!
2.4 Biokemian pikkujoulut

3. Sekalaista
3.1 Ympäristötieteen ainejärjestön perustamiskokous
3.2 TYLY päivystää

4. Loppukevennys

********************************************************************************

1.1 TYY hakee projektisihteereitä kehy-viikolle ja kehy-liitteelle

TYY hakee kahta kehitysyhteistyöprojektisihteeriä:

Kehy-viikon projektisihteeri

TYY hakee alustavalla haulla projektisihteeriä huhtikuussa 2009 järjestettävälle kehitysyhteistyöviikolle. Kehy-viikon ohjelma sisältää mm. luentosarjan, näyttelyitä, kursseja ja elokuvia. Viikon järjestämisestä vastaa projektisihteeri, jonka tehtäviin kuuluu kehy-viikon suunnittelu ja toteutus, mm. luennoitsijoiden, ohjelman ja näyttelyiden hankinta, tiedotus, tapahtuman talousarvion laatiminen ja sen seuranta,  raportointi sekä muut käytännön tehtävät. Työ tehdään yhteistyössä TYYn kehy-vastaavan, kv-sihteerin ja kehitysyhteistyövaliokunnan kanssa. Viikon rahoitukseen on haettu ulkoasiainministeriön tiedotustukea. Viikko toteutuu, mikäli rahoitus saadaan.

Haemme projektisihteeriksi itsenäiseen työskentelyyn kykenevää, idearikasta ja ennen kaikkea kehitysyhteistyöasioista kiinnostunutta henkilöä. Aikaisempi tapahtumanjärjestäjäkokemus katsotaan eduksi. Tehtävästä maksetaan 500 euron palkkio.

Vapaamuotoiset, kirjalliset hakemukset tulee toimittaa TYYn kansliaan pe 28.11. klo 12 mennessä.

Lisätietoja: Kansainvälisten asioiden sihteeri Heidi Tukia,
tyy-kvsihteeri at tyy.fi, (02) 276 9615.


Kehy-liitteen projektisihteeri

TYY hakee alustavalla haulla projektisihteeriä vuoden 2009 kehy-liitteelle. Projektisihteerin tehtäviin kuuluu huhtikuussa 2009 Turun ylioppilaslehdessä ilmestyvän kehitysyhteistyöliitteen päätoimittajan tehtävät: sisällön koordinointi ja juttujen hankinta yhdessä TYYn kehy-vastaavan, kv-sihteerin ja kehitysyhteistyövaliokunnan kanssa, tekstin editointi, tarvittavan kuvituksen hankkiminen sekä taloudesta vastaaminen. Taiton voi tarvittaessa hoitaa erikseen palkattava henkilö. Liitteen rahoitukseen on haettu ulkoasiainministeriön tiedotustukea ja se toteutuu, mikäli rahoitus saadaan.

Haemme päätoimittajaksi itsenäiseen työskentelyyn kykenevää, luovaa ja ennen kaikkea kehitysyhteistyöasioihin ja tiedottamiseen perehtynyttä henkilöä. Toimitus- ja taittokokemus katsotaan eduksi. Projektisihteerin palkkio on 500 euroa.

Vapaamuotoiset, kirjalliset hakemukset tulee toimittaa TYYn kansliaan pe 28.11. klo 12 mennessä.

Lisätietoja: Kansainvälisten asioiden sihteeri Heidi Tukia,
tyy-kvsihteeri at tyy.fi, (02) 276 9615.

********************************************************************************

1.2 Tule mukaan Polttava Kysymys -kamppanjaan!

Ilmastonmuutos on aikamme vakavin uhka. Leikkaamalla kasvihuonekaasupäästöjä 5% vuosittain on mahdollista pysäyttää maapallon keskilämpötilan nousu alle kahden asteen kriittisen rajan ja estää pahimpia ilmaston lämpenemisestä johtuvia uhkakuvia toteutumasta. Maan ystävien organisoima Polttava Kysymys kampanja pyrkii samaan Suomeen ilmastolain, joka velvottaisi niin istuvan hallituksen kuin tulevatkin hallitukset ottamaan osaa ilmastonmuutoksen torjuntaan ja toteuttamaan tarvittavat päästövähennykset hallitusti ja pitkäjänteisesti.

