KINFO: Maksuttoman koulutuksen päivä 28.11.

Tuomo Liljenbäck ttlilj at utu.fi
Ti Nov 20 23:04:26 EET 2007


Terve, tässä hieman tietoa maksuttoman koulutuksen päivästä TYYn suunnalta. Myös apuja kaivataan, joten jos haluat muistuttaa kanssaopiskelijoitasi maksuttoman koulutuksen tärkeydestä, katsastapa alla oleva viesti. 

***

Ethän halua maksaa opinnoistasi?

”Suomen ylioppilaskuntien liiton viimeisessä kansainvälisessä tapaamisessa TYYn kv-sektori vieraili Tallinnassa. Paikalliset ylioppilaskunta-aktiivit kertoivat, että lukukausimaksujen rahoittamiseksi monet käyvät täysipäiväisesti työssä ja opiskelevat öisin ja iltaisin. Kontakti-opetuksen järjestäminen on yhä vaikeampaa, koska ihmiset eivät pääse osallistumaan siihen. Lukukausimaksut nousevat tasaiseen tahtiin. Joidenkin oppi-aineiden lukukausimaksut ovat huomattavasti korkeammat kuin toisten. Näin ohjataan opiskelijoita opiskelemaan aloja, joita pidetään tulevaisuuden työmarkkinoiden kannalta relevantteina.”

Suomen hallitus on luopumassa opintojen maksuttomuudesta lukukausimaksukokeilun muodossa. Keskiviikko 28.11. on valtakunnallinen maksuttoman koulutuksen päivä. Tule sinäkin mukaan kampanjoimaan maksuttoman koulutuksen puolesta! 

Turussa ke 28.11. TYY, ÅAS, TuKY ja TUO aikovat kampanjoida yhteisvoimin kampuksillaan. Jotta saamme myös yliopistoalueella näkyvän tempauksen aikaan, tarvitsemme pienen panoksesi tärkeän asian puolesta.

Ilmoittaudu heti mukaan ja tule tiistaina 27.11. klo 15-17 välisenä aikana hakemaan TYYn toimistolta julisteita, flyereita ja oma kampanjarintanappisi. Keskiviikkona 28.11. toivomme sinun varaavan kalenteriisi ajan 11.30-13.30, jolloin pääsisit jakamaan flyereita ja suklaarahoja ohikulkeville opiskelijoille. Tarvitsemme paljon väkeä mukaan, jotta saamme tuoksi lyhyeksi ajaksi "valloitettua" kaikki yliopiston rakennukset!

Jos 28. päivä on sinulle vaikea, niin voit myös ilmoittautua vain tiistaille 27. päivä jakamaan julisteita luentosalien oville. Olemme erittäin kiitollisia avustasi!

Ystävällisin terveisin,
Maksuton koulutus -päivän suunnitteluryhmä: Saarat R & P, Laura H. ja Pasi N.

Yhteydenotot:

-----
Pasi Nordlund
Turun yliopiston ylioppilaskunta / www.tyy.fi
Hallituksen jäsen; Viestintä ja koulutuspolitiikka
Rehtorinpellonkatu 4A, 20500 Turku
puh: (02) 276 9621, gsm: 040 721 6232



***

Viestin välitti
-Tuomo