KINFO: Advances in basic and applied biosciences -kurssi

Tuomo Liljenbäck ttlilj at utu.fi
Ti Maalis 25 10:36:46 EET 2008


Biokemian ja elintarvikekemian laitos on päättänyt hyödyntää laajaa 
dosenttikuntaansa antamalle heille mahdollisuuden luennoida heille 
tärkeäksi katsomaltaan osamisalueeltaan tämän kevään ja seuraavan syksyn 
aikana järjestettävällä kurssilla. Kurssin ensimmäisen osan ohjelma on 
liitteenä.

Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille, mutta 
erityisesti pidemmälle ehtineille opiskelijoille.


***

Advances in basic and applied biosciences

Contact person: prof. Rainer Huopalahti

Department: Biochemistry and Food Chemistry

Time: Part I: 5. and 19. May, 2008; Part II: fall period 2008
Place: Arc 3
ECTS credits: 2 ects

Level: Advanced

Mode of assessment: Active attending of the course.

Aim and contents: The aim is to give overview within different fields of 
the food chemistry, biochemistry and biotechnology. The topic vary 
yearly. This year the topics will be such as lipids, molecular 
biochemistry and biotechnology.


Program of part I:

5 May							

13:15 – 14:00	Matti Karp: Real-time detection of antibiotic residues 
from food matrixes by light-emitting microbial sensors					
14:00 – 14:45	Päivi Laakso:	Analytical techniques applied in the field 
of sterols

14:45 – 15:00	Break
					
15:00 – 15:45	Pirkko Heikinheimo: Complimentary methods of protein 
structural biology -what do we gain (and why bother)	

15:45 – 16:30	Tassos Papagiorgou: Use of structural information to 
improve the properties of   enzymes in biotechnological applications
			

19 May

13:15 – 14:00	Lauri Kangas: Development of New Drugs in Finnish Biotech 
Companies

14:00 – 14:45	Timo Hirvi: Metrology- common denominator for all natural 
sciences

14:45 – 15:00	Break

15:00 – 15:45	Ari Hinkkanen: Alfavirus vectors in gene transfer			
15:45 – 16:30	Jorma Määttä: Sex steroid regulation of bone homeostasis


***

Tiedon välitti
-Tuomo