Tule maanantaina 17.11. klo 18 alkaen kuulemaan Polttavasta Kysymyksestä, tämän hetken ilmastolain tuulista meillä Suomessa ja EU:ssa sekä Turun paikallistoiminnasta kaupunginkirjastolle osoitteeseen Linnankatu 2.

Kokoonnumme ensin kirjaston aulassa Info-pöydän luona, josta siirrymme Café Siriuksen yläpuolella, toisessa kerroksessa sijaitseviin kirjaston monitoimitiloihin. Mikäli et löydä paikalle, kysy uutistorin neuvontapisteestä reittiä tai soita alla olevaan numeroon.

Tule ja tuo mukaan kaverisikin!

Lisätietoja:
Henry Söderholm
henry.soderholm at gmail.com / 0404173987

www.polttavakysymys.fi

********************************************************************************

1.3 TS:n kirjoituskilpailu opiskelijoille

251 000 lukijaa odottaa luettavaa

Turun Sanomat järjestää neljättä kertaa opiskelijoiden kirjoituskilpailun. Tänä vuonna kilpailussa on kaksi aihevaihtoehtoa, Itämeri, yhteinen meri ja kolumni joko annetusta tai omavalintaisesta aiheesta. Molemmissa aiheissa on kaksi sarjaa, 15 - 19-vuotiaille ja 20 - 25-vuotiaille. Kilpailu on avoin kaikille lounaisen Suomen alueella asuville nuorille.

Itämeri-aiheesta kirjoitetaan vapaalla tyylillä. Innoituksena voi käyttää kilpailun nettisivuille koottuja valokuvia ja Tavoitteena terve Itämeri -blogin kirjoituksia (http://kuvat.ts.fi/itameri/Default.aspx?sivu=asiaa_itameresta&artikkeli=a31102008). Kolumnissa otetaan kantaa ja kerrotaan mielipide ajankohtaiseen asiaan. Kummassakaan kirjoitustehtävässä ei ole varaa jaaritella, sillä kirjoitusten enimmäispituus on 2000 merkkiä (ilman välilyöntejä).

Kilpailuaika alkaa 17.11.2008 ja päättyy 5.1.2009. Tuomaristo ei lue päättymispäivän jälkeen tulleita eikä ylipitkiä kirjoituksia. Kilpailuohjeet on luettavissa internet-sivuilta www.ts.fi/slop 17.11.2008 alkaen.

Kilpailun parhaimmisto julkaistaan Turun Sanomissa ja verkossa Sanomalehtiviikon aikana 2.?6.2.2009. Molempien ikäsarjojen parhaat Itämeri-aiheiset kirjoitukset ja kolumnit palkitaan 150 euron lahjakortilla kirjakauppaan.

Lähetä kirjoituksesi sähköpostilla osoitteeseen ts.slop at turunsanomat.fi. Muista mainita tekstisi yhteydessä nimesi, ikäsi, kotipaikkasi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Osallistu, vaikuta ja voita!

Lisätietoja kilpailusta koululinkki Minna Vigreniltä
minna.vigren at turunsanomat.fi
(02) 269 3644
050 363 2970

TS:n lukijamäärä 251 000 KMT S07/K08

********************************************************************************

1.4 Kinokoplan elokuva vaihtuu / Mukaan Kinokoplan toimintaan

*** Milos Formanin elokuva vaihtuu ***

Kinokoplan sarjassa 23.11. esitettävä Milos Formanin Palaa, palaa! on vaihtunut elokuvan levittäjästä johtuvien syiden vuoksi saman ohjaajan Vaaleaverikön rakkaudeksi.

Vaaleaverikön rakkaus on Milos Formanin Tshekkoslovakiassa 1965 ohjaama elokuva nuoresta naisesta Andulasta, joka elää pienessä tehdaskaupungissa, jossa on yhtä miestä kohden kymmenen naista. Kenkätehtaassa työskentelevä Andula rakastuu paikkakunnalla vierailevaan pianistiin, joka lupailee hänelle parempaa tulevaisuutta Prahassa. Forman tarkastelee nuoruuden naiiviutta ja illuusion kaipuuta naturalistisella otteella ja koomisin havainnoin, jolloin huumori ja todellisuus lomittuvat sulavasti toisiinsa.

