[Kaupunkitutkimus] Fwd: Kutsu Turun museokeskuksen/Historian ja tulevaisuuden museon työpajoihin

Sampo Ruoppila sampo.ruoppila at utu.fi
Wed Mar 8 11:48:29 EET 2023



Välitetty viesti alkaa:

Lähettäjä: Lehikoinen Elli <elli.lehikoinen at turku.fi>
Aihe: Kutsu Turun museokeskuksen/Historian ja tulevaisuuden museon työpajoihin
Päivämäärä: 8. maaliskuuta 2023 klo 10.46.12 UTC+2
Vastaanottaja: Sampo Ruoppila <sampo.ruoppila at utu.fi>

Hei,

Tervetuloa Historian ja tulevaisuuden museon tutkijatyöpajoihin! Kutsuviesti löytyy alta, ja liitteenä myös halutessasi suoraan jaettavaksi. Kutsu on vain suomeksi, sillä työpajojen työskentelyä ohjataan ja materiaalia niissä tuotetaan suomeksi. Toki keskustelua voi työpajoissa käydä parhaaksi katsomallaan kielellä.

Tutkijayhteisöille suunnatuissa työpajoissa Turussa ensi kuussa tarkastellaan, mitä vuonna 2030 avautuvan Historian ja tulevaisuuden museon päänäyttelyn tulisi sisältää. Mikä on leimallisesti turkulaista ja miksi, millaisia merkityksellisyyksiä turkulaisiin paikkoihin kytkeytyy ja keiden ääniä Turun kaupungin historiaa ja tulevaisuuksia esittelevässä näyttelyssä tulisi kuulua? Työpajat on jaettu ilmiöiden, paikkojen ja asukkaiden tematiikkaan, ja osallistua voi yhteen tai mielellään vaikka kaikkiinkin.

Jos et itse pääse paikalle, suurkiitos jo etukäteen jos voit välittää kutsua verkostoillesi – sekä etukäteispahoittelu mahdollisesta tupla- ja ristiinpostittelusta yliopistolla. Toivomme työpajoihin monialaista asiantuntemusta, ja tervetulleita ovat kaikki uravaiheesta riippumatta.

Kutsusta löytyy Historian ja tulevaisuuden museon hankepäällikkö Joanna Kurthin yhteystiedot, häneltä saa lisätietoa ja minuun voi tietysti myös olla yhteydessä.

Hauskaa viikkoa,
Elli Lehikoinen


Elli Lehikoinen
Vuorovaikutussuunnittelija
Museokeskus, Kehittäminen ja projektit
Turun kaupunki
+358 40 638 6924
elli.lehikoinen at turku.fi<mailto:elli.lehikoinen at turku.fi>

-----

Tule mukaan suunnittelemaan tulevan Historian ja tulevaisuuden museon päänäyttelyn sisältöjä!

Historian ja tulevaisuuden museo avautuu Turussa vuonna 2030. Tulevan museon päänäyttelyn suunnittelutyö saa kuluvan vuoden aikana vauhtia yhteiskehittämisestä. Yhteiskehittämisessä hyödynnetään mahdollisimman laaja-alaisesti eri tahojen asiantuntemusta, jotta museon tavoite olla moniääninen ja monialainen toteutuu tulevan päänäyttelyn sisällöissä. Suunnittelua tehdään yhdessä tutkijayhteisön, sidosryhmien, kaupunkilaisten ja museoiden henkilökunnan kanssa.

Hanke järjestää huhtikuussa kolme erityisesti tutkijoille suunnattua työpajaa, joissa pohditaan, mikä Turun historiassa, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa on tärkeää ja mistä näkökulmista näitä asioita tulisi lähestyä? Kenen tarinoita museon tulisi kertoa?

Voit osallistua yhteen tai kaikkiin kolmeen työpajaan, joista jokaisella on oma teema. Työpajat järjestetään Hamburger Börs -hotellin Wallina-kokoustilassa (Kauppiaskatu 6).

Työpaja 1: Valokeilassa ilmiöt - Mikä tekee Turusta Turun?
14.4. klo 9.30–12
Mitkä ilmiöt määrittävät Turkua ja turkulaisuutta nyt, ennen ja tulevaisuudessa?
Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/Tutkijatyopaja_1_Valokeilassa_ilmiot__Mika_tekee_Turusta_Turun_6277

Työpaja 2: Kaupunki ympärillämme – Mikä Turussa muuttuu, mikä pysyy?
21.4. klo 9.30–12
Mitä rakennetusta ympäristöstä, kaupunkiluonnosta, merkityksellisistä paikoista ja niiden historioista tulisi nostaa tulevan museon päänäyttelyn sisältöihin ja millaisten yllättävienkin näkökulmien kautta?
Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/Tutkijatyopaja_2_Kaupunki_ymparillamme_Mika_Turussa_muuttuu_mika_pysyy_3097

Työpaja 3: Kotona Turussa – Keiden kulmilla kuljet?
28.4. klo 9.30–12
Mistä kuuluvista ja hiljaisista äänistä, erilaisista asukkaista, kodeista ja kotikortteleista tulisi kertoa museon päänäyttelyssä?
Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/Tutkijatyopaja_3_Tyopaja_3_Kotona_Turussa_Keiden_kulmilla_kuljet_3305

Lisätietoja museohankkeesta löydät verkkosivuiltamme: https://www.turku.fi/historian-ja-tulevaisuuden-museo/usein-kysytyt-kysymykset

Tervetuloa mukaan!

Joanna Kurth

Joanna Kurth
Hankepäällikkö
Museopalvelut, Historian ja tulevaisuuden museo -hanke
Turun kaupunki
p.050 371 0259
joanna.kurth at turku.fi<mailto:joanna.kurth at turku.fi>





More information about the Kaupunkitutkimus mailing list