KINFO: Etsitään kontrolleja infektiotutkimukseen

Hely Tamminen htptam at utu.fi
Pe Nov 16 10:21:30 EET 2007


Heipsan!

Apuasi kaivataan jälleen! Nyt etsitään kaikkia, sukupuoleen katsomatta, terveitä ihmisiä antamaan kontrollia. Jos siis
et pelkää verikoetta niin ilmottaudu ihmeessä sillä veresi on kallisarvoista jälleen kerran.

Alla lisätietoja ja ilmottautumisohjeet.

Tiedon välitti Hely Tamminen



Hei!

Teen erikoistyötäni Turun yliopiston biokemian laitoksella immunokemian laboratoriossa. Työskentelen infektiotutkimuksessa, jossa mm. määritetään veren valkosolujen erilaisia pintamarkkereita. Tutkimus kohteena on infektioon, lähinnä keuhkokuumeeseen, sairastuneiden ihmisten valkosolut. Jotta saatuja tuloksia voidaan verrata terveiden ihmisten verestä eristettyjen valkosolujen antamiin tuloksiin, tarvitaan tutkimukseen paljon kontrolleita.

Mikäli Sinä haluaisit olla kontrollina kyseisessä tutkimuksessa, ja luovuttaa vähän verta, ota minuun yhteyttä mahdollisimman pian. Tutkimus ei sido mihinkään. Tutkimusta varten ei tarvitse myöskään olla syömättä ja juomatta, eikä tutkimuksen kannalta ole merkitystä sillä onko sinulla jokin lääkitys. Ainoa ehdoton edellytys on, että olet terve, eli sinulla ei ole flunssaa tai minkäänlaista allergistareaktiota sillä hetkellä kun luovutat verta.

Olisin erittäin kiitollinen Sinulle, mikäli haluasit luovuttaa verta tutkittavakseni.
Odotan yhteydenottoasi, jolloin myös kerron tarkemmin verenluovutukseen liittyvistä asioista. Jos sinulle tulee mitätahansa kysyttävää kontrollina toimimisen suhteen, kysy ihmeessä.

Ystävällisin terveisin Marika Lahtinen


Immunokemia (Arcanum 2.krs, huone B231)
e-mail: marlah at utu.fi