Muuten sarjan ohjelmisto jatkuu Vaaleaverikön rakkauden jälkeen normaalisti, jolloin näytämme sunnuntaina 30.11. Fatih Akinin ohjaaman elokuvan Taivaan reunalla. Varjosarjassa on seuraavana vuorossa tiistaina 25.11. Rainer Werner Fassbinderin elokuva Vuoden 13. kuukausi (Publicum 3), joka näytetään 16 mm:n filmikopiolta. Elokuvassa on englanninkieliset tekstitykset.


*** Tule mukaan Kinokoplan toimintaan ***

Elokuvatoimikuntaan haetaan uusia toimijoita vuodelle 2009. Toimikunta vastaa siitä mitä elokuvakerho Kinokopla tekee ja miltä se näyttää. Toimintaa pyörittämään valitaan ydinryhmä, joka koostuu puheenjohtajasta ja 6-8 jäsenestä.

Elokuvatoimikuntaan voivat hakea kaikki ylioppilaskunnan jäsenet mutta myös ylioppilaskuntaan kuulumattomat ovat lämpimästi tervetulleet auttamaan. Järjestämme maanantaina 1.12. kello 18 pienimuotoisen infotilaisuuden Publicum 4:ssä (Assistentinkatu 5), jossa kerromme mitä toiminta pitää sisällään.

Jos kiinnostuit, ota yhteys allekirjoittaneeseen 1.12. mennessä. Laita mukaan lyhyt vapaamuotoinen esittely itsestäsi.

Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin,

Nicolas Fleury
TYYn elokuvatoimikunnan puheenjohtaja

kinokopla at utu.fi  0405769558
www.tyy.fi/kinokopla

********************************************************************************

1.5 Jäseneksi TYYn valiokuntiin, hakuaika 20.11.-3.12.

Hakujulistus 20.11.2008


Turun yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä valiokuntiin


Turun yliopiston ylioppilaskunnassa on seitsemän valiokuntaa: alayhdistys-, edunvalvonta-, kehitysyhteistyö-, kansainvälinen, kulttuuri-, ravintola- ja ympäristövaliokunta. Valiokunta on yhdysside jäsenistön, edustajiston, hallituksen ja työntekijöiden välillä.

Ylioppilaskunnan edustajisto valitsee valiokuntaan kalenterivuodeksi kerrallaan puheenjohtajan ja 6–10 muuta jäsentä, joista vähintään yhden tulee olla edustajiston jäsen tai varajäsen.

Vapaamuotoiset hakemukset valiokunnan puheenjohtajaksi ja jäseniksi pyydetään toimittamaan TYYn kansliaan keskiviikkoon 3.12.2008 klo 12.00 mennessä osoitteeseen Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 Turku tai sähköpostilla tyy-kanslia at utu.fi.

Ylioppilaskunnan edustajisto valitsee valiokuntien jäsenet keskiviikkona 10.12.2008 klo 18.15 pidettävässä kokouksessa.


Tiedusteluihin valiokunnista vastaavat valiokuntien puheenjohtajat:

Alayhdistysvaliokunta
Marjaana Hoikkala (kmhoik at utu.fi)

Edunvalvontavaliokunta
Heidi Koriseva (hkkori at utu.fi)

Kehitysyhteistyövaliokunta
Elina Koivula (kekoiv at utu.fi)

Kansainvälinen valiokunta
Anna Kahra (ackahr at utu.fi)

Kulttuurivaliokunta
Teemu Mustonen (tvvmus at utu.fi)

Ravintolavaliokunta
Juho Oksanen (jioksa at utu.fi)

Ympäristövaliokunta
Vesa Niemi (vjniem at utu.fi


Tiedusteluihin hakuprosessista vastaa:
pääsihteeri Katja Sauvola (tyy-paasihteeri at utu.fi)

********************************************************************************

1.6 Edustajiston marraskuun kokouksen päätösluettelo

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA
Edustajiston marraskuun kokous
Päätösluettelo

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on marraskuun
kokouksessaan 19.11.2008 päättänyt:

