KINFO: Advances in basic and applied biosciences -kurssi
Tuomo Liljenbäck
ttlilj at utu.fi
Ti Maalis 25 10:36:46 EET 2008
Biokemian ja elintarvikekemian laitos on päättänyt hyödyntää laajaa
dosenttikuntaansa antamalle heille mahdollisuuden luennoida heille
tärkeäksi katsomaltaan osamisalueeltaan tämän kevään ja seuraavan syksyn
aikana järjestettävällä kurssilla. Kurssin ensimmäisen osan ohjelma on
liitteenä.
Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille, mutta
erityisesti pidemmälle ehtineille opiskelijoille.
***
Advances in basic and applied biosciences
Contact person: prof. Rainer Huopalahti
Department: Biochemistry and Food Chemistry
Time: Part I: 5. and 19. May, 2008; Part II: fall period 2008
Place: Arc 3
ECTS credits: 2 ects
Level: Advanced
Mode of assessment: Active attending of the course.
Aim and contents: The aim is to give overview within different fields of
the food chemistry, biochemistry and biotechnology. The topic vary
yearly. This year the topics will be such as lipids, molecular
biochemistry and biotechnology.
Program of part I:
5 May
13:15 – 14:00 Matti Karp: Real-time detection of antibiotic residues
from food matrixes by light-emitting microbial sensors
14:00 – 14:45 Päivi Laakso: Analytical techniques applied in the field
of sterols
14:45 – 15:00 Break
15:00 – 15:45 Pirkko Heikinheimo: Complimentary methods of protein
structural biology -what do we gain (and why bother)
15:45 – 16:30 Tassos Papagiorgou: Use of structural information to
improve the properties of enzymes in biotechnological applications
19 May
13:15 – 14:00 Lauri Kangas: Development of New Drugs in Finnish Biotech
Companies
14:00 – 14:45 Timo Hirvi: Metrology- common denominator for all natural
sciences
14:45 – 15:00 Break
15:00 – 15:45 Ari Hinkkanen: Alfavirus vectors in gene transfer
15:45 – 16:30 Jorma Määttä: Sex steroid regulation of bone homeostasis
***
Tiedon välitti
-Tuomo