KINFO: Tenttitärppien käyttöohjeet

Jorma Kim jookim at utu.fi
Ti Marras 7 18:03:24 EEST 2008


Heipä hei.

Tässä viestissä kerrotaan uusille opiskelijoille ja muistutetaan vanhoja siitä, miten tenttitärppejä oikein käytetään.

TYK ry:n tenttitärppiarkisto sijaitsee toimiston kirjahyllyssä. Kansioita on kuusi, ja ne sisältävät kemian perus- ja aineopintojen sekä syventävien opintojen ja sivuaineiden (matikka, fysiikka jne.) vanhoja tenttejä. Tärpeistä voi esimerkiksi katsoa, minkälaisia kysymyksiä tentit yleensä ovat sisältäneet ja minkälaisissa suhteissa kysymyksiä on (esim. teoriakysymyksiä 50 % ja laskutehtäviä 50 %).

Kun käytte tentissä, ottakaa tenttipaperit mukaanne ja tuokaa ne joko postilaatikkooni (kirjahyllyssä tärppien yläpuolella) tai pudottakaa TYK ry:n postilaatikkoon (Arcanumin aulassa ainejärjestön ilmoitustaulun vieressä). Kopioin tenttipaperin ja laitan sen oikeaan kansioon tärpiksi. Tämä on tällä hetkellä ainoa toimiva tapa pitää tärppiarkistoa ajan tasalla.

Kansioita ei saa viedä toimistolta pois. Sen sijaan muovitaskut ja yksittäiset tärpit voi ottaa Arcanumin kirjastoon mukaan ja kopioida siellä. Kirjaston kopiokone toimii Magna Cardilla, joita voi ostaa vaikkapa kirjaston toimistolta. Kun tärpit on kopioitu, palauta muovitaskut ja yksittäiset tärpit takaisin oikeille paikoilleen.

Huomaathan, että tärppejä käyttävät muutkin opiskelijat kuin Sinä, joten älä omi tärppejä kokonaan itsellesi, varsinkaan tenttien alla jolloin niiden yleinen tarve on suurimmillaan. Totta kai erityisen törkeää on tärppien varastaminen tai tahallinen ruttaaminen. Jos tiedätte, että jotkut tenttipaperit ovat kelvottomassa kunnossa, ilmoittakaahan siitä minulle.~

Eiköhän siinä ollut ne tärkeimmät. Pikku huomautuksena, että edellisesta työturvallisuustentistä ei ole tärppiversiota arkistoissa - olisiko jollakulla tenttipaperi postilaatikkooni tuotavaksi?

- Jorma Kim
Tenttitärppiarkiston hoitaja