- merkitä tiedoksi TYYn toimintasuunnitelmaesityksen vuodeksi 2009

- merkit? tiedoksi TYYn talousarvioesityksen vuodeksi 2009

- perustaa kielistrategiatoimikunnan ja valita toimikunnan puheenjohtajaksi Saara Uotilan ja jäseniksi Anna Alasuutarin, Jesse Hakalan, Maiju Jääskeläi-sen, Saara Kallion, Christina Pasternak-Saarisen, Leonard Pearlin, Elli Rönnholmin ja Darryl Staffordin

- hyväksyä sääntötyöryhmän tekemät muutosesitykset edustajiston työjärjestykseen, valiokuntaohjesääntöön, opintotukirahaston ohjesääntöön ja matkustusohjesääntöön

- hyväksyä työryhmän tekemät muutosesitykset ylioppilaskunnan sääntöihin

- hyväksyä Topi Artukan esittämän ja Pasi Aholan kannattaman ponnen, joka velvoittaa TYYn edustajiston puheenjohtajiston sekä pääsihteerin miettimään  yhdessä  ratkaisumalleja, joilla syksyn kahden viimeisen kokouksen ajallista kuormittamista voidaan vähentää tarvittaessa kokousten määrää lisäämällä

- hyväksyä ryhmä Lexin ponnen joka velvoittaa hallituksen lopettamaan taukojumpan edustajiston kokouksissa.


Turussa 19.11.2008


Katja Sauvola
pääsihteeri

********************************************************************************

1.7 Turun ylioppilaslehti hakee toimittajaharjoittelijaa

Töihin Tylkkäriin!

Turun ylioppilaslehti hakee TOIMITTAJAHARJOITTELIJAA ajalle 5.1.-8.5.2009.

Edellytämme hakijalta toimittajakokemusta. Toimittajaharjoittelija osallistuu aktiivisesti lehden tekemiseen ja kirjoittaa artikkeleita, valokuvaa sekä editoi tekstejä. Työaika on 18h 45min viikossa. Osa-aikainen toimittaja sopii työaikajärjestelyistä päätoimittajan kanssa.

Toimittajaharjoittelijan palkka noudattaa journalistiliiton taulukkopalkkoja ja on 70 prosenttia palkkaluokan 2a palkasta. Toimittajaharjoittelijaksi ei palkata ylemmän akateemisen tutkinnon tai tiedotusalan ammattitutkinnon suorittaneita.

Lisätietoa työstä antaa päätoimittaja Jani Sipilä, puh. 044 990 0600. Lähetä hakemuksesi liitteineen ja mahdollisine juttunäytteineen pe 5.12.2008 klo 14 mennessä osoitteeseen Turun ylioppilaslehti, Rehtorinpellonkatu 4 A, 20500 Turku tai tyl-paatoimittaja at utu.fi.

********************************************************************************
********************************************************************************

2.1 TYPY-sitsit 29.11.2008!

Tervehdys!

Turun ylioppilasperinneyhdistys TYPY ry tiedottaa:


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TYPY-sitsit 29.11.2008
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Infoa tapahtumasta:
- Paikka: Sotku
- Aika: klo 19.00
- Hinta: 10€ (maksetaan paikan päällä käteisenä, sisältää alku-, pää- ja jälkiruuan, ruokajuoman, 2 snapsia, kahvin tai teen ja punssin)
- Dresscode: juhlava (miehillä tumma puku ja naisilla... noh, mitä naiset sitten käyttävätkään kun miehillä on tumma puku)
- Lisäjuomat: OPM
- Paikkoja: 60:lle ensimmäiselle
- Viimeinen ilmoittautumispäivä: 25.11.2008

Huom!!! tilaisuus on tarkoitettu vain TYPYn jäsenille, joten jos haluat mukaan, toimi seuraavasti:
- Maksa liittymis- ja jäsenmaksu yhdistyksen tilille:
     - pankkiyhteys: Liedon SP 430900-152280
     - summa: 10€
     - viestikenttään: oma nimi, sähköpostiosoite ja kotikunta
- Ilmoittaudu sähköpostitse Heidille (hhhuld(at)utu.fi), mainiten ainakin seuraavat asiat:
     - päivämäärä, jolloin olet maksanut liittymis- ja jäsenmaksun
     - mahdolliset allergiat tai erityisruokavaliot
     - ruokajuomatoive (olut, lonkero vai päärynä- tai omenasiideri)
- Saavu tapahtumailtana ajoissa paikalle


Sitseillä nähdään!

