KINFO: Opetuksen järjestämisestä periodin viimeisellä viikolla (molekyylibilsan harkkojen jatkot [btek])

Tuomo Liljenbäck ttlilj at utu.fi
To Helmi 8 12:39:20 EET 2007


Hei.

Kuten kaikki ovat varmasti tietoisia, periodin viimeisellä viikolla ei saa järjestää kontaktiopetusta (tenttejä kylläkin). Valitettavasti kaikki opettajat eivät tästä aina ole tietoisia tai eivät ole sisäistäneet asiaa kunnolla. Jos laitos haluaa poikkeuksellisesti järjestää opetusta periodin viimeisellä viikolla, on siihen anottava tiedekunnalta lupa opetussuunnitelmia hyväksyttäessä. Seuraavaksi viesti erityisesti bioteknikoille, muiden on hyvä lukea ainakin viestin loppu.

***

Tämä periodisointiasia tuli jälleen ilmi bioteknikoille tarkoitetun molekyylibiologian harjoitustöiden jatkokurssin yhteydessä, kun kurssin vastuuhenkilö (biotekniikan yliassistentti) ilmoitti kurssin alkavan maanantaina 26.2., joka osuu juurikin III perioidin viimeiselle viikolle. Lupaa tähän ei ole pyydetty, eikä se enää ole mahdollistakaan.

Syyksi poikkeukselliseen aikatauluun kurssin vetäjä ilmoitti omat aikatauluongelmansa. Periaatteessa kurssin voi järjestää milloin tahansa, mikäli se kaikille opiskelijoille käy. Kuitenkin jos löytyy yksikin opiskelija, jolle kurssin aloittaminen periodin viimeisellä viikolla ei sovi, kurssin aikataulua tulee muuttaa. Tämä on Turun yliopiston opintohallintopäällikön kanta asiaan.

Kurssin aikataulu on kuitenkin kai vielä neuvoteltavissa. Paras menettelytapa lienee, että kaikki jotka kurssille haluavat, mutta joille aloitus periodin viimeisellä viikolla ei sovi, ottavat yhteyttä yliassistentti Lamminmäkeen ja ilmoittavat kurssin aloituksen ajankohdan olevan epäsopiva. Ymmärtääkseni hän on tarvittaessa valmis tekemään muutoksia aikatauluun.

Mikäli asia ei tästä huolimatta järjesty, ottakaa yhteyttä minuun. Toivottavasti asia kuitenkin selviää neuvottelemalla kurssin vetäjän kanssa, ettei tarvitse lähteä raskaampiin menettelyihin. Asia on kuitenkin yksiselitteinen, periodin viimeisellä viikolla EI järjestetä opetusta, eikä ainakaan jos se ei kaikille sovi.

***

Jos havaitsette jatkossa jonkin kurssin opetuksen menevän periodin viimeiselle viikolle ja se on teille ongelma, ottakaa yhteyttä kurssin vetäjään ja ilmoittakaa tästä. Jos lupaa erikoisjärjestelyyn ei ole eikä ongelma ratkea, ottakaa yhteyttä minuun.

-Tuomo, kopokirveen heiluttaja

ps.
Periodisointia on meidän tiedekunnassamme arvosteltu huomattavan paljon (sekä opiskelijat että opettajat), mutta nyt kun siihen on kuitenkin ryhdytty, tulee sääntöjen mukaan toimia. Opiskelijat ovat tehneet omat aikataulunsa periodien mukaan, joten opettajienkin täytyy siihen sopeutua.