terveisin,
Olli Lindgren
Turun ylioppilasperinneyhdistys TYPY ry:n tiedottaja 2008
Puh: 050 - 533 1432
ojlind at utu.fi

********************************************************************************

2.2 Vodkaviesti

Hei kaikki uudet ja vanhat opiskelijat,

Oletko koskaan ihmetellyt.. Mitä tarkoittaa VODKAVIESTI? Kuka on nykyvenäläisten mielestä ollut Venäjän historian suurin valtiomies? Mikä tunnettu venäläinen kohuttu duo esitti: "nas ne dogonjat"? Nyt sinulla on mahdollisuus näyttää venäjän kulttuurin tietojasi VODKAVIESTIN parissa.

Ensi viikon torstaina 27.11. Turun yliopiston  ja Åbo akademin venäjän kielen opiskelijoiden ainejärjestöt "slava" ja "Druzjba" järjestävät legendaarisen VODKAVIESTITAPAHTUMAN. Ensimmäistä kerta mukaan saa kutsua myös muita kuin venäjän kielen opiskelijoita. Kaikki innokkaat ovat tervetulleita.

Tapaamispaikkana on yliopiston päärakennus, suihkulähteet klo: 19.00. Osallistujat jaetaan joukkueisiin ja aloitetaan yhteisellä vodkaviestillä. Luvassa on hauska ja mieleenpainuva tapahtuma. Voittajajoukkue saa arvokkaan palkinnon. ;)

Ilmoittautua voi spostitse minulle [katlaus at utu.fi], mutta se ei ole välttämätöntä.

Nähdään vodkaviestin merkeissä torstaina :)

t. slava

********************************************************************************

2.3 SODA Clubin pikkujoulut S-Osiksella 24.11. Soittamssa Sohon Torwet!

SODA CLUBIN TORWELLISET PIKKUJOULUT S-OSIKSELLA 24.11. klo 19:30-21:30

SODA Clubin ensimmäinen syksy saa railakkaan päätöksen, sillä vuoden viimeisenä klubi-iltana, vietämme pikkujoulua. Pukki ei vieraile, mutta viihteestä pitää huolen Turun suomalaisen, nyttemmin valtiollistetun yliopiston ylioppilaskunnan Satakuntalais-Hämäläisen Osakunta ry:n filharmooninen puhallinmusiikkiorkesteri eli tuttavallisemmin Sohon Torwet. Torwien toistakymmen henkinen lavatanssi-iskuryhmä esittää reilun tunnin pläjäyksen ikivihreitä lavatanssiklassikoita, lisäksi myös levymusiikkia. Illan aikana soitetaan kaikkia niitä tanssilajejea, joita ollaan syksyn aikana harjoiteltu. Eli tonttulakki messiin ja bileisiin ma 24.11!

Levymusiikki alkaa klo 19:30, Torwet lavalla n. klo 20!
Anniskeluoikeudet!
Sekahaun, SHO ja SKO jäsenet 4 euroa, muut 6 euroa.

Vilkaise myös fb eventti::
http://www.facebook.com/event.php?eid=34151749982

Lisätiedot:
http://www.sekahaku.net/soda/pikkujoulut.php

Jatkot proffassa.

********************************************************************************

2.4 Biokemian pikkujoulut

Nyt ne on täällä taas, nimittäin Bio- ja elintarvikekemianlaitoksen pikkujoulut.

Aika: 12.12.2008 klo 19.00 alkaen (ovet avuatuvat jo 18.30)
Paikka: Assarin Ullakko
Hinta: 20€ (sisältäen glögiä, joulupuuron, jouluaterian, kahvituksen)


Paikan päälle saapuu iloinen ja veikeä PUKKI, jakamaan paitsi iloista mieltä, mutta myös paikalle tuomasi lahja (n.2€) saattaa vaihtaa omistajaa pukin käden kautta.

Pukeutuminen tulee olla tilanteen arvon mukaisesti juhlavan jouluhenkistä.

Lippuja on saatavilla Arcanumin aulasta ensi viikolla ti-to klo:12-13.

Ethän tahdo jäädä paitsi vuoden kuumittavimmasta tapahtumasta, kai tahdot saada ensivuoden
suurimmat puheenaiheet jo tänään. Ei ole perusteltua syytä jättää väliin näitä kemuja. Siis tule
ostamaan lippusi heti tai kysele oman piljettisi perään neljännen vuoden opiskelijoilta (siis vaikka
minulta eli htptam at utu.fi).

Näkemisiin: Hely+ muut neljännen vuoden biokemistit/elintarvikekemistit/bioteknikot

Ja ei kun tonttulakki päähän sekä iloinen mieli mukaan!!

********************************************************************************
********************************************************************************

3.1 Ympäristötieteiden ainejärjestön perustamiskokous

Hei kaikki ympäristötieteen opiskelijat!

Tervetuloa perustamiskokoukseen.
Turun yliopistolle ollaan perustamassa ympäristötieteen opiskelijoiden ainejärjestöä - tule ihmeessä toimintaan mukaan jo perustamisvaiheessa ja saavu perustamiskokoukseen. Perustamiskokouksen aika on 3.12.2008 klo 18 alkaen ja paikkana LT-talo I:n luentosali XI (2. kerros). Ole paikalla, sillä tarvitsemme kiinnostunutta väkeä saadaksemme rattaat pyörimään, myös hallitustasolla!

Jos ihmettelet, miksi ympäristötieteilijöille ollaan perustamassa ainejärjestöä, voin yrittää vastata ytimehkökkäästi kahdella pääpointilla:
Ensinnä, Turun yliopistossa kukaan ei käytännössä hoida ympäristötieteen opiskelijoiden koulutuspoliittista edunvalvontaa pää- eikä sivuaineopintotasolla kukaan, eikä tällä hetkellä ympäristötieteen opetuksen kehittämiseen osallistuvaa opiskelijoita edustavaa yhdistystä oikeastaan ole olemassa. Tätä työtä ei oikeastaan voi sysätä olemassa oleville ainejärjestöille, sillä ympäristötieteet on niin laaja ja poikkitieteellinen kokonaisuus. Ainejärjestö olisi ymptieteen opiskelijan ääni.
Toiseksi, ympäristötieteen opiskelijat ovat aika hajanainen porukka, koska sivuaineopiskelijat (joita pääosa ympäristötieteen opiskelijoista on) tulevat monista eri laitoksista ja useammasta eri tiedekunnasta, eivätkä juuri tunne toisiaan. Ainejärjestö toimii edunvalvontatyön lisäksi myös yhteisöllisyyden edistäjänä. Ympäristötieteen ainejärjestö voisi hyvinkin toimia sosiaalisena viitekehyksenä ja tutustuttaa samanmielisiä ihmisiä toisiinsa ja mahdollistaa sellaisten tapahtumien ja vaikkapa retkien järjestämisen, jotka muuten jäisivät järjestämättä.

Listaan tähän nyt vielä tähän mennessä keskusteluissa nousseita mahdollisia kehityskohteita, joita ainejärjestönä voisimme ajaa eteenpäin.

- Ympäristötieteen pää- ja sivuaineohjelmien kehittäminen
- Ympäristötieteen opiskelijoiden yhteisöllisyyden edistäminen
- Ympäristötieteen sivuaineopiskelijoiden ympäristötieteisiin erikoistumisohjelman kehittäminen sekä ympäristöaiheisten kurssien sisällön kehittäminen eri laitoksissa
- Kandidaattitasoisen ympäristötiedeopiskelun selvittäminen
- Julkaisutoiminta: jäsenlehti alkuun ~2 kertaa vuodessa

Jos kiinnostuit, ja sinua edes etäisesti kiinnostaa yhdistystoiminta, kysy toki lisää ja pyri perustettavan yhdistyksen hallitukseen. Paikkoja ei todellakaan ole vielä jaettu.

Jos kiinnostuit tai sinulla on kysyttävää, ota toki yhteyttä allekirjoittaneeseen. Minut saat parhaiten kiinni sähköpostiosoiteesta tathii at utu.fi.

Syysterkuin,
Tatu Hiitola

********************************************************************************

3.2 TYLY päivystää

Tarinoita TYLY:stä:

TYLY:n hallitus päivystää keskiviikkona 26.11. luonnontieteidentalo 1:ssä kellon lyömien 10 ja 11 välillä.
Lisäksi toivotamme kiinnostuneet tervetulleiksi TYLY:n syyskokoukseen maanantaina 24.11. Arcanumin aulaan klo 18 alkaen.

terv. Karri Palmroos
Turun Yliopiston Luonnontieteilijöiden Ylioppilaat, tiedotusvastaava
http://www.luonnontieteilijat.fi/portal/jaostot/opiskelijajaostot/turun_yliopiston_luonnontieteiden_ylioppilaat__tyly_/

********************************************************************************
********************************************************************************

4. Loppukevennys

Vanhemmat kemisit ja jotkut fyysikot tuntevat todennäköisesti erään opiskelijan, joka totteli nimeä "Heiska" vielä silloin kun häntä näkyi. Nykyään tyyppiä ei tapaa enää missään. Entinen bilehile häpesi itsensä maan alle viimevuotisella luonnontieteilijöiden risteilyllä tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. Olkoon tämä varoituksena kaikille teille, jotka olette menossa tänä vuonna laivalle.
 
Kuten tapoihin kuului, Heiska piti risteilyllä hauskaa sydämensä kyllyydestä - flirttaili vastakkaista sukupuolta, tanssijalka vipatti tanssilattialla ja seurattiin silmä kovana Arcanum Hunksien esitystä. Ennen kaikkea seisovasta pöydästä tuli napattua purtavaa kahdenkin miehen edestä ja viinaa kului niin että maksa huusi hoosiannaa pitkin iltaa.

Seuraavana aamuna Heiskalla oli tietenkin aivan järkyttävä krapula. Päätä särki, oli jano ja suussa maistui kissanpaska. Ei oksettanut, mutta suoli oli ääriään myöten täynnä, joten pytylle oli joka tapauksessa pakko päästä.

Heiska puoliksi konttasi, puoliksi kompuroi pöntölle, laski alusvaatteensa - ainoan sillä hetkellä päällään olleen vaatekappaleen - ja päästi pytyn nieluun melkein mäyräkoiran kokoisen haisevan pökäleen, joka näytti aivan pitkältä vompatilta. Voi luoja sitä lemua, sanokaa minun sanoneen!

Helpottuneena ja tyytyväisenä suoritukseensa Heiska nousi ylös. Vessapaperia ei tietenkään ollut, joten se siitäkin pyyhkimisaikeesta. Heiska tyytyi siis vain vetämään vessan - mutta mitään ei tapahtunut. Ei yhtään mitään. Heiska veti uudestaan vessan, mutta taaskaan ei mitään. Ei imua, ei huuhteluvettä.

Hytin oven takaa kuului siivojan kärryjen kolistelu, joten Heiska veti alushousunsa ylös ja hoippui käytävälle. Hän huusi siivoojaa takaisin. Oikein nätti nuorehko tyttö - ja Heiskan tuurilla tietenkin umpiruotsalainen, joka puhui vain ja ainoastaan ruotsia eikä ymmärtänyt suomea sanaakaan. Jotain käsittämätöntä murrettakin puhui, olisiko ollut peräti skånesta tai Norjan rajalta tyttö kotoisin? Ja arvatkaapa, osasiko Heiska ruotsia sitä vähääkään. Kummastakaan palikkakurssin tentistä ei ollut päässyt läpi.

Heiska yritti sitten viittoilla siivoojaa tulemaan takaisin. Siivoja päästi suustaan pitkän, ruotsinkielisen lauseen, joka meni Heiskalta kilometrillä ohi. Hän lähestyi tyttöä selittäen suomen ja surkean ruotsinsa sekoituksella, että hänen vessassaan on paha "pökäletilanne" eikä vessa toimi. "Inte vörka, ei toimi."

Heiska tarttui kauhistunutta siivoojaa kaksin käsin ranteista ja raahasi hyttiinsä äkäisistä vastalauseista huolimatta. Hytissä mentiin yhdessä vessaan katsomaan (ja haistamaan), mistä oli kyse. Heiska osoitti sormellaan pytyn nielussa lepäävää valtavaa paskamatoa ja huusi ruotsiksi: "Titta! Titta!"

Heiska veti vessan... Ja vessa toimi.

********************************************************************************
********************************************************************************

Tälläkin kertaa Lauantailätinät teille toimitti

Jorma Kim
Tiedotusvastaavan tuuraaja

jookim at utu.fi
045 650 0436